FÅR SKRYT: Nosizwe Baqwa var dommer og sangekspert under lørdagens «Stjernekamp». Foto: <b>Julia Marie Naglestad/NRK</b>
FÅR SKRYT: Nosizwe Baqwa var dommer og sangekspert under lørdagens «Stjernekamp». Foto: Julia Marie Naglestad/NRKVis mer

Nosizwe Baqwa:

Dette er dama «alle» hyller etter «Stjernekamp»

Hun var kveldens gjestedommer, men stjal showet fra deltakerne. 

(Dagbladet): Under kveldens episode av «Stjernekamp» var temaet Motown, og deltakerne sang på tur låter fra Jackson 5, Michael Jackson og Marvin Gaye.

Dagbladets anmelder var helt greit fornøyd med artistenes fremføringer, og ga alt fra terningkast fem til to. Det var Kate Gulbrandsen som måtte forlate konkurransen lørdag kveld.

I sosiale medier har imidlertid seerne bitt seg fast i noe helt annet enn selve konkurransen.

Kveldens gjestedommer og musikkekspert, artisten Nosizwe Baqwa (33), stjal i kveld showet.

«Gjestedommeren vinner»

- Hahaha! Sier folk virkelig fine ting om meg i sosiale medier? Jeg har bare vært meg selv, jeg. Jeg har en voldsom latter som triller fram ganske ofte, forteller hun til Dagbladet etter sending.

På Twitter flommer det over av lovord om 33-åringen:

- Det har vært en utrolig gøyal kveld. Disse folka kommer med hjerte i hånda og vil så utrolig mye, så man må prøve å møte dem. Det har også vært gøy å få tenke over hvorfor jeg egentlig er så glad i Motown, sier artisten.

Da var mens hun studerte statsvitenskap at hun begynte å ta jobber som bakgrunnsanger.

Hun sier det var en bra måte å tjene lommepenger på. Seinere måtte hun velge om hun skulle satse.

- Da jeg var gravid skjønte jeg at jeg måtte ta et ordentlig valg. Da valgte jeg musikken, et valg som fortsatt overrasker meg. Det har vært en lang og seig prosess. Jeg har levd bra som mamma, og har jobbet med forskjellige ting. Så har det snevert seg inn med åra, forteller hun.

Kjent bror

I midten av november slipper hun sitt første album, og har en singel rett rundt hjørnet. Baqwa beskriver det som neo-soul.

Som programleder Kåre Magnus Bergh nevnte da 33-åringen ble introdusert, har hun koret for blant andre Madcon. Det er ikke helt tilfeldig. Nosizwe er nemlig Tshawe Baqwas søster.

Hun nevner han som en inspirasjonskilde.

- Om jeg skal si det veldig klisjéfylt, så gir han meg vinden jeg kan spre vingene mine i. Han har alltid vært en av mine største støttespillere. Jeg skinner for at han skal skinne og visa versa, forteller hun til Dagbladet.