- Dette er den tristeste nyheten vi kunne ha fått

Kjendisdesigner Iselin Engan blodfan siden barndommen

||| TROMØYA (Dagbladet.no): Michael Jackson, «The King of Pop», gikk bort i halv tolvtida i natt. Nyheten spredte seg gjennom festivalområdet på Hove som ild i tørt gress. Reaksjonen var sjokk og sorg.

Kjendisdesigner Iselin Engan har alle MJs skiver på vinyl, og har elsket ham siden barndommen.

- Jeg var på så mange konserter som foreldrene mine tillot. Konserten i Globen i 87 fikk jeg riktignok ikke lov til å dra på. Da var jeg nemlig bare ni år, sier Iselin Engan.

- Men jeg så ham på «Dangerous»-turneen da han kom til Valle Hovin, da han fortsatt fortsatt moves og stemme i behold. Så det var stort, tilføyer hun.

Hun karakteriserer seg selv som så blodfan som man kan bli.

- Jeg feiret bursdagen til Michael Jackson. Til og med bursdagen til Bubbles, sjimpansen hans, sier Engan, som har sin personlige favoritt i «Wanna be startin' somethin'».

- Viktig for musikkhistorien
- Det er jo synd med tanke på at han solgte ut alle konsertene sine og var på vei tilbake igjen. Og så er han jo egentlig tidenes popkonge, iallfall for meg, sier Hoves bookingsjef Toffen Gunnufsen.

- Michael Jackson revolusjonerte også de svartes stilling i populærmusikken, ved å være den første på MTV. De ville egentlig ikke ha fargede, men han tvang seg gjennom fordi han var så populær. Sånn sett er han viktig i musikkhistorien, sier Gunnufsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Olle «Abstract» Løstegaard, kjent diskjockey, deler Toffens syn på Michael Jacksons musikkhistoriske viktighet.

TRIST: Bookie Toffen Gunnufsen.
TRIST: Bookie Toffen Gunnufsen. Vis mer

- Han har løftet fram disco og svart musikk, og gitt det til massene — gjort det easy for den hvite mann å forstå denne typen musikk, fastslår dj-en.

- Vi har vel egentlig venta på det alle sammen, men det er jo nedtur. Ti minutter ut i settet mitt spilte jeg en edit av låta «Don't stop till you get enough». Det var fint, men det var litt moody blant alle dj-ene backstage, sier Olle Abstract, som snurret plater på skognattklubben Flekken.

Barndommen borte
Journalist Christian Scharning i NRK Lydverket ble sønderknust av den tragiske nyheten.

- Dette var siste del av barndommen som forsvant. Michael Jackson representerte magien og alt barndommen står for. Så når han nå dør når jeg er 30, er den helt siste biten borte, sier Scharning.

- Hvordan kan man ikke være fan av Michael Jackson? Han er jo genial på alle mulige måter, sier Scharning, som i likhet med Olle Abstract halvveis venta på at dette skulle skje.

- Altså, hvordan skulle han klare å gjennomføre så mange konserter når han hadde slitt så mye, sier Lydverket-arbeideren.

Maria Bodøgaard, tidligere programleder på Voice, intervjuet Prodigy da ryktet ble spredt.

- Dette er helt vilt, når man går rundt og ser på folk her på festivalen, ser man at reaksjonene er enorme. Jeg synes vi burde ta fem minutters stillhet, sier Bodøgaard.

TRIST: Eks-programleder i Voice, Maria Bodøgaard.
TRIST: Eks-programleder i Voice, Maria Bodøgaard. Vis mer

Første møte med pop
På Dagbladet FREDAGs hiphop-bar inne på festivalområde, kjørte dj-en utelukkende Michael Jackson den siste timen.

Leder i Dagbladet FREDAG Sigrid Hvidsten hadde storgledet seg til sommerens konserter i London.

- For meg er Michael Jackson det første møtet med popen. «Beat it», som jeg fikk på sjutommer da jeg var en neve stor, har vært min ultimate barnelåt i alle år. Det er nesten så jeg har lyst til å begynne å grine, sier Hvidsten med tårer i øyekroken.

- Og konserten i sommer... jeg gledet meg helt vanvittig, jeg har jo aldri sett Michael Jackson live før. Jeg telte ned dagene, sier Hvidsten.

Hun synes nyheten kom på et veldig dårlig tidspunkt.

- Her på Hove har det vært en såpass fin dag. Nei, jeg er helt knust, rett og slett, sier Hvidsten.

NEDTUR: Kjendis-dj Olle «Abstract» Løstegaard.
NEDTUR: Kjendis-dj Olle «Abstract» Løstegaard. Vis mer