«SQUAD GOALS»: Skal du være konge eller dronning av årets festivaler, bør du ifølge moteekspert Ida Elise Eide Einarsdottir gå for tre ting: Bandana, band-t-skjorter og jeans. Denne gjengen fra Coachella har valgt en 70-tallspreget look, noe Einarsdottir mener fortsatt er «inn». I midten ser vi supermodell Alessandra Ambrosio. Foto: Splash News / NTB scanpix
«SQUAD GOALS»: Skal du være konge eller dronning av årets festivaler, bør du ifølge moteekspert Ida Elise Eide Einarsdottir gå for tre ting: Bandana, band-t-skjorter og jeans. Denne gjengen fra Coachella har valgt en 70-tallspreget look, noe Einarsdottir mener fortsatt er «inn». I midten ser vi supermodell Alessandra Ambrosio. Foto: Splash News / NTB scanpixVis mer

Dette bør du droppe for å bli sjef på festival i sommer

Festivalsommeren er rett rundt hjørnet. Slik kler du deg.

(Dagbladet): Festivalsommerens høydepunkter nærmer seg med stormskritt, mens noen allerede har startet ballet. Forrige uke ble Bergenfest arrangert i Bergen, og i helga er det både Piknik i Parken og Tons of Rock.

Om du så skal slå opp telt i gjørma, bo på hotell eller pendle til festival hjemmefra, vil du neppe komme unna årets største trender.

Moteekspert og Vixen-redaktør, Ida Elise Eide Einarsdottir, mener at man i år bør kjøre på med bandana og band-merch.

Hippie Festivallivet assosieres med blant annet hedonisme og øl, noe som reflekterer seg i hvordan publikum velger å kle seg, mener Einarsdottir.

- Man kan snakke om en helt egen festivalstil som gjerne kjennetegnes av det bohemske og hippieinspirerte med nøkkelplagg som avklipte denimshorts, heklede topper, kimonoer, kaftaner, lange, flagrende kjoler, store hatter og runde solbriller, skriver hun i en e-post til Dagbladet.

Hun mener plagg som dette vil prege sommerens festival, spesielt fordi 70-tallet fortsatt står sterkt i motebildet. Hun tror imidlertid at tendensene vil variere fra festival til festival.

- Sett fra et moteperspektiv er det nok Coachella som fortsatt setter standarden for festivalmoten med sine mange superstjerner og it-girls, mens festivaler som for eksempel Øya her hjemme har et mer avslappet forhold til trend, påpeker Einarsdottir.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dropp dette Einarsdottir forteller at alt i prinsippet er lov på festival, men at man bør ha noen tommelfingerregler før man begir seg ut på festivalområdet.

- Dropp høye hæler. Selv om det funket på sommerfesten til Universal, er det ikke like kult i gjørma på Øya. Sats heller på et par grove boots eller noen lette tøysko som for eksempel Converse som tåler å bli skitne, mener hun.

Hair ?

A photo posted by King Kylie (@kyliejenner) on

En annen ting hun mener er helt tabu på festival, som også kan medføre konfiskering, er paraplyen.

- Det ikke ok, og mest sannsynlig får du den ikke med deg inn heller. Pakk en lett regnjakke eller kjøp en poncho på festivalområdet, skriver hun og fortsetter:

- Og gutter, dropp bar overkropp. Det er lov på stranda og i parken - ikke på festival. 

Tre nøkkelplagg Om du ønsker å sikre deg skryt fra venner og kanskje motefotografer, nevner Einarsdottir tre plagg som en sikker festivalinvestering.

Selv om hun forklarer at du fortsatt kommer unna med blomsterkrans på hodet, bør du bytte den ut med en bandana.
 
- Det omtales som den nye blomsterkransen. Den var overalt på Coachella, blant annet bar Kylie Jenner den i form av et Louis Vuitton-skjerf knytt på hodet til 90-tallsinspirerte slip dress med hvit T-skjorte under, forklarer hun.

En annen nøkkeltrend hentet opp fra det glade 90-tall, er T-skjorta med bandlogoer på. Einarsdottir mener du ikke trenger å være fan av verken Guns N' Roses eller Ramones for å kunne gå med en slik T-skjorte.

- Du trenger ikke kunne navnet på alle i originalbesetningen, men sørg for å vite forskjellen på Mick Jagger og Kygo, påpeker hun.

Og til tross for at sommeren kan være varm, er jeansen et plagg vi ifølge Vixen-redaktøren kommer til å se mye av på festival.

A photo posted by elliegoulding (@elliegoulding) on

- Bytt ut slengbuksa med straight leg eller sesongens avklipte jeans. Den holder deg tørr, varm og trendy, og kan enkelt styles opp eller ned etter anledningen, avslutter moteeksperten.

A photo posted by BIGSEAN (@bigsean) on