Den norske kongefamilien:

Dette er kongefamiliens påskeparadis

Se alle de kongelige påskebildene!

TO GENERASJONER: Kong Olav, Sonja og kronprins Harald fotografert på ski utenfor Prinsehytta i Sikkilsdalen i 1968 før vårt nåværende kongepar giftet seg. Foto: NTB
TO GENERASJONER: Kong Olav, Sonja og kronprins Harald fotografert på ski utenfor Prinsehytta i Sikkilsdalen i 1968 før vårt nåværende kongepar giftet seg. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kongefamilien er kjent for sin entusiasme for vintersport. Kong Haakon og dronning Maud skjønte fort at det var lurt å lære seg å gå på ski da de kom til Norge i 1905.

Sønnen deres, lille kronprins Olav, fikk sine første ski da han var to og et halvt år - og han tok med seg skigleden videre til neste generasjon. Og dronning Sonja (83) ble slett ikke tvunget til å ta del i familiehobbyen da hun i sin tid giftet seg med kong Harald (84).

Hun var for lengst frelst av skigleden selv, og har gått vel så mange mil på ski som ektemannen.

- Jeg gikk på Tomm Murstad skiskole på Øvresetertjern da jeg var liten. Der var det skikonkurranser og annen lek på ski, forteller dronningen i en nylig intervju med Skiforeningens medlemsblad Marka.

Påsketradisjon

Ifølge kongehusets nettsider var det dronningens far, Karl August Haraldsen, som lærte henne å gå på ski da familien feiret påske i Gudbrandsdalen.

Siden har hun sjelden gått glipp av muligheten til å ta seg en skitur. Mange av de fineste skiturene har skidronningen vår tatt rundt Prinsehytta i Sikkilsdalen i Jotunheimen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer