«Farmen kjendis» 2019:

Dette er de nye «Farmen»-kjendisene

To «Paradise»-deltakere, én kokk og flere «glemte» kjendiser.

SESONG TRE: Tolv nye kjendiser er klare for gårdsreality og «Farmen kjendis». Her sammen med programleder Gaute Grøtta Grav fredag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SESONG TRE: Tolv nye kjendiser er klare for gårdsreality og «Farmen kjendis». Her sammen med programleder Gaute Grøtta Grav fredag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TANGEN (Dagbladet): Nok en kjendisversjon av «Farmen» er i emning, og denne uka startet innspillingen av den tredje sesongen på Tangen i Stange kommune.

De neste seks ukene skal de nye kjendisdeltakerne, i tråd med tv-konseptets oppskrift, leve sammen og drive en gård slik nordmenn gjorde for 100 år siden. Kjendisgjengen har flyttet inn på bortgjemte Li Gård, der den tiende, ordinære sesongen ble spilt inn i sin tid.

Selv om tv-resultatet kommer på tv først i januar, velger TV 2 allerede nå å annonsere hvilke mennesker de har plassert i neste års program. Kjendiscasten er som alltid blanda drops, der tv-seerne også vil få et gjensyn med flere vi ikke har hørt noe fra på en god stund. Mange av dem har også blitt spurt før.

Hvilke fjes som overtar stafettpinnen etter navn som Erlend Elias Bragstad (35), Frank Løke (38), Aune Sand (52) og Jegertvillingene (26), kan du lese mer om under:

Ole «Lukkøye» Klemetsen (46)
Tidligere proffbokser

Selv om det har gått noen år siden vi sist så Ole Klemetsen i et tv-program, avviser han at «Farmen»-deltakelsen er et forsøk på å gjøre kjendis-comeback.

«FARMEN KJENDIS» 2019: Ole «Lukkøye» Klemetsen (46). Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
«FARMEN KJENDIS» 2019: Ole «Lukkøye» Klemetsen (46). Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Ikke har jeg noe spesielt jeg ønsker å promotere, heller. Det passet fint å gjøre dette før fellesferien, også er det gøy å kunne henge litt med på det som skjer i blant. Jeg tror dette blir veldig bra, forteller Klemetsen, som også ble spurt om «Farmen»-deltakelse i fjor.

Begrenset mattilgang er 46-åringens minste bekymring, da han mener å være godt vant til «selvpining» gjennom idretten. Gårdserfaring, derimot:

- Jeg har knapt vært på en gård i mitt liv, og det eneste dyret jeg har et forhold til, er hund! Ikke har jeg sett særlig mye på «Farmen» heller, så jeg definitivt på tynn is.

Er Ole Klemetsen på tynn is? Se videoen under og døm selv (saken fortsetter under):

TESTER KUNNSKAPEN: Ole «Lukkøye» Klemetsen er deltager på den nye sesongen av «Farmen Kjendis». Men hvor mye kan han egentlig om gårdsdrift? Reporter/video: Miriam Bakkejord / Redigering: Emilie Rydning Vis mer

Trude Mostue (50)
Kjendisveterinær

I likhet med «Lukkøye» har også Trude Mostue glimret med sitt fravær den siste tida. At hun returnerer til rampelyset i «Farmen»-landskapet er ikke tilfeldig.

«FARMEN KJENDIS» 2019: Trude Mostue (50). Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
«FARMEN KJENDIS» 2019: Trude Mostue (50). Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Dette er et konsept som kler min profesjon og personlighet. På mange måter er det litt sentimentalt å være her, for jeg ble faktisk spurt om å lede den første «Farmen»-sesongen i 2001, men det passet ikke den gang. Nå er ringen sluttet, sier hun, og legger til:

- Jeg har aldri definert meg selv som kjendis, men har selvfølgelig en kommersiell interesse av å være på dette. Jeg har diverse prosjekter jeg jobber med, og det er fint å kunne skape litt blest rundt egen virksomhet.

Selv om 50-åringen er fast bestemt på å bruke veterinær-kortet for alt det er verdt, understreker Mostue at hun har sine svakheter.

- Vi kommer til å få det tøft her inne, og jeg har allerede fått vondt i hodet på grunn av mangel på kaffe, sier hun.

Svein Østvik (57)
Realityprofil

Det finnes snart ikke et realityprogram «Charter-Svein» ikke har vært med i. Men så elsker han også å være på tv.

«FARMEN KJENDIS» 2019: Svein Østvik (57). Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
«FARMEN KJENDIS» 2019: Svein Østvik (57). Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Når kameraene er på, da slapper jeg av. Nå har jeg bare Skavlan igjen, sier han spøkefullt.

- «Farmen» er på mange måter en slags lek for voksne, og dette kommer til å bli dritgøy! Litt krangling blir det sikkert, men det får vi tåle. Ellers er jeg veldig håpløs på disse gårdstingene, og kommer garantert til å ble han klovnen alle ler av - mest fordi jeg antakelig blir ufrivillig morsom.

Er det lov å si at jeg liker lukta i grisebingen? Svein Østvik (57)

Helt håpløs er Østvik likevel ikke. 57-åringen har drevet med hest i mange år, og konstaterer at han er «trygg med dyra».

- Er det lov å si at jeg liker lukta i grisebingen? Ha-ha. Det ligger en slags urkraft i å komme inn i en sånn stank.

Tiril Sjåstad Christiansen (23)
Freestyleutøver

«FARMEN KJENDIS» 2019: Tiril Sjåstad Christiansen (23). Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
«FARMEN KJENDIS» 2019: Tiril Sjåstad Christiansen (23). Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Freestyleutøveren Tiril Sjåstad Christiansen kjente ingen av de andre kjendisene da hun entret tv-gården torsdag, og har et tydelig mål om å vinne.

- Jeg får nok litt konkurranse fra de sterkeste karene her inne, men bør klare å komme meg helt til topps. Jeg har litt gårdserfaring, men er ikke dritgod på noe. Forhåpentligvis henter jeg inn mye kunnskap underveis, forteller hun.

Tidligere i år ble det kjent at X Games-vinneren har brutt med landslaget for å kvitte seg med en hektisk konkurranse- og treningskalender. Var det også for å få tid til «Farmen»?

- Nei, det var ikke i tankene mine, altså. Men nå er jeg min egen sjef, og har tid, så det passet bra, sier hun, og legger til:

- Det eneste jeg er litt engstelig for er krypdyr og edderkopper. De er jeg ikke spesielt glad i.

Runar Søgaard (50)
Tidligere kjendispastor og Carola-eksmann

«FARMEN KJENDIS» 2019: Runar Søgaard (50). Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
«FARMEN KJENDIS» 2019: Runar Søgaard (50). Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

For nordmenn er Runar Søgaard kanskje best kjent som eksmannen til den svenske sangeren Carola Häggkvist (51). I Sverige, der han bodd hele sitt voksne liv, har han lenge vært et yndet objekt i sladrepressen. Er målet å få en ny oppsving i hjemlandet?

- Jeg har ingen intensjon om å skape blest rundt meg selv, men ser på dette som en mulighet til å oppleve noe nytt. Ikke at jeg har sett noe på «Farmen» tidligere, eller kan noe om gårdsdrift. Dette er egentlig ikke min kopp med te i det hele tatt, erkjenner Sørgaard, som i dag jobber som sjefsutvikler og foreleser i Stockholm.

Søgaard er forberedt på at det kan oppstå konflikter på tv-gården, noe han tar med knusende ro.

- Jeg er en ganske vanskelig person å irritere, så det tror jeg ikke blir et problem. Jeg frykter ingenting, bortsett fra å vinne. Jeg er jo ikke i stand til å vinne det her.

Kathrine Sørland (38)
Modell og tv-profil

«FARMEN KJENDIS» 2019: Kathrine Sørland (38). Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
«FARMEN KJENDIS» 2019: Kathrine Sørland (38). Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Kathrine Sørland forteller at hun takket ja til «Farmen kjendis», der hun også har fått et tidligere tilbud, for å bli kjent med seg selv på en annen måte.

- Det er lett å bli lei av sin egen hverdag, så dette er detox for meg. Vanligvis jobber jeg under veldig kontrollerte omgivelser, men her er jeg ikke eksperten. Jeg trenger å få testet grensene litt, sier Sørland, som også håper tv-deltakelsen kan bidra til at tv-seerne får se flere sider av henne:

- Dette blir noe litt annet enn å se meg på oppstilte bilder i fine klær, sier hun.

Sørland frykter ikke intrigemakeri på gården, og tror det, på et eller annet tidspunkt, kommer til å koke over for alle.

- De fleste kommer sikkert til å irritere meg, men så kommer jeg til å irritere dem, også. Det er ingen tvil om at det er mange sterke personligheter her inne.

38-åringen prøvde for øvrig å smugle inn en kam på gården, men ble oppdaget i siste liten.

- Ja, det var litt flaut, men jeg har allerede funnet ut at gaffel funker som erstatning.

Christer Rødseth (27)
Kaptein på kokkelandslaget

«FARMEN KJENDIS» 2019: Christer Rødseth (27). Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
«FARMEN KJENDIS» 2019: Christer Rødseth (27). Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Da kokkekometen Christer Rødseth ble spurt om å være med i «Farmen kjendis», trodde han først det var en spøk.

- Jeg tenkte bare: «I all verden, er de tomme for kjendiser, siden de ringer meg?» La oss være ærlige, jeg er ingen kjendis. Jeg definerer meg i alle fall ikke som det, sier Rødseth.

Jeg kommer ikke til å bli en personlig kokk for resten av gjengen Christer Rødseth (27)

27-åringen påpeker at takket ja for opplevelsens skyld, og at han kunne tenkt seg å lære mer om gårdslivet, noe han foreløpig kan lite om.

- Men selv om jeg kan lage mat, kommer jeg ikke til å bli en personlig kokk for resten av gjengen, altså. Jeg vil gjerne gjøre andre ting også, sier Rødseth, som bare frykter én ting:

- Hoggorm. Da løper jeg som faen.

«FARMEN KJENDIS» 2019: Martine Lunde (22). Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
«FARMEN KJENDIS» 2019: Martine Lunde (22). Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Martine Lunde (22)
Tidligere «Paradise»-vinner og blogger

22 år gamle Martine Lunde ble først kjent gjennom fjorårets versjon av «Paradise Hotel», og har seinere etablert seg som blogger og nettprofil. Da tilbudet om «Farmen» kom, var hun først i tvil:

- Jeg lurer jo litt på hva jeg gjør her, for dette er så langt fra min hverdag som det går an å komme. Samtidig kunne jeg ikke gå glipp av det, sier hun.

Lunde står fast ved at hun ikke deltar på «Farmen» for å styrke sin egen kjendisstatus.

- Nei, det har jeg faktisk ikke tenkt på. Målet er ikke å vinne engang, bare lære mest mulig og ha det gøy. Samtidig vil jeg ikke være den som ryker ut først, sier hun.

Ronald Pulk (38)
Programleder og komiker

Samiske Ronald Pulk startet sin karriere i NRK Sápmi sommeren 2000, og har ledet en rekke program for kanalen siden den gang. Det var etter at han dukket opp som panelgjest i «Nytt på nytt» i vinter at «Farmen»-telefonen kom.

«FARMEN KJENDIS» 2019: Ronald Pulk (38). Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
«FARMEN KJENDIS» 2019: Ronald Pulk (38). Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Jeg syntes det hørtes ut som en spennende utfordring, og har alltid likt programmet. Å se hva man takler under uvanlige omstendigheter, der man på mange måter er overlatt til seg selv, var det som trigget meg, sier han.

Pulk har noe gårdserfaring fra barndommen, men påpeker at han har mye å lære.

- Det blir mye å sette seg inn i, men jeg har et mål om å vinne. Lite mat og mye jobb kommer til å tære på oss alle, men jeg takler eventuelle gnisninger.

Donna Ioanna (49)
Modellmamma og tidligere «Top Model»-dommer

«FARMEN KJENDIS» 2019: Donna Ioanna (49). Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
«FARMEN KJENDIS» 2019: Donna Ioanna (49). Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Mange husker kanskje modellagenten Donna Ioanna fra talentprogrammet «Top Model», der hun satt i dommerpanelet gjennom et par sesonger. De siste åra har det imidlertid vært stille fra sørlandskvinnen, som ikke legger skjul på at «Farmen»-deltakelsen er et slags tv-comeback.

- Eksponering er selvfølgelig bra, spesielt med tanke på å at jeg holder på å planlegge min egen serie. Jeg må få Norge til å bli litt kjent med meg igjen, så får vi se, sier hun.

Kontrasten til livet i den italienske motebyen Milano, der 49-åringen har bodd i 16 år, kunne antakeligvis ikke vært større.

- Jeg går rundt og leter etter skjønnhetsprodukter her, og har allerede smurt kull under øynene. Utedoen er min største frykt, det samme gjelder edderkopper og kumøkk. Trolig har jeg bare godt av å være her, sier hun.

Erik Anders Sæter (21)
Tidligere «Paradise»--deltaker (fra årets sesong) og Erlend Elias-lillebror

«FARMEN KJENDIS» 2019: Erik Anders Sæter (21). Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
«FARMEN KJENDIS» 2019: Erik Anders Sæter (21). Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Erik Anders Sæter lurer derimot på om det var så lurt å takke ja til «Farmen kjendis».

- «Paradise Hotel» er jo ikke ferdig på tv ennå, så nå er jeg i to reality-bobler samtidig. Jeg vet ikke hvor sunt det er, men jeg klarte jo ikke å si nei til dette heller, sier han.

Sæter følger altså i storebroren Erlend Elias Bragstads' «Farmen»-fotspor. Han skapte nok liv og røre i fjorårets sesong.

- Vi er ikke helt like, men det blir sikkert litt drama i år, også. Jeg tror hun veterinæren (Trude Mostue) kommer til å irritere meg mest, fordi hun er så gira hele tida. Hun kommer sikkert til å tvinge meg til å gjøre masse rart, sier Sæter og ler.

Selv om han bare har tilbrakt halvannet døgn på «Farmen»-gården, føler han seg allerede i posisjon til å havne i tvekamp.

- Jeg vet ikke om det er «Paradise»-noiaen som tar meg, eller hva det er. Dessuten har jeg sagt til folk at jeg har gårdserfaring, men det er løgn. Nå er jeg redd for at det skal skinne gjennom, sier han.

Mina Hadijan (42)
Tidligere programleder og radioprofil

Tv- og radioprofil Mina Hadijan er kanskje mest kjent for konfliktene med sin tidligere arbeidsgiver, NRK - blant annet da hun skjelte ut sin egen P3-produsent på direkten i 2007 grunnet tekniske problemer.

«FARMEN KJENDIS» 2019: Mina Hadijan (42). Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
«FARMEN KJENDIS» 2019: Mina Hadijan (42). Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

De siste åra har den munnrappe 42-åringen jobbet med radio for innsatte, og holdt en noe lavere profil. «Farmen»-opphold i vente til tross, Hadijan har ingen planer om å børste støv av kjendisstatusen.

- Jeg føler ikke at dette er et comeback, mer en vanvittig kul mulighet til å komme seg bort fra stress og mas. De siste åra har jeg fått barn og vært en del syk, så dette er perfekt. Her kan jeg få frisk luft, jobbe og trene opp kroppen litt, sier hun.

Hadijan har selv intervjuet flere av kjendisene hun deler gård med, deriblant Trude Mostue, Svein Østvik og Rune Søgaard. Hun er ikke redd for eventuelle konfrontasjoner, men frykter derimot hønsehuset.

- Jeg liker bare ikke skapninger som har nebb og klør, og er engstelig for at hønene skal hakke på meg. I hvert fall når jeg går inn og tar barna deres, humrer hun.

HER KOKER DET OVER: Mina Hadjian skjeller ut P3 og egen produsent. Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer