«Skal vi danse» 2022:

Dette er årets deltakere

27. august braker det løs.

NY VRI: Høstens «Skal vi danse: all stars» inneholder kun tidligere deltakere - inkludert «Skal vi danse»-programleder Katrine Moholt. Foto: Fredrik Arff/ TV 2 (fotomontasje)
NY VRI: Høstens «Skal vi danse: all stars» inneholder kun tidligere deltakere - inkludert «Skal vi danse»-programleder Katrine Moholt. Foto: Fredrik Arff/ TV 2 (fotomontasje) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne høsten får det godt kjente «Skal vi danse»-formatet en litt ny innpakning. TV 2 kunne i april melde at de etter 15 år gjør store endringer.

Årets sesong blir «Skal vi danse: all stars», hvilket betyr at TV-seerne får et gjensyn med tidligere vinnere, finalister og publikumsfavoritter.

Ventetida er nå endelig over: Fra Clarion Hotel Oslo ble det tirsdag formiddag avslørt hvilke tidligere deltakere som skal tilbake på parketten.

SEIER: Simon Nitsche og Helene Spilling stakk av med seieren i årets Skal vi danse. Foto: Thea Hope. Reporter: Kine Falch / Rød Løper Vis mer

13 deltagere er med, og nytt i programmet er at en deltager ryker ut allerede i første program.

Presentasjonen startet med den vante programlederduoen Anders Hoff og Katrine Moholt, som erklærte at de skulle presentere årets «All stars»-deltakere - før det ble kjent at Moholt faktisk var første deltaker ut.

Dermed får høstens sesong enda en ny tvist - med ny programleder i Helene Olafsen, som stepper inn for Moholt.

Katrine Moholt

Katrine Moholt (48) var den aller første vinneren av «Skal vi danse», og har siden 2011 vært fast innslag – som programleder. Hun skal danse med Egor Filipenko (34), som også gjør comeback i programmet.

DANSEDUO: Katrine Moholt og dansepartner Egor Filipenko. Foto: Morten Eik/Se og Hør
DANSEDUO: Katrine Moholt og dansepartner Egor Filipenko. Foto: Morten Eik/Se og Hør Vis mer

- Jeg kunne ikke si nei til det morsomste jeg har gjort, sier Moholt om deltagelsen.

- Jeg fikk spørsmålet og sa «ja» etter et kvarter. Det er en så stor mulighet til å ha det litt gøy, sier Moholt til Rød Løper.

Cengiz Al

Skuespiller og danser Cengiz Al (24) var med i «Skal vi danse» i 2017. Den gang havnet 24-åringen på en andreplass, og ble slått av Helene Olafsen (33) i finalen. I 2017 var det Mai Mentzoni som var Als dansepartner, mens i år danser han med Rikke Lund.

STRAMT: Det er ikke alltid klaff med det samme når kjendisene skal prøve klær til ukens «Skal vi danse»-sending. Det fikk Magnus Moan oppleve. Reporter: Thea Hope. Video: Steffen Pettersen / Rød Løper Vis mer

Al er kjent fra blant annet NRK-serien «Skam» og den norske nyinnspillingen av «Tre Nøtter til Askepott».

Fra scenen blir det avslørt at Al skal kombinere skuespillerjobb parallelt med dansiga.

- Jeg skal gjøre mitt beste, sier Al om deltagelsen.

- Så lenge jeg kommer til finalen er jeg fornøyd, sier «Skam»-stjerna til Rød Løper i etterkant av presentasjonen.

Triana Iglesias

I 2009 var programleder Triana Igjelias (40) å se på parketten i danseprogrammet. Iglesias har blitt et kjent fjes som programleder i realitysuksessen «Paradise Hotel».

Det er 14 år siden Iglesias deltok. I 2009 danset Iglesias med Tobias Karlsson, men i år er det Ole Thomas Hansen som skal føre henne over gulvet.

Iglesias forlovede er den finske stjerna Mikael Gabriel, som deltok i den finske varianten av danseprogrammet i fjor.

ERSTATTES: Etter 16 sesonger som «Paradise Hotel»-programleder er det slutt for Triana Iglesias. Nå tar Andreas «TIX» Haukeland over. Video: Rød Løper Vis mer

Victor Sotberg

Youtuber og tidligere NRK-profil Victor Sotberg (31) deltok i «Skal vi danse» i 2019, og endte den gangen på en tredjeplass. Dansepartneren den gangen var Rikke Lund.

«SKAL VI DANSE»: Aleksander Hetland er med som gjestedanser sammen med Simon Nitsche og Helene Spilling. Vi benytter anledningen til å spørre hva han har gjort siden sist. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Celina Morken Vis mer

- Vi må prøve å nå litt lenger i år, sier Sotberg om den tidligere tredjeplassen.

Nytt av året er at Sotberg skal danse med en mannlig proffdanser - Philip Raabe. Joakim Kleven er den eneste før ham som har hatt dansepartner av samme kjønn, og skrev historie da han tok dette valget under fjorårets «Skal vi danse»-sesong.

- Det blir bra!, sier Sotberg fra scena.

Sotberg har også deltatt i «Maskorama» som Dragen.

Agnete Saba

Musiker Agnete Saba (28) var med i det populære danseprogrammet i 2014 og gikk av med seieren sammen med Egor Filipenko. Hun ble den gang den yngste vinneren noensinne som 20-åring.

- Jeg har modnet meg mer, og har masse historier å fortelle, sier Saba, som håper på å formidle det fra parketten.

«SKAL VI DANSE-EXIT»: Dette sier de om at de ikke skal se hverandre like mye fremover. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Celina Morken Vis mer

Denne gangen skal hun danse med Jørgen Nilsen, programleder Helene Olafsens samboer.

Saba anser Nathan Kahungu som en stor konkurrent.

- Kanskje jeg og Nate kan møtes og se, sier hun om finalen til Rød Løper.

28-åringen var frontfigur i gruppa «The BlackSheeps», og har siden brukt artistnavnene Aggie og Agnete. Hun representerte Norge i Eurovision Song Contest 2016.

VIKING: Norske Lasse Matberg er med på den italienske versjonen av «Skal vi danse». Vis mer

Lasse Matberg

Lasse Matberg (37) er den eneste av årets deltakere som aldri har vært med i den norske utgaven av «Skal vi danse». 37-åringen har imidlertid vunnet den italienske versjonen av av programmet, som har navnet «Ballando con le stelle».

Det var i 2019 han kapret førsteplassen og skapte overskrifter. Matberg har fått tildelt Gyda Bloch Thorsen som dansepartner.

- Alt er annerledes, med den største forandringen er at jeg kan snakke norsk til dere, sier Matberg, som forteller at han stort sett bare smilte og nikket under den italienske utgaven.

SVARER PÅ ROMANSERYKTENE: «Skal vi danse»-partnerne Royane Harkati og Ole Thomas Hansen svarer på romanseryktene som har oppstått, og intervjuet tar en brå vending. Video: Steffen Pettersen. Reporter: Celina Morken Vis mer

Matberg stakk av med seieren i «Farmen kjendis» i 2021.

Martine Lunde

Martine Lunde (26) kan dessverre ikke skilte med noen førsteplass i dansekonkurransen, men derimot er hun tidligere vinner av «Paradise Hotel». Hun har også vært programleder i «God kveld Norge», og medvirket i «Bloggerne».

- Det er så sykt gøy. Det er morsomt å føle på den mestringsfølelsen hele tida og bli «glammet» opp på lørdager, sier Lunde, som håper på å nå langt i programmet.

I 2018 ble det en tredjeplass på Lunde i «Skal vi danse», og den gang danset hun med Fredric Brunberg. I år danser 26-åringen med Tarjei Svalastog.

- Jeg ble skikkelig, skikkelig glad. Jeg hadde et ønske om å danse med han, sier Lunde om dansepartneren til Rød Løper.

EMOSJONELT: Det ble emosjonelt under Maren Lundbys (27) dans i TV2s program Skal vi danse lørdag. Bilder med tillatelse fra TV2 Vis mer

Nathan Kahungu

Nathan Kahungu (26) var med i «Skal vi danse» i 2020, og endte på en andreplass sammen med Helene Spilling.

- Jeg har glemt alt. Jeg har faktisk sittet på sofaen siden jeg var med sist, sier Kahungu, og innrømmer samtidig at han er nervøs.

Siden den gang har han funnet sin plass i underholdningsbransjen, og har blant annet jobbet i «God kveld Norge» og i NRK P3.

SATT UT: Nate Kahungu blir satt ut av reporterens spørsmål. Reporter: Sofie Losen. Video: Steffen Pettersen Vis mer

I år danser Kaghungu med Nadya Khamitskaya. Ifølge Kahungu er dansepartneren «Skal vi danses» Ronaldo.

Iselin Guttormsen

Kjendissexolog Iselin Guttormsen (35) var med i fjorårets «Skal vi danse»-sesong, og var faktisk den aller første til å forlate programmet. Guttormsen måtte trekke seg på grunn av en skade. Guttormsen får danse med samme proffdanser som i fjor – Catalin Mihu.

- Foten er bra! Den brukte åtte måneder på å gro, det var et ganske heftig brudd, så nå er jeg forhåpentligvis oppe og nikker, forteller Guttormsen om skaden.

Guttormsen er influenser, og leder podkasten «G-punktet».

NYSINGLE: Latteren satt løst da de to Eccentric People-profilene Iselin Guttormsen og David Eriksen ankom Gullruten sammen. Video: Rød Løper Vis mer

- Jeg er redd! Jeg håpet jeg skulle få en ny sjanse fordi jeg trakk meg, innrømmer Guttormsen til Rød Løper.

Hun innrømmer at hun gråt da hun fikk vite at hun skulle vende tilbake til parketten - og til Mihu.

Kari Traa

Kulekjører og gründer Kari Traa (47) har både OL-gull, -sølv og -bronse i kulekjøring. I 2011 tok hun derimot sølv, eller andreplassen, i danseprogrammet. Hun ble slått ved målstreken av Atle Pettersen.

- Jeg har blitt mye eldre og stivere og stølere, ler Traa, som gleder seg til å delta framfor å spise taco og se på programmet.

I år danser Traa med Tom-Erik Nilsen. Det er åtte år siden Nilsen danset i programmet sist. Tom-Erik er for øvrig bror til Jørgen Nilsen, og således også svogeren til høstens programleder Helene Olafsen.

Eirik Søfteland

I 2013 var det artist og TV-profil Eirik Søfteland (34) og dansepartner Nadya Khamitskaya som ble kåret til vinnere av «Skal vi danse».

- Jeg går alltid for å vinne!, sier Søfteland fra scena.

MØTTE OPP: Iselin Guttormsen møtte opp på rød løper onsdag 10. november. Video: Rød Løper Vis mer

- Vi får se hvordan det går.

Siden sist har musikeren giftet seg, fått barn og tatt skjegget.

Han danser i år med Ewa Trela. Han har også deltatt i «Århundrets stemme».

Aleksander Hetland

Den tidligere svømmeren Aleksander Hetland (39) stakk av med seieren i 2019 sammen med Nadya Khamitskaya.

- Det er en unik mulighet til å få flere bilder av meg i bar overkropp, spøker Hetland fra scena, og innrømmer at konkurranseinstinktet er til stede.

I år gjør han comeback og får Helene Spilling som dansepartner.

Spilling vant fjorårets sesong sammen med Simon Nitsche, og hadde den gang med seg Hetland i en av dansene sine. Dermed har den nye danseduoen danset sammen tidligere.

FINALE: Både Nate Kahungu og Andreas Wahl er klare for finalen i «Skal vi danse». Her røper de detaljer om finalen. Video: Ruben Pedersen/Lars Eivind Bones Vis mer

- Jeg digger at Jørgine er med på nytt. Vi pusha hverandre. Jeg tror ikke vi hadde blitt så gode hvis vi ikke hadde vært konkurrenter, sier Hetland om å danse mot konkurrent Jørgine Vasstrand, til Rød Løper.

Jørgine Vasstrand

Treningsinfluenser og «Norges tøffeste»-programleder Jørgine Massa Vasstrand (33) deltok i 2019, og kom på andreplass – slått av Aleksander Hetland. Hun har tidligere innrømmet at andreplassen smakte surt.

- Jeg har blitt mye mer moden, og i år er jeg med for å få gode venner og ha det veldig gøy, spøker firebarnsmora.

Vasstrand danset den gang med Jørgen Nilsen, men i år danser hun med Santino Mirenna.

Hun skal på ny konkurrere mot Hetland.

- Det er en fordel. Jeg har sett Aleksander gjennom en sesong, og vet hva han kan og ikke kan, sier Vasstrand til Rød Løper, og innrømmer at hun er mer spent på sine andre meddeltakere.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer