Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Prinsebryllupet i Storbritannia:

Dette er de «ukjente» tvillingene som stjal bryllupsshowet

De to sjuåringene har tatt av på nettet.

STJAL SHOWET: Tvillingguttene Brian og John Mulroney har fått mye oppmerksomhet etter deres opptreden som brudesvenn. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er gått tre døgn siden prins Harry og Meghan Markle ga hverandre sitt rungende ja i Windsor Castle, men den kongelige bryllupsfeberen virker ikke å være helt over av den grunn.

I førsteomgang var bruden hovedfokus. Deretter ble prinsen satt i søkelyset. Nå har medier begynt å bemerke seg andre aspekter og folk fra vielsen - deriblant de unge brudepikene og -svennene.

GIFT: Harry og Meghan av har avlagt sine troskapsløfter, og er nå mann og kone. Video: AP Vis mer

Spesielt er det de to sju år gamle tvillingene Brian og John Mulroney som har fått oppmerksomhet. De to brudesvennene bar Meghans flere meter lange slør like i forkant og etter vielsen, og klarte på ingen måte å skjule sin begeistring over å ta del i den store begivenheten.

Kjendissønner

Flere ganger ble de filmet med et stort smil om munnen. Et par melketenner manglet hos guttene, som gjorde det hele ekstra sjarmerende å bevitne.

I FYR OG FLAMME: De unge tvillingguttene var tydelig begeistret for oppgaven de fikk i prinsebryllupet. Foto: Odd Andersen / Apf / NTB Scanpix
I FYR OG FLAMME: De unge tvillingguttene var tydelig begeistret for oppgaven de fikk i prinsebryllupet. Foto: Odd Andersen / Apf / NTB Scanpix Vis mer

Ifølge People er det ikke helt uten grunn at de to guttene fikk æren av å bære den ferske hertuginnen av Sussex' slør lørdag ettermiddag. Begge er barnebarn av den tidligere kanadiske statsministeren Brian Mulroney, og var de eldste medlemmene av gruppen med brudepiker og -svenner. Guttenes lillesøster Ivy var også med i følget.

De tre Mulroney-søsknene er barn av bryllupsplanlegger Jessica Mulroney og tv-personlighet Benedict Mulroney. Førstnevnte både planla bryllupet og er en god venn av Meghan. Å bære sløret i det mye omtalte bryllupet er imidlertid ikke de to smårollingenes første møte med rampelyset.

Ifølge australske News har de sin egen kanal på Youtube, og er ofte med i farens tv-program «Your Morning». Når de er foran kamera liker de å vise fram danseferdighetene sine, eller å diskutere hvilke Pokemon-kort de liker best, ifølge nettstedet.

STORT OPPDRAG: John and Brian Mulroney fikk æren av å bære Meghan Markles slør. Foto: Andrew Matthews / APF / NTB Scanpix
STORT OPPDRAG: John and Brian Mulroney fikk æren av å bære Meghan Markles slør. Foto: Andrew Matthews / APF / NTB Scanpix Vis mer

Matchet Harry

De to guttene, som av Kensington Palace har fått tiltaleformen «Master», brukte for øvrig små miniatyrutgaver av antrekket prins Harry hadde på seg under vielsen. Det var trolig ikke å regne som billige kopier, da guttenes initialer var brodert i gull på skulderstroppene deres.

Foreldrene til tvillingguttene er naturlig nok svært stolte etter lørdagens oppdrag. I sosiale medier har begge to lagt ut Instagram-innlegg der de skryter hemningsløst av barna sine.

Ok, Brian. You’re getting a TV in your room for the summer.

Et innlegg delt av Ben Mulroney (@benmulroney)

«Ok, Brian. Du skal få en tv på rommet ditt denne sommeren», skriver faren på Instagram.

Mamma Jessica har valgt å hylle både barna sine og den nygifte venninnen.

«Stolt venn. Stolt mor», skriver hun.

Proud friend. Proud mom.

Et innlegg delt av Jess Mulroney (@jessicamulroney)

Totalt hadde brudeparet følge av ti brudepiker og -svenner under lørdagens seremoni, alle med tilknytning til medlemmer av det britiske kongehuset. Den yngste av dem var to år gamle Zalie Warren, prins Harrys guddatter. Warrens far er ansatt i dronning Elizabeths stab.

Slapp nye bilder

Også Harrys gudsønn, Jasper Dyer (6), fikk æren av å følge bruden opp til alteret. Dyer er sønn av Mark Dyer, en nær venn av Harry.

Lille Florence van Cutsem (3) er også kjent som Harrys guddatter. Ellers var selvfølgelig prinsens eldste nevø og niese, prins George og prinsesse Charlotte, en selvskreven brudesvenn og -pike.

Begge prinsebarna dukket naturlig nok opp på de offisielle bryllupsbildene som ble sluppet mandag. Se og Hørs kongehusekspert Anders Johan Stavseng kalte bildene, som besto av to oppstilte med familie og et mer avslappet solobilde, for «historiske».

SMØRBLID GJENG: Prins Harry og Meghan Markle, nå kjent som henholdsvis hertug og hertuginne av Sussex, har delt tre nye offisielle bryllupsbilder med offentligheten. Her sammen med brudepiker og -svenner. Foto: Alexi Lubomirski / Kensington Palace / AP / NTB Scanpix
SMØRBLID GJENG: Prins Harry og Meghan Markle, nå kjent som henholdsvis hertug og hertuginne av Sussex, har delt tre nye offisielle bryllupsbilder med offentligheten. Her sammen med brudepiker og -svenner. Foto: Alexi Lubomirski / Kensington Palace / AP / NTB Scanpix Vis mer

- Meghan og Harry går igjen sine egne veier. Mens Kate og William poserte noe stivt sammen med familien, er bildene av Meghan og Harry mer avslappet i stilen, fortalte han til Dagladet og fortsatte:

- Bildet av bare de to henslengt på en trapp passer fint til det moderne paret, som allerede har satt sitt preg på den britiske kongefamilien.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!