Skal vi danse 2018:

Dette er årets «Skal vi danse»-deltakere

Flere kjente TV-navn er klare for dans og show på TV 2-parketten.

ÅRETS DELTAKERE: Dette er deltakerne i årets sesong av «Skal vi danse». Video: Emilie Rydning / Dagbladet Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Reality-profiler, bloggere, idrettsutøvere og TV-profiler er blant kjendisene som skal være med i årets sesong av suksess-serien «Skal vi danse».

Det populære TV 2-programmet har siden 2006 samlet tv-seerne foran skjermen for å se kjendisene svinge seg på parketten, danse seg ned i vekt, og ut i rampelyset.

Det var kanskje ikke mange som regnet med å se TV-profil Dorthe Skappel (55) på dansegulvet i årets sesong.

«God kveld Norge»-programlederen har nemlig tidligere uttalt at en «Skal vi danse»-deltakelse er uaktuell for hennes del.

- Jeg vil aldri være med i «Skal vi danse». Det skyldes blant annet alt dette som skjedde med «Isdans». Etter det har jeg vært veldig ferdig med denne typen konkurranser for min del, sa hun til Se og Hør i 2011.

LØRDAGSDRONNING: Dorthe Skappel blir å se på dansegulvet til høsten. Foto: Joakim Kleven / TV 2
LØRDAGSDRONNING: Dorthe Skappel blir å se på dansegulvet til høsten. Foto: Joakim Kleven / TV 2 Vis mer

Hennes deltakelse i «Isdans» på TV 2 i 2007 endte med et stygt fall hvor TV-dronninga slo hodet i isen. Nå har den tidligere «Gullruten»-programlederen altså allikevel bestemt seg for å gi dansen en ny sjanse.

Her er resten av deltakerne som skal kjempe om årets «Skal vi danse»-seier:

ÅRETS DELTAKERE: Disse tolv kjendisene skal svinge seg på parketten til høsten. Bakerst f.v.: Jan Gunnar Solli, Aune Sand, Marianne Krogness, Frank Løke, Morten Hegseth, Aleksander Sæterstøl og Martine Lunde. Foran fra venstre: Einar Nilsson, Amalie Snøløs, Sophie Elise Isachsen, Dorthe Skappel og Thea Næss. Foto: Fredrik Arff / TV 2
ÅRETS DELTAKERE: Disse tolv kjendisene skal svinge seg på parketten til høsten. Bakerst f.v.: Jan Gunnar Solli, Aune Sand, Marianne Krogness, Frank Løke, Morten Hegseth, Aleksander Sæterstøl og Martine Lunde. Foran fra venstre: Einar Nilsson, Amalie Snøløs, Sophie Elise Isachsen, Dorthe Skappel og Thea Næss. Foto: Fredrik Arff / TV 2 Vis mer

Martine Lunde (22) og Aleksander Sæterstøl (22)

Kjæresteparet møttes i Mexico i 2017 da de begge deltok i TV3s realityprogram, «Paradise Hotel». Til høsten skal de to altså konkurrere mot hverandre i det populære danseprogrammet. Lunde blir for øvrig også å se i årets «Farmen Kjendis».

KJÆRESTER: Martine Lunde og Aleksander Sæterstøl skal konkurrere mot hverandre. Foto: Joakim Kleven / TV 2
KJÆRESTER: Martine Lunde og Aleksander Sæterstøl skal konkurrere mot hverandre. Foto: Joakim Kleven / TV 2 Vis mer

Sophie Elise Isachsen (23):

Blogger Sophie Elise Isachsen (23) har i flere sesonger av TV 2-serien «Bloggerne» sluppet tv-seerne inn i sin egen lille bloggverden.

BLOGGDRONNING: Sophie Elise har mye erfaring fra ulike tv-serier, og prøver seg nå som danser. Foto: Joakim Kleven / TV 2
BLOGGDRONNING: Sophie Elise har mye erfaring fra ulike tv-serier, og prøver seg nå som danser. Foto: Joakim Kleven / TV 2 Vis mer

I 2015 var Sophie Elise deltaker i TV 2-serien «Mitt Dansecrew», og til høsten får 23-åringen nok en danseutfordring som deltaker i «Skal vi danse».

Aune Sand (52):

Den eksentriske maleren skal til høsten svinge seg på dansegulvet. Han har tidligere vært med i «Farmen kjendis», og har også gjort seg bemerket med bøkene «Jordbærmus» og «Jordbærmus II - plaskvåt».

Sand er sammen med kunstner Marianne Aulie (46) og bror til Vebjørn Sand (52). Sistnevnte deltok i «Skal vi danse» i 2012, mens Aulie i siste liten trakk seg fra konkurransen samme år.

KLAR: Aune Sand er klar for dans. Foto: Joakim Kleven / TV 2
KLAR: Aune Sand er klar for dans. Foto: Joakim Kleven / TV 2 Vis mer

Tidligere håndballspiller og «Farmen kjendis»-deltaker Frank Løke (38):

Har deltatt i flere EM og VM for Norges herrelandslag i håndball, og i EM 2008 ble han kåret til beste strekspiller. Tidligere i vinter var han deltaker i «Farmen kjendis», hvor han gjorde seg bemerket for sitt temperament, konkurranseinstinkt og vinnervilje.

FRA «FARMEN» TIL DANS: Tidligere håndballspiller Frank Løke ble for mange et kjent ansikt i «Farmen kjendis» tidligere i år. Foto: Joakim Kleven / TV 2
FRA «FARMEN» TIL DANS: Tidligere håndballspiller Frank Løke ble for mange et kjent ansikt i «Farmen kjendis» tidligere i år. Foto: Joakim Kleven / TV 2 Vis mer

Under lanseringen tirsdag viste Løke at han også i forkant av dansekonkurransen kjenner seg selvsikker:

- Jeg er i mitt livs beste form. Jeg kan bli farlig i denne konkurransen, sa han.

Morten Hegseth (32):

Morten Hegseth er for mange kjent fra blant annet «Panelet» på VGTV, der han ukentlig serverer kjendisnytt sammen med makkeren Vegard Harm (22).

KLAR FOR DANS: Morten Hegseth blir å se på dansegulvet til høsten. Foto: Joakim Kleven / TV 2
KLAR FOR DANS: Morten Hegseth blir å se på dansegulvet til høsten. Foto: Joakim Kleven / TV 2 Vis mer

Skuespiller, sanger og revyartist Marianne Krogness (66):

Mange husker henne fra Tramteateret og Pelle Parafins Bøljeband, hvor hun spilte mot blant andre Arne Garvang, som hun var gift med frem til 2000. Garvang gikk bort for et år siden, etter alvorlig sykdom.

SKUESPILLER: Marianne Krogness er klar for dans. Foto: Joakim Kleven / TV 2
SKUESPILLER: Marianne Krogness er klar for dans. Foto: Joakim Kleven / TV 2 Vis mer


Modell og tidligere «Farmen»-deltaker Amalie Snøløs (22):

Sørlandsjenta ble et kjent fjes i fjor, da hun kjempet seg til en tredjeplass i det populære realityprogrammet «Farmen». Mange var raske med å sammenlikne henne med Emilia Clarkes «Game of Thrones»-karakter Daenerys Targaryen.

Tidligere i vår ble det for øvrig kjent at 22-åringen var blitt kjæreste med «Skam»-stjerna Herman Tømmeraas (21).

AMALIE SNØLØS: 22-åringen blir å se i årets sesong. Foto: Joakim Kleven / TV 2
AMALIE SNØLØS: 22-åringen blir å se i årets sesong. Foto: Joakim Kleven / TV 2 Vis mer

Kickboxer Thea Næss (33):

For to år siden var Thea Næss med i kjendisutgaven av «71 grader nord», hvor hun havet på en andreplass, rett bak den tidligere fotballproffen Ole Martin Årst (43). Verdensmesteren har også deltatt i TV 3-programmet «Råskap».

DJ og tidligere fotballspiller Jan Gunnar Solli (37):

NY IDRETT: Thea Næss må bytte ut boksehanskene med paljetter og høyhelte sko. Foto: Joakim Kleven / TV 2
NY IDRETT: Thea Næss må bytte ut boksehanskene med paljetter og høyhelte sko. Foto: Joakim Kleven / TV 2 Vis mer

Han har spilt for både Rosenborg og Brann, før han endret karriere og ble DJ. Han har blant annet varmet opp for Calvin Harris og David Guetta,

«Tid for hjem»-maler Einar Nilsson

DJ: Jan Gunnar Solli skal danse seg inn i folkets hjerter til høsten. Foto: Joakim Kleven / TV 2
DJ: Jan Gunnar Solli skal danse seg inn i folkets hjerter til høsten. Foto: Joakim Kleven / TV 2 Vis mer


Maleren er nok et nytt ansikt for mange av de som ikke har fulgt med på oppussingsprogrammet «Tid for hjem». Hvem som kommer lengst av han, og pensel-kollega, Aune Sand, blir imidlertid spennende å se.

I fjorårets «Skal vi danse» var det tidligere snowboarder Helene Olafsen (28) som stakk av med seieren.

MALER: Einar Nilsson bytter ut malekosten med dansesko. Foto: Joakim Kleven / TV 2
MALER: Einar Nilsson bytter ut malekosten med dansesko. Foto: Joakim Kleven / TV 2 Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer