17. mai:

Dette er Norges fineste bunad

Dagbladets lesere har kåret sin favoritt.

SIKKER VINNER: Nordlandsbunaden skuffer aldri, og troner derfor nok en gang øverst på Dagbladets bunadskåring. Her er Karen Marie Berg i Nordlandsbunaden for tre år siden. Foto: NTB Scanpix
SIKKER VINNER: Nordlandsbunaden skuffer aldri, og troner derfor nok en gang øverst på Dagbladets bunadskåring. Her er Karen Marie Berg i Nordlandsbunaden for tre år siden. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da Dagbladet hadde en uoffisiell kåring av Norges vakreste kvinnebunad i 2013, 2015 og 2017, var det den blå varianten av Nordlandsbunaden som tok førsteplassen.

Og lørdag kan Dagbladet avsløre at, etter flere titalls tusen stemmer, Nordlandsbunaden nok en gang troner på topp.

Over 72 000 stemmer har blitt avgitt i kåringa, og Nordlandsbunaden stakk av med 6150 av dem.

Den første Nordlandsbunaden for kvinner ble ifølge Norsk Flid Husfliden presentert og godkjent på årsmøtet til Hålogaland Ungdomslag i Leirfjord allerede i 1928.

Mønsteret til livet er utarbeidet etter modell av en brudekjole fra Ravassåsen i Vefsn, og broderiet ble funnet på to stoffbiter fra Røyten i Vefsn. Disse har form som en bringeklut, skriver Husfliden.

- Gratulerer

Moteansvarlig for KK, Malin Gaden, var ikke overrasket over at Nordlandsbunaden før helga var blant de tre bunadene som toppet lista.

- Jeg kan godt forstå at Nordlandsbunaden ligger på topp tre så å si hvert eneste år. Blå- og grønnfargen er superlekre, og kan minne om den norske naturen. Fjord, fjell og nydelig vekster. Bunaden har også et flott sjal som ligger over skuldrene, noe som gir den det lille ekstra, mente hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.