- Dette er bare bullshit

EBU-direktør mener dansk presse er sjalu på Rybak.

FIKK NY VENN: Men det blir ikke et problem for Alexander Rybak at han har besøkt den russiske popstjerna og jurymedlemmet Philipp Kirkorov, mener direktøren i den europeiske kringkastingsunionen. Foto: STELLA PICTURES
FIKK NY VENN: Men det blir ikke et problem for Alexander Rybak at han har besøkt den russiske popstjerna og jurymedlemmet Philipp Kirkorov, mener direktøren i den europeiske kringkastingsunionen. Foto: STELLA PICTURESVis mer

||| MOSKVA (Dagbladet): TV-direktør Bjørn Erichsen i den europeiske kringkastingsunionen EBU, som arrangerer Eurovision Song Contest, sier til Dagbladet i dag at avsløringen av at Alexander Rybak har festet sammen med et russisk jurymedlem, er en ikke-sak.

- Dette er standard Ekstrabladet-bullshit. Det kan du sitere meg på! sier EBU-direktøren, som selv er dansk, etter at Dagbladet har vist ham artikkelen på nettutgaven til den danske tabloiden.

Han understreker at Kirkorov ikke er juryformann, men en av fem jurymedlemmer, slik det er i alle deltakerlandene.

Kan invitere hvem han vil
- Han kan invitere hvem han vil og han kan drikke vin med hvem han vil. Det er ikke ulovlig og ingen skandale. Vi kan ikke sette jurymedlemmene i fengsel eller en lukket boks, heller, sier Erichsen til Dagbladet.

Han er klar på at jurymedlemmene skal være objektive, men mener det ikke er et problem i denne saken.

OK å drikke vin med deltakere
- Kirkorov kan være objektiv, selv om han drikker vin med en eller flere av deltakerne. Jeg har selv drukket vin med folk jeg ikke stemmer på. Til og med med folk jeg ikke liker.

- Er danskene sjalu?

- Ja, jeg tror det er noe i det. Ikke at danskene er sjalu, de kan nok godt stemme på Rybak. Men dansk presse skulle nok gjerne hatt en dansk favoritt, sier Erichsen.

- De er ikke så glade for at en norsk artist har kommet så godt igang.

Alexander selv avfeide hele saken da Dagbladet møtte ham utenfor hans hotell i dag tidlig. Han er mer opptatt av dagens generalprøver til morgendagens semifinale - og av å feire sin 23-årsdag.