«Farmen 2016»:

Dette er årets «Farmen»-utfordrere

- Det var ganske spesielt å oppleve hvordan det lukta inne på gården.

KOMMER INN: I mandagens episode av «Farmen» får deltakerne fire nye personer å forholde seg til. Årets utfordrere er Samuel Rostøl, Linda Snoen, Sølvi Nyheim og Burhan Qaderi. Foto: Alex Iversen / TV 2
KOMMER INN: I mandagens episode av «Farmen» får deltakerne fire nye personer å forholde seg til. Årets utfordrere er Samuel Rostøl, Linda Snoen, Sølvi Nyheim og Burhan Qaderi. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Årets sesong av «Farmen» er godt i gang, og neste uke går de gjenværende deltakerne inn i sin sjette uke på tv-gården.

I mandagens episode kommer det imidlertid friskt blod inn på småbruket Finnsvika ved svenskegrensa, der «Farmen»-deltakerne kjemper om tilværelsen i et fiktivt 1916.

Etter fem uker på reality-gården ankommer nemlig årets fire «Farmen»-utfordrere. De må kjempe for å få bli på gården, for der er det bare plass til to av dem.

Her er de fire utvalgte «Farmen»-utfordrerne:

Burhan Qaderi (29)

Fra: Iran, oppvokst i Ski
Bor: Oslo
Sivilstatus: Samboer
Barn: 2 barn på 9 mnd. og 4 år
Yrke: Fengselsbetjent ved Oslo Fengsel
Interesser: Barn og unge, politikk, sport (fotball, squash, styrketrening)

- Jeg så for meg at vi ikke ville bli tatt imot på en spesielt god måte. Det var en sammensveisa gjeng vi kom inn i. Men jeg følte jeg gikk godt overens med de fleste, vi ble tatt godt imot. Det var en god følelse, sier Qaderi til Dagbladet.

TILBAKE TIL RØTTENE: Qaderi mener «Farmen»-oppholdet kan lære ham om bondelivet. Foto: Alex Iversen / TV 2
TILBAKE TIL RØTTENE: Qaderi mener «Farmen»-oppholdet kan lære ham om bondelivet. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

29-åringen legger til at det var lett å merke at «Farmen»-deltakerne inne på gården har svært begrenset tilgang på hygieneprodukter.

- Det var også ganske spesielt å komme inn til masse rare lukter, svettelukt rundt lunsjbordet og alt mulig. Vi kom jo inn freshe og nyvaska, hehe, påpeker Qaderi.

Tobarnsfaren forteller at noe av målet med å melde seg på «Farmen» var å komme nærmere familiens røtter.

- Foreldrene mine er kurdere og har drevet gård i Iran. Men jeg har aldri vært borti det. De måtte flykte fra det livet de har fortalt så mye om. Så jeg ønsket å oppleve noe av det foreldrene mine har opplevd.

Selv om «Farmen»-utfordrerne vanligvis er i en svært utsatt posisjon når de kommer inn på gården, mener Qaderi at han også hadde noen fordeler.

- Jeg følte at jeg hadde mye energi da jeg kom inn. Jeg merket at de der inne var slitne, ikke bare fysisk, men også psykisk. Jeg følte at vi kom inn i et ganske intenst spill, som jeg i grunn ble litt tatt på senga av. Vi var nok et friskt pust, som gav de andre litt ny energi.

Sølvi Nyheim (46)

Fra: Skotfoss
Bor: Skien
Sivilstatus: Gift
Barn: 2 barn på 19 og 23 år
Yrke: Eier/styrer i Kulturstien Barnehage AS
Interesser: Håndball, løpe- og skiturer

- Det skal sies at de tok oss utrolig godt imot, jeg følte meg velkommen. Men det var ikke tvil om at de ikke var helt fornøyde. Det er jo ikke så rart når de har vært der inne i fem uker og plutselig må forholde seg til fire utfordrere, sier Nyheim.

Tobarnsmora forteller at hun merket godt at spillet blant deltakerne inne på gården var i full gang da utfordrerne ankom.

- Spillet var i gang, det var allianser. Det var ikke tvil om det da vi kom inn der. Etter bare én dag på gården var det tydelig at det var grupperinger der allerede, det var spennede å se.

INGEN STRATEGI: Sølvi Nyheim sier til Dagbladet at hennes eneste strategi som «Farmen»-utfordrer er å være seg selv og ta det som det kommer. Foto: Alex Iversen / TV 2
INGEN STRATEGI: Sølvi Nyheim sier til Dagbladet at hennes eneste strategi som «Farmen»-utfordrer er å være seg selv og ta det som det kommer. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

46-åringen forteller at hun meldte seg på «Farmen» ved et innfall, og at hun egentlig hadde glemt hele søknaden da hun ble oppringt av produksjonen.

- Jeg var aktuell ganske lenge til å bli blant de 14 som først ble sendt inn. Da jeg fikk tilbud om å bli en utfordrer, trengte jeg litt tid på meg til å si ja. Men det er en kjempeopplevelse, det må jeg si.

Før utfordrerne blir sendt inn på «Farmen»-gården i mandagens episode, har de fått vite null og niks om de som allerede er der. De vet også ekstremt lite om hverandre. Det synes Nyheim er helt riktig.

- Det er så viktig at man kommer inn dit «nullstilt», at man ikke har kunnet gjøre seg opp meninger om folk i forkant. Da blir det vanskelig å tenke taktikk på forhånd.

Samuel Rostøl (32)

Fra: Kvinesdal
Bor: I telt
Sivilstatus: Singel
Yrke: Sykepleierstudent
Interesser: Gitar, natur, dyr og deres rettigheter

Rostøl er fra Kristiansand, men jobber og studerer i Gøteborg. Der har han ingen fast bopel, så nattestid henger han opp hengekøya si i en skog eller et parkområde. Imidlertid er det ikke bare Rostøls boforhold som er litt alternativt.

- En ekstra liten utfordring ved å komme inn på «Farmen» er at jeg vel er den første veganeren som har vært med, forteller han.

Vanligvis innebærer tilværelsen på «Farmen» at man lever med mindre komfort enn ellers. Dét ble ikke et problem for Rostøl, som til vanlig har med seg eiendelene sine i en 30 kilos ryggsekk.

ALTERNATIV LIVSSTIL: Det er ikke bare Rostøls status som utfordrer som  gjør at han skiller seg ut blant «Farmen»-deltakerne. Han er også veganer. Foto: Alex Iversen / TV 2
ALTERNATIV LIVSSTIL: Det er ikke bare Rostøls status som utfordrer som  gjør at han skiller seg ut blant «Farmen»-deltakerne. Han er også veganer. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- For meg var det mer komfortabelt å bo på Farmen, og å ha en god, varm og myk seng. Så bosituasjonen var ikke utfordrende for meg sånn sett, jeg hadde ingenting å klage på. Men ikke misforstå, jeg bor som jeg gjør fordi jeg liker den minimalistiske livsstilen, sier 32-åringen.

Som «Farmen»-utfordrer er ikke Rostøls fremste ambisjon å vinne den populære reality-konkurransen:

- Jeg drømmer om å bo på en liten gård sjøl. Så for min del handlet det mest om å komme inn på en plass der jeg kunne lære så mye som mulig om gårdsdrift. Jeg sparer penger til en egen, liten gård. Man kan ikke bo ute i skogen hele livet hvis man vil ha partner og barn.

Linda Snoen (45)

Fra: Lena i Østre Toten
Bor: Skreia
Sivilstatus: Gift
Barn: 3 barn på 11, 20 og 23 år
Yrke: Lønningskonsulent for Østre Toten kommune
Interesser: Jakt og fiske, Nei til Ulv, politikk

- Det var egentlig mye tøffere å komme inn på gården enn jeg hadde psyket meg opp til. Det var allerede mye allianser og grupperinger, gruppa var mye mer «satt» enn jeg var forberedt på. Men de tok meg veldig godt imot, de inkluderte meg i de vanlige gjøremålene og arbeidsoppgavene, sier Snoen.

MINDRE KOMFORT: Linda Snoen håper livet på «Farmen» kan lære henne å sette mer pris på de små tingene i hverdagen. Foto: Alex Iversen / TV 2
MINDRE KOMFORT: Linda Snoen håper livet på «Farmen» kan lære henne å sette mer pris på de små tingene i hverdagen. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Hva var ambisjonen din med å melde deg på «Farmen»?

- Jeg blir fascinert av gamledager, og hadde lyst til å oppleve hvordan mine foreldre og besteforeldre har levd. Og å få litt kontraster, vi har det så utrolig godt i 2016. Jeg tenkte at jeg ville sette mer pris på de små tinga etter å ha vært inne på Farmen og ikke irriterere meg over filleting i hverdagen.

45-åringen legger til at hun følte på litt savn og dårlig samvittighet overfor familien etter å ha kommet inn på tv-gården.

- Jeg følte meg litt «ego» som mamma, som dro fra mann og tre unger. Det ble sånn at jeg gråt meg i søvn. Da var det fint å søke trøst i gårdshunden Alma, sier Snoen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer