Dette er Maria Mena

Til tross for sin unge alder, har Maria Viktoria Mena vært artist i snart 20 år. I år deltar hun i «Hver gang vi møtes».

MARIA MENA: Hun var bare 15 år da hun slo gjennom som artist, og har de siste 20 åra opplevd stor suksess med musikken. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet
MARIA MENA: Hun var bare 15 år da hun slo gjennom som artist, og har de siste 20 åra opplevd stor suksess med musikken. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Maria Viktoria Mena (34) var bare 15 år da hun slo gjennom med låta «My Lullaby» i 2002, der hun skrev om de vanskelige følelsene rundt foreldrenes skillsmisse.

«I rekordfart har Maria Mena (15) blitt landets nye popstjerne», skrev Dagbladet den gang om stjerneskuddet.

Bare to år seinere skulle debutalbumet «Another Phase» slippes i USA, og den da 18 år gamle artisten opptrådte på «Late Show» hos selveste David Letterman.

Nesten 20 år har gått, og fortsatt er hun aktuell som aldri før. For to måneder siden kom det første albumet på sju år - «They Will Never Leave Their Wives» - til terningkast fem fra Dagbladets anmelder.

Åpen om psykiske problemer

Mena har lenge vært åpen om at hun har slitt med spiseforstyrrelser, andre psykiske problemer og selvskading. Overfor KK har hun tidligere fortalt at hun husker lite fra starten av sin egen karriere.

- Det er perioder av livet mitt jeg husker lite av. Jeg har store, svarte hull i hukommelsen, de minnene jeg har fra USA-lanseringen er plantet i meg av andre som var der.

- Hjernen får jo ikke næring når du nekter kroppen mat, ikke sant?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer