Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Farmen kjendis» 2019:

Dette er «Farmen kjendis»-profilene egentlig kjent for

Radiobråk, berømt eks og reality.

DE FØRSTE BILDENE: Flere av de mannlige deltakerne i Farmen Kjendis, deriblant Charter-Svein og Runar Søgaard, støter på problemer når de får i oppdrag å montere en brygge. Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I kveld går startskuddet for den tredje sesongen av «Farmen kjendis» på TV 2, der tolv nye kjendiser har flyttet sammen på en gård og skal leve sammen slik nordmenn gjorde for 100 år siden.

I denne omgang består kanalens stjernelag av blant andre modell og tv-profil Kathrine Sørland (38), «Charterfeber»-favoritt og tv-profil Svein Østvik (57), tidligere proffbokser Ole Klemetsen (47) og freestyleutøver Tiril Sjåstad Christiansen (23) - for å nevne noen.

I likhet med de to foregående sesongene, består casten også av mindre kjente navn, eller kjendiser vi ikke har hørt fra på en god stund.

Fikk sparken

Mina Hadjian (43) er en av dem. 43-åringen var hyppig omtalt som rappkjefta radioprofil på midten av 2000-tallet, og er kanskje mest kjent for konfliktene med sin tidligere arbeidsgiver, NRK.

I 2007 skjelte hun blant annet ut sin egen produsent på direkten, i P3-programmet «Mina», grunnet tekniske problemer. Hendelsen sørget for at Hadjian fikk sparken fra P3, på bakgrunn av «personlige forhold og samarbeidsproblemer over lengre tid», opplyste arbeidsgiveren.

Etter NRK-bråket forsvant Hadjian sakte, men sikkert fra rampelyset. De siste åra har hun jobbet med radioprosjektet «Røverradion», et program laget av innsatte innenfor murene i norske fengsler.

TV-AKTUELLE: 12 kjendiser skal flytte inn på Farmen-gården. Slik tror vi at den kommende sesongen vil bli. Vis mer

- Jeg føler ikke at dette er et comeback, mer en vanvittig kul mulighet til å komme seg bort fra stress og mas. De siste åra har jeg fått barn og vært en del syk, så dette er perfekt. Her kan jeg få frisk luft, jobbe og trene opp kroppen litt, fortalte Hadjian til Dagbladet om «Farmen»-deltakelsen i fjor sommer.

Stjerne i Storbritannia

En annen kjendiskvinne som har glimret med sitt fravær i offentligheten den siste tida, er Trude Mostue (50). Mostue gjorde seg først bemerket som 26 år gammel veterinærstudent i Storbritannia på 90-tallet, der hun medvirket i BBC-programmet «Vet school», og seinere «Vets in Practice».

Tv-deltakelsen gjorde henne til en av Storbritannias, men også Norges mest kjente veterinærer. Her hjemme har hun blant annet vært å se i TV 2-programmet «Dyrlegene», i tillegg til «Skal vi danse» i 2006 - samme år som hun flyttet tilbake til Norge.

Mostue har vært i medienes søkelys flere ganger, både for diverse kontroversielle utspill, men også flere rettslige strider. De siste åra har hun altså holdt en lavere profil.

- Det er et bevisst valg, og handler om at jeg trengte en liten publisitetspause for å fokusere på andre ting. Den siste tida har jeg blant annet jobbet ved en dyreklinikk, skrevet bok og holdt foredrag, fortalte Mostue til Dagbladet i fjor sommer.

50-åringen er samboer med finansmannen Cato Sælid, som hun har ett barn sammen med. Hun har også tre barn med sin britiske eksmann, rugbyspilleren Howard Thomas.

2008: Trude Mostue sammen med Cato Sælid på en filmpremiere i Oslo for elleve år siden. Foto: Knut Falch / NTB Scanpix
2008: Trude Mostue sammen med Cato Sælid på en filmpremiere i Oslo for elleve år siden. Foto: Knut Falch / NTB Scanpix Vis mer

Kontroversiell modellagent

Donna Ioanna (49) og Christer Rødseth (28) er begge etablerte navn i hver sin respektive bransje, men trolig mindre kjente for allmennheten.

Førstnevnte er kjent som modellagent, og har blant annet vært å se i TV3-programmet «Top Model», der hun satt i dommerpanelet gjennom flere sesonger. Sørlendingen skapte blant annet overskrifter for tv-deltakelsen i 2013, da hun kalte en av modellspirene for «tjukk».

Saken fortsetter under.

Ioanna driver i dag sitt eget modellbyrå, der hun har måttet tåle mye kritikk for å oppfordre til kostbare modellkurs. I fjor høst ble hun også bøtelagt av Forbrukertilsynet etter å ha brutt loven i egen markedsføring, ifølge NRK.

Christer Rødseth er derimot kjent som kjøkkensjef på Oslo-restauranten Vaaghals, og som kaptein for det norske kokkelandslaget. Rødseth er blitt kåret til verdensmester i kokkefag hele to ganger, og regnes som et av Norges største kulinariske talenter.

Berømt eks

Samiske Ronald Pulk (38) startet sin karriere i NRK Sápmi sommeren 2000, og har ledet en rekke program for kanalen siden den gang. Det var riktignok etter at han dukket opp som panelgjest i «Nytt på nytt» i fjor vinter at «Farmen»-telefonen kom.

BLANT DELTAKERNE: NRK-profil Ronald Pulk (38). Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BLANT DELTAKERNE: NRK-profil Ronald Pulk (38). Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Jeg syntes det hørtes ut som en spennende utfordring, og har alltid likt programmet. Å se hva man takler under uvanlige omstendigheter, der man på mange måter er overlatt til seg selv, var det som trigget meg, fortalte han til Dagbladet i fjor sommer.

Hedmarkingen Runar Søgaard (51) er trolig mer kjent blant svensker enn for oss nordmenn. 51-åringen var tidligere gift med den svenske sangeren Carola Häggkvist (52), og har bodd i Sverige store deler av sitt liv.

På 90-tallet var Søgaard særlig kjent for sin predikantvirksomhet, som sørget for en rekke kontroversielle overskrifter. I seinere tid har han drevet med diverse forretninger og investeringer, i tillegg til foredragsvirksomhet.

Måtte i retten

51-åringen har også vært involvert i en rekke rettslige konflikter opp gjennom åra, som hovedsaklig har omhandlet økonomisk kriminalitet, og ble i 2014 dømt til to måneders fengsel for brudd på regnskapsloven.

Seinest i forrige uke måtte Søgaard møte i retten i Stockholm, der han er tiltalt for å blant annet ha unnlatt å bokføre flere millioner svenske kroner i regnskapsårene 2013 - 2016.

Martine Lunde (22) og Erik Anders Sæter (22) er de yngste bidragene i årets «Farmen kjendis»-sesong. Begge gjorde seg først bemerket i realityprogrammet «Paradise Hotel», henholdvis i 2017 og i fjor. Sistnevnte er også lillebroren til Erlend Elias Bragstad (36).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!