«Farmen» 2019:

Dette er årets utfordrere

Fire nye deltakere kommer inn på «Farmen» denne uka.

KOMMER INN: Børge Sundnes, Jens Ivar Simonsen, Silje Momrak og Veslemøy Bråten (i trillebåra) kommer denne uka inn på «Farmen». Foto: Alex Iversen / TV 2
KOMMER INN: Børge Sundnes, Jens Ivar Simonsen, Silje Momrak og Veslemøy Bråten (i trillebåra) kommer denne uka inn på «Farmen». Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I likhet med tidligere år, får også årets «Farmen»-deltakere ytterligere konkurranse når fire nye personer ankommer tv-gården midtveis i sesongen.

I løpet av den kommende uka skal nemlig fire nye fjes, bedre kjent som «Farmen»-utfordrere, kjempe for å få bli fullverdige deltakere, men bare to av dem får bli igjen på gården.

Hvem disse blir er det de opprinnelige deltakerne på gården som bestemmer.

Her er årets «Farmen»-utfordrere:

Veslemøy Bråten (35):

Bor: Åmot.
Fra: Sigdal.
Sivilstatus: Singel.
Yrke: Helsesportspedagog.

Interesser: Strikking, friluftsliv, camping, baking, matlaging, møbelsnekring og hagearbeid. Ønsker å være en god venn.

35 år gamle Veslemøy Bråten har flere ganger fått spørsmål om ikke hun burde melde seg på «Farmen». Det var imidlertid ikke før i år det føltes riktig, og denne gangen var det hennes kreftsyke venninne som fikk henne til å melde seg på.

MED FOR VENNINNA: Veslemøy ønsker å sette fokus på at «kampen for tilværelsen» kan være så mangt. Hun er med på «Farmen» for både sin egen, og venninna, sin del. Foto: Alex Iversen / TV 2
MED FOR VENNINNA: Veslemøy ønsker å sette fokus på at «kampen for tilværelsen» kan være så mangt. Hun er med på «Farmen» for både sin egen, og venninna, sin del. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Man får et ekstremt behov for å kjenne at man lever når noen nær deg rammes på den måten. Jeg er opptatt av å gjøre så godt jeg kan for henne, og da hun spurte om ikke «du kunne melde deg på, så kan jeg få tenke på noe annet», så var jeg ikke tvil, forteller Bråten til Dagbladet.

35-åringen er fra gård, noe hun i utgangspunktet ikke ønsket å dele med resten av deltakerne. Planen om å holde bakgrunnen hemmelig, gikk likevel ikke helt som planlagt.

- Jeg bestemte meg for å begrense det til at jeg er fra et småbruk, men så er jeg jo en ærlig person. Da jeg fikk direkte spørsmål om jeg var fra gård, og alles øyne var rettet mot meg, så klarte jeg rett og slett ikke å lyve, sier hun lattermildt, og fortsetter:

- Men når det er sagt, så tror jeg det gagner saken at man viser at man er ærlig.

35-åringen forteller at hun liker å utfordre seg selv og at hun er en såkalt «handywoman». I en gruppe tror hun at hun er en person som tar plass, er raus, ler høyt og mye, er rett fram, jovial og en figur.

GIKK GALT: Terje Leer skadet seg kraftig under «Farmen»-tvekampen. Video: TV 2 / Jonas Scheie Hammer Vis mer

Silje Momrak (32)

Bor: Byron Bay.
Fra: Telemark.
Sivilstatus: Singel.
Yrke: Barnehagelærer og evig student.
Interesser: Alt som er gøy og moro. Surfer, er med venner og går på konserter.

Silje Momrak (32) lever en livsstil som trolig skiller seg kraftig ut fra mange andres. Til vanlig bor hun i Australia, hvor strandliv og surfing prioriteres høyt. Men da hun tidligere i år skulle hjem til Norge, valgte hun underveis på reisen å sende inn en «Farmen»-søknad.

BLE KONTAKTA: Silje har søkt på «Farmen» tidligere, men først i år hadde hun anledning til å bli med. Foto: Alex Iversen / TV 2
BLE KONTAKTA: Silje har søkt på «Farmen» tidligere, men først i år hadde hun anledning til å bli med. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Dette er imidlertid ikke første gang Momrak har meldt seg på realitykonkurransen. Det gjorde hun nemlig for første gang i 2014, og ble den gang tatt videre inn til intervju.

- Jeg kom ikke videre den gang. De har kontaktet meg i etterkant, men det har liksom aldri passet. I år ble det derimot en litt lengre ferie i Norge, sier hun.

På gården skal 32-åringen være seg selv fullt ut, og hun innrømmer at hun ikke har noe erfaring fra gårdsdrift.

- Min hverdag er stikk motsatt fra «Farmen», og jeg er absolutt ingen gårdsjente, sier hun.

For å få en plass blant deltakerne, skal Momrak bare vise hvem hun er, og vise at hun ikke er noen trussel for de andre.

- Jeg er nok heller litt skeptisk og redd for de store dyra, men jeg gleder meg til å lære mer. Og så skal jeg selvsagt prøve så godt jeg kan å bidra.

TAPTE KAMPEN: Stine Alice Claussen-Væringstad ble sjokkert da hun ble slått i tvekampen. Video: TV 2 Vis mer

Jens Ivar Simonsen (46)

Bor: Djupvik.
Fra: Lofoten.
Sivilstatus: Samboer.
Yrke: Selvstendig næringsdrivende.
Interesser: Fiske og turisme. Driver en nordlyscamp.

Jens Ivar Simonsen meldte seg selv på «Farmen», men innrømmer at det ikke var særlig gjennomtenkt. Overfor Dagbladet forteller han faktisk at han ikke tenkte i det hele tatt da han sendte inn søknaden.

KOKK: Jens Ivar har ikke tenkt til å fortelle de andre at han er svært god til å lage mat. Det ser han nemlig på som et av sine sterkeste kort i en eventuell finaleuke. Foto: Alex Iversen / TV 2
KOKK: Jens Ivar har ikke tenkt til å fortelle de andre at han er svært god til å lage mat. Det ser han nemlig på som et av sine sterkeste kort i en eventuell finaleuke. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Jeg er veldig spent før oppholdet. Vi kommer jo inn som femte hjulet på vogna, og jeg kan se for meg at de av oss som får bli igjen fort havner i tvekamp, sier han, og legger til:

- Men jeg skal være meg selv, og akter ikke å innynde meg eller flørte med storbonden for å få bli. Jeg kommer lett i kontakt med mennesker, så jeg tror og håper at jeg kommer lett inn i gruppa.

Én ting han ikke kommer til å fortelle, er at han er veldig god til å lage mat. Simonsen er nemlig kokk, og han er klar over at matlaging ofte er en del av oppgavene i finaleuka på gården.

- Det er noe som forblir hemmelig, og dette er min sterke side, sier han.

SABOTASJE: Leif Haugo Stavenjord vil forlate «Farmen» etter reaksjoner fra de andre deltakerne. Video: TV2 Sumo/Rød Løper Vis mer

Børge Sundnes (54)

Bor: Lyngdal.
Fra: Finnmark/Sørlandet.
Sivilstatus: Gift.
Yrke: Teknisk sjef på Sørlandsbadet.
Interesser: Konkurranse i stort og smått, sport og politikk (KrF).

I motsetning til mange andre deltakere, som selv har meldt seg på programmet, var det dattera til Børge Sundnes (54) som meldte ham på. Ifølge 54-åringen mente dattera at hans energi og konkurranseinstinkt kunne passe godt på tv-gården.

KRISTEN: Børge Sundnes vil ikke prakke på noen troa si, men er åpen for å snakke. Foto: Alex Iversen / TV 2
KRISTEN: Børge Sundnes vil ikke prakke på noen troa si, men er åpen for å snakke. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Jeg liker å være der det skjer. Jeg er lokalpolitiker og en kristen mann, så jeg kan se for meg at hun mener at summen av det gjør at jeg burde være med, sier han til Dagbladet.

Sundnes er klar over at kristne i «Farmen» sin historie har fått mye oppmerksomhet på godt og vondt, men han tror ikke at troa hans vil ha mye å si for oppholdet.

- Jeg er trygg på meg selv, og jeg er ikke med her for å prakke på noen noe som helst. Hvis noen ønsker å snakke om kristendom, så er det bare hyggelig og fint, men hvis dette ikke er tilfelle, så er det også selvsagt greit.

Sundnes forteller til Dagbladet at han har to mål for deltakelsen.

- Det første er å få bli igjen på gården, og hvis jeg får det, så er det selvsagt det å komme langt, og vinne. Jeg har vinneregenskaper, påpeker han.

Børge Sundnes forteller at han ikke skal holde noe hemmelig for de andre deltakerne, men innrømmer at han vil prøve å holde litt tilbake på energien sin og ikke være for «på».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer