Mote

Dette er høstens heteste trender

Silke, skinn, blonde og fløyel.

NAUTISK: Modell og it-jente Gigi Hadid viser fram en nautisk-inspirert jakke fra sitt samarbeid med designer Tommy Hilfiger. Foto: NTB / Scanpix
NAUTISK: Modell og it-jente Gigi Hadid viser fram en nautisk-inspirert jakke fra sitt samarbeid med designer Tommy Hilfiger. Foto: NTB / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Høsten har foreløpig latt vente på seg, og med det har mange latt ullgenseren, skjerfet og støvelettene bli liggende igjen i skapet.

Redaktør i motenettstedet Vixen, Ida Elise Eide Einarsdottir, tror at det er mange som gleder seg til det blir skikkelig høst.

- Det er noe helt spesielt med å finne frem tykk strikk, kule skinnjakker, store skjerf og grove boots. Ett av høstens aller hotteste tilbehør er faktisk pelsboaen som skal henge over skuldre - falsk, såklart, sier hun.

VIXEN-REDAKTØR: Ida Elise Eide Einarsdottir gir oss en oppdattering på høstens trender. Foto: Privat
VIXEN-REDAKTØR: Ida Elise Eide Einarsdottir gir oss en oppdattering på høstens trender. Foto: Privat Vis mer

Når det går mot oktober er det imidlertid naturlig å se litt på hva høsten har å by på, på motefronten.

Einarsdottir mener at det er flere trender i motebildet, men at de sterkeste innflytelsene kommer fra 80- og 90-tallet.

- 70-tallet har stått sterkt i motebildet, men nå kan det virke som om trenden er i ferd med å blåse over - i alle fall for denne gang, sier hun til Dagbladet.

Basefarger

Einarsdottir forteller at vi også i høst skal kle oss i basefarger, men at det også finnes fargerike innslag.

- Ikke overraskende er det basefarger som sort, grått, brunt og hvitt som går igjen slik det gjerne er hver høst, sier hun og fortsetter:

- Denne sesongen ser vi også sterke farger, som høstens store trendfarge rosa og gult. Gjerne i kombinasjon. Knall rødt står også fortsatt sterkt. Det samme gjør metalliske farger som sølv og gull, spesielt opp mot festsesongen, sier hun.

Hun forteller at det fortsatt er trendy å være sporty, og at den overdimensjonerte hettegenseren blir med motebildet videre fra sommeren.

HETTEGENSER: Einarsdottir forteller at den store hettegenseren blir med også i høst. Her fra Tommy Hilfiger. Foto: NTB / Scanpix
HETTEGENSER: Einarsdottir forteller at den store hettegenseren blir med også i høst. Her fra Tommy Hilfiger. Foto: NTB / Scanpix Vis mer

- Andre store trender er den nautiske inspirasjonen med ankellange kåper med gullknapper som et av nøkkelplaggene, sier hun.

Nøkkelplagg

Når det er sagt er det noen plagg Einarsdottir mener er såkalte «must haves» i høst.

- Den store hettegenseren er fortsatt hot. Ikke vær redd for å gå opp en størelse, eller lån kjæresten sin. Bruk den gjerne med materialer som silke, skinn og blonder, gjerne over en av sesongens 90-tallsinspirerte silkekjoler for en kul kontrast, sier hun og fortsetter:

- Andre nøkkelplagg denne høsten er overdeler med såkalte klokkeermer, og generelt sett overdrevet lange ermer. Litt upraktisk kanskje, men veldig kult.

LANGE ERMER: Lange ermer, og gjerne såkalte klokkeermer er et nøkkelplagg denne høsten. Foto: NTB / Scanpix
LANGE ERMER: Lange ermer, og gjerne såkalte klokkeermer er et nøkkelplagg denne høsten. Foto: NTB / Scanpix Vis mer

Denne høsten er det flere trender som blir med videre fra sommeren. Matchende sett og den nålestripete dressen er noen av dem.

Metallisk

På tilbehørsfronten er det først og fremst metaller som gjelder.

- Vi ser fortsatt vesker med detaljer, men utover nå vil det først og fremst være metaller som gjelder både på veskestropper, glidelåser, kjettinger og knapper. De høye David Bowie-inspirerte bootsene er verdt å investere i denne høsten. Det samme er støvletter som går over kneet, sier hun og fortsetter:

- Ellers alt i fløyel - både i klær og tilbehør. Det er høstens store materiale sammen med blant annet skinn, lakk og sky.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer