Jennifer Siebel Newsom:

- Dette er mitt verste mareritt

Den tidligere skuespilleren forklarer seg i rettssaken mot Harvey Weinstein. Der forklarte hun detaljer om den tiltalte film-mogulens underliv.

OFFER: Siebel Newsom anklager Weinstein for overgrep. Foto: Victoria Will / AP Photo, File / NTB
OFFER: Siebel Newsom anklager Weinstein for overgrep. Foto: Victoria Will / AP Photo, File / NTB Vis mer
Publisert

Harvey Weinstein (70) ble i 2020 dømt til 23 års fengsel for voldtekt og seksuelle overgrep mot to kvinner. Til tross for at det foreligger en dom allerede er det ikke dermed sagt at han ikke står i fare for videre straff. Han er også anklaget for utallige flere overgrep.

I disse dager pågår det enda en rettssak i Los Angeles, og Jennifer Siebel Newsom (48) er den fjerde kvinnen som uttaler seg i denne saken. Hun har tidligere jobbet som skuespiller og er nå gift med Californias guvernør, Gavin Newsom (55).

Sibel Newsom har anklaget Weinstein for voldtekt og seksuelt overgrep og har ifølge New York Post avgitt en tårevåt forklaring i retten.

RULLATOR: Denne videoen av Harvey Weinstein skaper sterke spekulasjoner. Video: NTB Scanpix og Dagbladet TV Vis mer

Forvrengte testikler

Den tidligere skuespilleren forklarte i retten at hun møtte Weinstein på Peninsula Hotel i Beverly Hills i 2005. De møttes i forbindelse med en film, men så fort de var alene på rommet ble ting ukomfortabelt.

Weinstein skal angivelig ha voldtatt henne.

- Grusomt. Jeg skjelver. Dette er mitt verste mareritt. Jeg er bare hans oppblåsbare dukke som han prøver å onanere med, forklarte hun i retten.

Siebel Newsom ble også bedt om å beskrive Weinsteins fysikk, noe som har vært et gjentakende tema i vitnemålene til alle de fornærmede.

- Mye blåmerker, merker, gul og grønn, mye strekkmerker på magen, ikke i fysisk god form i det hele tatt. Det så ut som den ikke var omskåret og den så rar ut, litt ut fiskeaktig ut, den penisen. Noe var forvrengt i testiklene... Mye, mye hud der nede, sa hun.

Gjentakende tema

Weinsteins underliv har vært et gjentakende tema i rettssakene mot ham i både New York og Los Angeles. Påtalemyndigheten har gjentakende ganger tatt opp tematikken som bevis på at de fornærmede skal ha sett ham naken.

I rettssakene har det blant annet kommet fram at Weinstein led av en bakterieinfeksjon som gjorde at han gjennomførte en underlivsoperasjon der han måtte flytte testiklene. Advokatene hans har også samtykket at 30 bilder av Weinsteins kropp ble lagt fram for retten.

Advokatene hans har også grillet de fornærmede om nettopp dette under rettssaken, og blant annet hevdet at de har hatt ulike forklaringer om utseendet til Weinsteins underliv.

HUN BLE VOLDTATT: Den norske skuespilleren Natassia Malthe hevder hun ble voldtatt av Harvey Weinstein i 2008. Hun fortalte dette på en pressekonferanse i New York, sammen med sin advokat Gloria Allred. Video: CNN / Foto: NTB Scanpix. Vis mer

- Han vet at dette ikke er samtykke

Videre hevdet Siebel Newsom i sitt vitnemål at Weinstein både truet og manipulerte henne. Han skal også ha penetrert underlivet hennes med både fingre og penis.

- Han vet at dette ikke er normalt. Han vet at dette ikke er samtykke, forklarte Siebel Newsome gråtkvalt i retten.

Weinsten skal ifølge Siebel Newsom har slitt med å få ereksjon, og mener det var fordi penisen hans var «rar og ødelagt». Hun forklarte at hun bestemte seg for å lage lyder slik at Weinstein fortere skulle nå klimaks.

- Jeg ville faen meg komme meg ut derfra. Beklager språket, sa hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer