Alec Baldwin og Halyna Hutchins:

- Dette er det siste bildet

En kollega av Halyna Hutchins deler sin opplevelse av ulykken. Distriktsadvokaten utelukker ikke at det kan bli tatt ut siktelser etter den fatale ulykken.

- SISTE BILDE: Filmes sjefselektriker har delt det som skal være det siste bildet av nå avdøde Halyna Hutchins. Foto: Serge Svetnoy / Facebook
- SISTE BILDE: Filmes sjefselektriker har delt det som skal være det siste bildet av nå avdøde Halyna Hutchins. Foto: Serge Svetnoy / Facebook Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag informerte distriktsadvokat Mary Carmack-Altwies i Santa Fe County om at hun ikke utelukker at det kan bli tatt ut siktelser i forbindelse med den fatale ulykken som skjedde på filmsettet til «Rust».

Det melder New York Times.

Forrige uke ble det kjent at skuespilleren Alec Baldwin øvde med et rekvisittvåpen under filminnspillingen, hvor han skal ha blitt fortalt i forkant at våpenet var uladd.

Det endte med en tragisk ulykke hvor den 42 år gamle filmfotografen Halyna Hutchins ble fløyet til sykehus, der hun ble bekreftet død. Den 48 år gamle regissøren Joel Souza ble skadet, og fikk akuttbehandling, opplyste politiet i Santa Fe i New Mexico.

SKUTT: Rekvisitøren på filmsettet ringer nødnummeret etter skuespiller Alec Baldwin avfyrte et skudd som traff to mennesker. Video: AP / Dagbladet Vis mer

- Utelukker ikke noe

På spørsmål om Baldwin kan bli siktet for ulykken, svarer distriktsadvokat Carmach-Altwies følgende:

- Vi har ikke utelukket noe, sier distriktsadvokaten i et telefonintervju med avisen.

- På dette tidspunktet er alt, inkludert siktelser - på bordet, legger hun til.

Enorme mengder

Videre forteller distriktsadvokaten at etterforskningen nå legger fokus på å finne ut hvilken type kule som drepte filmfotografen, og hvem som plasserte ammunisjonen i våpenet.

- Det var enorme mengder med kuler på filmsettet, og vi må finne ut hvilke type kuler det var, sier Carmack-Altwies.

Våpenet som ble brukt var ikke et rekvisittvåpen, men et «ordentlig våpen», informerer hun, uten å spesifisere hvilken type det var som ble funnet på settet.

Holdt henne i armene

Det som antas å være det siste bildet av Hutchins på filmsettet, viser at hun er kledd i en lue med hodetelefoner og ryggen vendt mot kameraet som tar bildet, mens Baldwin kan sees i kostyme, skriver Sky News.

UTELUKKER IKKE: Skuespiller Alec Baldwin kan bli siktet etter ulykken som skjedde på filmsettet. Foto: Seth Wenig / AP / NTB
UTELUKKER IKKE: Skuespiller Alec Baldwin kan bli siktet etter ulykken som skjedde på filmsettet. Foto: Seth Wenig / AP / NTB Vis mer

Bildet ble delt av filmens sjefselektriker, Serge Svetnoy, som hadde jobbet med Hutchins på flere filmer tidligere.

«Jeg holdt henne i armene mine mens hun døde. Blodet hennes var på hendene mine», er blant det Svetnoy skriver i et innlegg på Facebook om sin opplevelse av ulykken.

I Facebook-innlegget skriver han også om det han mener er «uaktsomhet og uprofesjonalitet» blant dem som håndterte våpnene, og henvender seg til produsentene:

«Jeg forstår at dere alltid kjemper med budsjettet, men dere kan ikke tillate at dette skjer», skriver han blant annet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer