- Dette er det jeg kaller en velkomst...

Stjernekomikeren Ricky Gervais disser bank, men elsker Oslo.

SPØKTE OM NORSK BANK: Den britiske stjernekomikeren Ricky Gervais skal denne helga holde to show på Folketeateret i Oslo. Før det tar han seg imidlertid tid til å spøke litt om norske Fokus Bank på Twitter. Foto: Stella Pictures / Faksimile Twitter
SPØKTE OM NORSK BANK: Den britiske stjernekomikeren Ricky Gervais skal denne helga holde to show på Folketeateret i Oslo. Før det tar han seg imidlertid tid til å spøke litt om norske Fokus Bank på Twitter. Foto: Stella Pictures / Faksimile TwitterVis mer

(Dagbladet): Den britiske stjernekomikeren Ricky Gervais (50) er denne helga i Oslo for å holde sine to show på Folketeateret. Men før han skal underholde det norske publikum, tar Gervais seg også tid til å spøke litt med sine Twitter-følgere.

I går la «The Office»-fjeset ut en melding på mikrobloggnettstedet med et bilde av Fokus Bank, med teksten «Ankom akkurat Oslo. Dette er det jeg kaller en velkomst...»

- Elsker Oslo Gervais tenker trolig på at uttalelsen av Fokus Bank, som har danske eiere, på engelsk vil høres ut som «Fuck us bank».

I dag la han ut nok en melding, hvor han sier at han så langt trives veldig godt i Norge og gleder seg til første av to show fredag kveld.

- Jeg elsker Oslo så langt. Fantastisk by i et vakkert land. Første show i kveld. Kan nesten ikke vente, tvitrer han.

- Sorry for overfallet Så langt i norgesbesøket har Gervais også rukket å treffe på en av Norges største komikere, Henriette Steensrup. «Torsdag kveld fra Nydalen»-fjeset møtte nemlig briten på Karl Johan i går - et møte hun følte for å beklage for senere på dagen.

- Sorry about the assault on Karl Johan it's just that i'm your number 1 fan, skrev hun i en Twitter-melding til Gervais i går.

Til Oslo har Gervais med seg kjæresten gjennom tretti år, Jane Fallon. De to bor på Grand Hotel i hovedstaden.

I januar var komikeren vert for den prestisjetunge prisutdelingen Golden Globe for tredje - og som han sier det, siste gang.

- «Puh! Takk faen at det er over. Jeg hadde det faktisk kjempegøy, dette er absolutt det beste showet av de tre jeg har ledet,» skriver komikeren på bloggen sin.

HAR MED SEG KJÆRESTEN: Ricky Gervais kjæreste siden 1982, Jane Fallon, er med på stjernekomikerens Oslo-besøk. De to bor på Grand Hotel. Foto: Stella Pictures
HAR MED SEG KJÆRESTEN: Ricky Gervais kjæreste siden 1982, Jane Fallon, er med på stjernekomikerens Oslo-besøk. De to bor på Grand Hotel. Foto: Stella Pictures Vis mer