Jennifer Aniston:

- Dette er ikke morsomt

Jennifer Aniston (51) har avgitt sin stemme i presidentvalget. Nå advarer hun andre mot å gjøre dette.

ALVORLIG: Skuespiller Jennifer Aniston ber sine følgere ta årets presidentvalg på største alvor. Foto: Willy Sanjuan / Invision / AP / NTB
ALVORLIG: Skuespiller Jennifer Aniston ber sine følgere ta årets presidentvalg på største alvor. Foto: Willy Sanjuan / Invision / AP / NTB Vis mer
Publisert

Hollywood-stjerna Aniston er blant de kjente fjesene som har tatt del i den offentlige debatten om en ny president i USA. I et Instagram-innlegg fredag kveld norsk tid, skriver hun at hun selv har valgt å stemme på Demokratenes presidentkandidat Joe Biden og visepresidentkandidat Kamala Harris.

- Jeg har avgitt min stemme, og det gjorde jeg tidlig. Jeg stemte på disse kandidatene fordi landet vårt er mer splittet enn noen gang. I dette øyeblikket sitter noen få menn ved makten og bestemmer hva kvinner kan og ikke kan gjøre med egen kropp. Vår president har sagt at rasisme ikke er et problem. Han har gjentatte ganger uttalt at han ignorerer vitenskap. (...) For mange mennesker har dødd, skriver Aniston i innlegget.

GJENFORENT: Jennifer Aniston og Brad Pitt gjenforenes for første gang på skjermen siden 2001. Vis mer

- Vær ansvarlig

Hun oppfordrer sine drøyt 35,7 millioner følgere til å «virkelig tenke over hvem som kommer til å bli mest berørt hvis dagens utvikling fortsetter».

- Tenk på dine døtre, LHBT-samfunnet, våre svarte brødre og søstre, eldre med helsemessige utfordringer og dine framtidige barn og barnebarn (som får i oppgave å redde en planet som våre ledere nekter å erkjenne sliter), skriver Aniston.

Årets valg handler ikke om én kandidat eller én enkelt sak, men framtida for USA og verdenen, påpeker hun.

«Friends»-skuespilleren kommer deretter med en klar beskjed:

- Stem for like menneskerettigheter, kjærlighet og anstendighet. (...) Det er ikke morsomt å stemme på Kanye (West). Jeg vet ikke hvordan jeg skal si det. Vær ansvarlig.

KANYE WEST: Kledd i en skuddsikker vest holdt Kanye West sitt første valgkampmøte. Video: NTB SCANPIX. Reporter: Embla Hjort-Larsen Vis mer

Fikk mye oppmerksomhet

Det hersket tidligere i år full forvirring rundt rapperen Kanye West, da han i juli kunngjorde at han ville stille til presidentvalget med partiet Birthday Party. Nyheten ble ikke tatt like godt imot av alle, og flere demokrater mente han bare stilte for å stjele svarte velgere fra Biden slik at president Donald Trump, som han tidligere har gitt sin støtte til, kunne bli gjenvalgt.

I et intervju med Forbes samme måned avviste West imidlertid at kandidaturet var et PR-stunt, og avslørte videre detaljer om hvordan hans presidentskap ville bli. Blant annet sa han at organisasjonsmodellen i Det hvite hus baseres på landet «Wakanda» fra superheltfilmen «Black Panther».

Det ble også følsomt da han holdt sitt første velgermøte i North Carolina 19. juli, da han begynte å gråte på scenen.

West fikk stille i en rekke delstater, mens andre avslo kandidaturer av ulike årsaker.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer