Donald Trump-skandalen:

Dette er dama Trump sjikanerer i skandaleklippet

Den gifte kvinnen Trump ville «pule». 

- PRØVDE MEG PÅ HENNE: I skandaleklippet fra 2005 snakker Donald Trump nedsettende om en gift kvinne han gjerne ville ha til sengs. Access Hollywood avslører at Trump snakker om deres tidligere medarbeider, Nancy O'Dell (50).  Bildet er tatt på den røde løperen for Country Music Awards tidligere i år. Foto: Jim Smeal/BEI/Shutterstock, NTB scanpix
- PRØVDE MEG PÅ HENNE: I skandaleklippet fra 2005 snakker Donald Trump nedsettende om en gift kvinne han gjerne ville ha til sengs. Access Hollywood avslører at Trump snakker om deres tidligere medarbeider, Nancy O'Dell (50). Bildet er tatt på den røde løperen for Country Music Awards tidligere i år. Foto: Jim Smeal/BEI/Shutterstock, NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fredag kunne Washington Post vise fram et klipp av den republikanske presidentkandidaten Donald Trump fra 2005.

Klippet har ført til en massiv storm og en potensiell krise mot Trump, og vekker oppsikt internasjonalt fordi den inneholder flere nedsettende utsagn om kvinner.

Foruten å si at man bør «ta jenter i fi**a», forteller amerikaneren om et mislykket forsøk han gjorde på å sjekke opp en gift kvinne.

Kanalen som først publiserte klippet avslører at kvinnen han snakker om er den gifte programlederen Nancy O'Dell (50).

KVINNEKRITIKK: Donald Trumps omtale av kvinner er på ny gjenstand for kritikk. Denne gang grunnet en video fra 2005 der Trump beskriver hvordan man kan opptre rundt kvinner når man er rik og berømt som han er. Video: CNN Vis mer

- Prøvde å «pule» henne

- Jeg prøvde meg på henne, men klarte det ikke. Jeg skal innrømme at jeg prøvde å pule henne. Hun var gift... Jeg prøvde meg på henne som en liten kjerring, men jeg klarte det ikke, sier Trump til TV-profil Billy Bush.

Det er bare ett av utsagnene som har fått nettet til å koke i natt. Stadig flere kommer på banen og ber Trump trekke seg fra presidentkampen, deriblant hans egne partifeller i det republikanske partiet.

O'Dell er en amerikansk underholdningsjournalist og programleder som har jobbet som både anker hos Access Hollywood, der hun startet i 1996, og for Entertainment Tonight, som er hennes nåværende arbeidsplass.

Hun ble født i Sør-Carolina, og vant i 1987 missekonkurransen Miss South Carolina. Dette sørget for at hun året etter fikk være med i den prestisjetunge Miss America, der hun tapte. 50-åringen har også vunnet en rekke andre missetitler gjennom årenes løp.

I 2005, da Trump hevder å ha prøvd seg på henne, hadde hun akkurat giftet seg med Keith Zubchevich. Året før skilte hun seg fra sin første ektemann, Richard O'Dell. De var gift fra 1995 til 2004, skriver Daily Mail.

Den profilerte journalisten har også gitt ut flere bøker. Flere av dem handler om den såkalte scrapbook-hobbyen, der man lager lekne fotoalbum med hjelp av klistremerker og dekorativt papir.

50-åringen skulle egentlig delta i den amerikanske utgaven av «Skal vi danse» i 2009, men måtte trekke seg før det hele startet på grunn av en kneskade.

Entertainment Weekly skriver at O'Dells representanter ikke har sagt seg villige til å kommentere den nylige Trump-skandalen.

«LA OSS VÆRE REALISTISKE»: Trump holder en unnskyldnings-tale etter at et 11 år gammelt lydklipp ble sluppet ut til offentligheten. Video: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

- Mest vulgære mannen

O'Dell er ikke den eneste kvinnen som har fått føle Trumps mannssjåvinistiske karakter.

I 1993 var den norsk-svenske modellen Vendela Kirsebom (49) på en høytstående middag arrangert av Det hvite Hus og Vanity Fair. Blant gjestene var Trump, som allerede da hadde klare tanker om kvinner.

Vanity Fair-redaktør Graydon Carter (62) skrev denne uka om kvelden, og hvordan Kirsebom opplevde det.

VALGET I USA: Dagbladet vil i samarbeid med Kjør Debatt gi deg alt om den spennende oppkjøringen.  Podkasten finner du her: Vis mer Vis mer

Ifølge ham skal hun ha blitt svært fortvilet av måten Trump snakket til henne på.

«Trump hadde visstnok brukt 45 minutter på å analysere kroppene, helst legger og pupper, til alle kvinnene som satt rundt bordet».

«Hun fortalte meg at han var den mest vulgære mannen hun noensinne hadde møtt», skriver Carter.

Til Dagbladet tidligere denne uka fortalte modellen at hun trengte litt tid før minnene om Trump den kvelden står tydelig for henne.

- Jeg husker selvfølgelig den kvelden, men jeg har ikke tenkt så mye på akkurat den episoden. Men jeg husker den veldig godt nå når du nevner det. Jeg reagerte på måten han pratet på, som virket veldig mannssjåvinistisk og nedlatende, sier Kirsebom.

FØLG VALGET: CNN og Dagbladet samarbeider om dekningen av valget i USA. Slik kan du følge valgthrilleren på dagbladet.no Vis mer Vis mer
- PRØVDE MEG PÅ HENNE: I skandaleklippet fra 2005 snakker Donald Trump nedsettende om en gift kvinne han gjerne ville ha til sengs. Access Hollywood avslører at Trump snakker om deres tidligere medarbeider, Nancy O'Dell (50).  Bildet er tatt på den røde løperen for Country Music Awards tidligere i år. Foto: Jim Smeal/BEI/Shutterstock, NTB scanpix
- PRØVDE MEG PÅ HENNE: I skandaleklippet fra 2005 snakker Donald Trump nedsettende om en gift kvinne han gjerne ville ha til sengs. Access Hollywood avslører at Trump snakker om deres tidligere medarbeider, Nancy O'Dell (50).  Bildet er tatt på den røde løperen for Country Music Awards tidligere i år. Foto: Jim Smeal/BEI/Shutterstock, NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer