- Dette er det beste som kunne hendt

Euforisk Tone jubler over ny sjanse.

VIDERE: Det gikk veien for Tone Damli og hennes duettpartner Erik Segerstvedt i Gøteborg i kveld.
Foto: Fredrik Sandberg / NTB scanpix
VIDERE: Det gikk veien for Tone Damli og hennes duettpartner Erik Segerstvedt i Gøteborg i kveld. Foto: Fredrik Sandberg / NTB scanpixVis mer

GØTEBORG (Dagbladet): I kveld framførte Tone Damli (24) og Erik Segerstedt (29) låta «Hello Goodbye» i Melodifestivalen i Sverige.

Og svenskene ble tydelig sjarmert av den norske skjønnheten, som opptrådte iført en kjole hun selv synes er litt for kort.

Til tross for at Expressens Melodifestivalen-ekspert Therese Färsjö mente at ingen svensker vet hvem Tone er, valgte tv-seerne å sende den svensk-norske duoen videre.

Men Tone og Erik er ikke sikret finaleplass enda. 

- Helt perfekt De må nemlig gjennom ilden nok en gang, i den såkalte «Andra chansen» som finner sted i Karlstad 2. mars - ei uke før finalen.

- Dette er det beste som kunne hendt. Hvis jeg hadde turt å drømme, så hadde det vært om dette. At jeg får synge låta én gang til på tv er helt perfekt, og det er deilig å motbevise kritikerne, jubler Tone.

Det var tydelig at den flotte 24-åringen vakte oppmerksomhet blant seerne under kveldens sending. 

Expressens
live-chat rant nærmest over av svensker som ønsket å vite om hun var singel, om hun og Erik var et par, eller bare ønsket å si at hun var vakker. 

- Jeg er ikke singel, takk for komplementene og kjemien på scenen følte jeg mer enn noen gang, gliser Tone, og lover enda bedre kjemi mellom henne og Erik i «Andra chansen» i mars.

- Ett glass vin Nå venter en velfortjent feiring:

- Det blir helt sikkert god stemning, og du skal ikke se bort ifra at det blir et glass vin, sier Tone, som tar med seg foreldrene.

Tones forlovede, Aksel Hennie, vil imidlertid ikke være å se ved hennes side i kveld.

Han er i London der han er nominert til Bafta-pris for «Hodejegerne», som deles ut i morgen.

- Han ønsket meg lykke til i forkant, og sa at hvis jeg bare gjør det jeg kan, er det mer enn godt nok, sier Tone.

Maria på femteplass For delfinalens norske alibi nummer to, Maria Haukaas Mittet (33), gikk det ikke hele veien. 

Haukaas Mittet deltok i kveldens delfinale som låtskriver. Det var Felicia Olsson (18) som framførte låta «Make Me No 1». Olsson fikk i kveld en femteplass.

- Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle nå så langt, men håpet selvfølgelig på det. Maria har skrevet en fantastisk låt, og jeg hadde ikke prestert så bra uten henne, sier Olsson.

IKKE VIDERE: 18 år gamle Felicia Olsson framførte låta «Make Me No 1», skrevet av blant andre Maria Haukaas Mittet, i kveldens delfinale. Hun fikk femteplass.

Foto: Fredrik Sandberg / NTB scanpix
IKKE VIDERE: 18 år gamle Felicia Olsson framførte låta «Make Me No 1», skrevet av blant andre Maria Haukaas Mittet, i kveldens delfinale. Hun fikk femteplass. Foto: Fredrik Sandberg / NTB scanpix Vis mer