Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Dette er de nye «Game of Thrones»-skuespillerne

Ti nye navn bekreftet til den kommende sesongen.

 NYE STJERNER:  Alexander Siddig, Keisha Castle-Hughs og Jonathan Prynce er blant de nye skuespillerne i Game of Thrones. Foto: NTB Scanpix / Stella
NYE STJERNER: Alexander Siddig, Keisha Castle-Hughs og Jonathan Prynce er blant de nye skuespillerne i Game of Thrones. Foto: NTB Scanpix / Stella Vis mer

(Dagbladet:) Den populære HBO-serien har skapt store overskrifter, både internasjonalt og i Norge. Fansen har giftet seg utkledd som karakterer, og nylig søkte nesten 90.000 på statistroller til den kommende sesongen.

Siden 2011 har vi kunnet følge dramaet som finner sted i det oppdiktede kontinentet Westeros. Den femte sesongen er snart premiereklar, og ti nye mennesker kan smykke seg med tittelen Game of Thrones-skuespiller.
 
Tilbakeblikk
Den kommende sesongen skal ta et steg tilbake i tid, og vil derfor ikke følge opp den nervepirrende sesongavslutningen som ble vist på tv i juni. I stedet får vi et innblikk i fortiden til noen av karakterene. Blant disse er moren til den sadistiske kongen Joffrey, Cersei Lannister.

Den yngre versjonen av Lannister skal spilles av Nell Williams, ifølge Time Magazine, som publiserte en video som presenterer skuespillerne. Forrige uke publiserte The Independent en liste med samme navn. 

Williams sin del i den kommende sesongen ble avslørt fordi det var oppført på CVen hennes. Nå er det også listet på filmnettstedet IMDb.

Oscar-nominert på laget
Den newzealandske skuespillerinnen Keisha Castle-Hughes skal også spille i den kommende sesongen. Hun ble i 2004 nominert til Oscar for sin innsats som hovedkarakter i filmen «Whale Rider». Nå skal hun spille Obara Sand, Prins Oberyns uekte datter.

Skuespiller Jonathan Pryce har arbeidet som skuespiller i en årrekke. Nå skal han ta rollen som «høyspurven», lederen for den dominerende religionen «Faith of the Seven».
 
Fra science fiction til fantasy
Sudanske Alexander Siddig er best kjent som Dr. Julian Bashir i sci-fi serien «Star Trek: Deep Space Nine». Nå skal han derimot inn i en helt annen sjanger, og spiller Doran Martell i den kommende sesongen. Han leder landsdelen Dorne, som utgjør et av de syv kongedømmene i Westeros.

 
De resterende skuespillerne er:
Jessica Henwick i rollen som Nymeria Sand
Enzo Cilenti som slavehandleren Yezzan
DeObia Operei som Areo Hotah
Rosabell L. Sellers som Tyene Sand
Nell Tiger Free som Myrcella Baratheon
Toby Sebastian som Trystane Martell