Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Linn Skåber og Ronny Brede Aase:

Dette er NRKs nye superduo: - Jeg sa ja på flekken da jeg ble spurt om å jobbe med Linn

Linn Skåber er tilbake i Gullrekka, med en helt ny makker.

GLEDER SEG: Linn Skåber og Ronny Brede Aase skal lede NRKs nye fredagsprogram. Her foran bussen som skal frakte dem rundt om i landet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
GLEDER SEG: Linn Skåber og Ronny Brede Aase skal lede NRKs nye fredagsprogram. Her foran bussen som skal frakte dem rundt om i landet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da P3morgen-programleder Ronny Brede Aase (30) ble spurt om han ønsket å lage et tv-program sammen med landets humordronning, Linn Skåber (47), var han ikke i tvil.

- Jeg sa ja på flekken da jeg ble spurt om å jobbe med Linn. Jeg trengte nesten ikke å vite hva konseptet gikk ut på. Jeg var med så lenge hun skulle være med, sier han til Dagbladet.

For mange er det taco, beina på bordet og Gullrekka på NRK som er stikkord for hvordan familier rundt om i det ganske land liker å tilbringe fredagskvelden.

Men hvordan blir det når NRKs nye superduo faktisk tar med seg Gullrekka hjem til stua di? Det skal Skåber og Aase utforske gjennom det nye programmet «Linn og Ronnys Tacoshow».

FORNØYD: Linn Skåber forklarer at dette er første gang hun ikke har gruet seg før en jobb. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FORNØYD: Linn Skåber forklarer at dette er første gang hun ikke har gruet seg før en jobb. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Drømmejobben

Premieren er i kveld, og tar over sendetida til «Beat for beat».

- Vi stormer liksom inn i fredagstaco-kvelden til noen, helt uanmeldt. Og vi har selvfølgelig gjort grundig research på forhånd, så vi veit hvilke artister og kjendiser de ønsker å møte. Så konseptet er på en måte å lage et show der familien er publikum i sitt eget hjem, sier radioprofilen.

Skåber nikker entusiastisk med og påpeker at dette er noe hun lenge har hatt lyst til å være med på.

- Når jeg har vært ute på turné, så har jeg sett på husene til folk og tenkt: «Lurer på hvordan det hadde vært å gå inn dit, hilst på dem som bor der og sunget et par låter», ler hun.

Tilbake i Gullrekka

Det er fire år siden Linn Skåber var en del av Gullrekka i statskanalen, etter at hun sluttet i «Nytt på nytt» i 2013.

I likhet med sin nye makker, var også hun rask med å takke ja til å være med på det nye tv-konseptet.

- Men hvordan ble dere to egentlig en duo?

- Det er jeg litt usikker på. Men jeg må jo si at jeg ble veldig glad og lettet da de nevnte at jeg skulle jobbe med Ronny. Han er en erfaren journalist og vant til å intervjue folk hver dag, men det er jo ikke jeg. Så det føles veldig trygt, forklarer komikeren.

TACO-TEMA: Inne i Linn og Ronnys tacobuss finnes det blant annet green room og regirom. Interiøret er også taco-inspirert. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TACO-TEMA: Inne i Linn og Ronnys tacobuss finnes det blant annet green room og regirom. Interiøret er også taco-inspirert. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Utfyller hverandre

De er begge enige i at de jobber godt sammen. Aase, som ikke er like tv-erfaren som 47-åringen, har fått flere gode råd fra Gullrekka-ringreven.

- Det beste med Linn er at hun er veldig klok. Hun klarer å holde meg rolig og forteller meg at det ikke gjør noe om jeg driter meg ut, fordi ingen andre enn meg bryr seg uansett, sier han.

- Dere skal jo lage den perfekte fredagskvelden for familier. Hvordan er deres perfekte fredagskveld?

- Jeg er som regel så sliten etter en lang arbeidsuke, så i 16-tida drar jeg rett på en bar og tar noen øl med noen kolleger, så legger jeg meg og sover i 22-tida slik at jeg er opplagt dagen etter, ler P3-programlederen.

Skåber foretrekker helst å tilbringe tid med sønnen Niels (15) og kjæresten Simon Malm (44).

- Jeg er egentlig vant til å stå på scenen fredag kveld, men om jeg ikke gjør det blir jeg gjerne hjemme. Jeg har en sønn som elsker taco og en kjæreste som er veldig flink til å lage det, så det er en fin match, smiler hun.

AVSLØRER RADIOTABBE: P3-paret Ronny Brede Aase og Tuva Fossum Fellmann avslører sine største radiotabber på P3s 20-årsjubileumsfest. Video: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!