Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Gunilla Persson:

Dette er planen for å renvaske Gunilla Persson

- Jeg tar ikke politiets ord som sannheten. De har gått hardt ut mot Gunilla Persson.

UHELDIG: Advokaten til Gunilla Persson synes det er uheldig at politet har gått ut med sin versjon før Persson har fått uttalt seg om sin side saken om solbrillehendelsen som fant sted forrige lørdag. Foto: Expressen
UHELDIG: Advokaten til Gunilla Persson synes det er uheldig at politet har gått ut med sin versjon før Persson har fått uttalt seg om sin side saken om solbrillehendelsen som fant sted forrige lørdag. Foto: Expressen Vis mer

21. juni skal den svenske «Hollywoodfruen» Gunilla Persson (59) framstilles for retten etter at hun ble pågrepet av politiet i Palm Beach i Florida for å ha stjålet et par eksklusive solbriller i en luksusbutikk.

Ifølge Persson har det hele vært en misforståelse, og sammen med hennes advokat, Michael Murphy, skal de nå forsøke å overbevise retten om at Persson er uskyldig.

- Jeg tar ikke politiets ord som sannheten, sier Murphy til Expressen lørdag.

Murphy mener politiet har gått hardt ut mot Persson, og at juryen og pressen må vente på å få høre Perssons side av saken før de gjør seg opp en mening om saken.

Ikke snakket om det

Persson, som er kjent fra tv-serien «Svenske Hollywoodfruer», skal ha blitt pågrepet tirsdag rundt 21.30 lokal tid, men etter å ha betalt en kausjon på 5000 dollar, altså omtrent 40 000 kroner, skal hun seinere samme natt ha blitt sluppet fra politiets varetekt.

Ifølge rapporten, som Expressen har fått tak i, skal 59-åringen angivelig ha satt et par solbriller av merket Chanel på hodet mens hun betalte for en håndveske, og deretter forlot butikken. Dette skal ha blitt fanget opp på et overvåkningskamera, og skal ha vært grunnen til at politiet ble kontaktet.

Klipp fra "Svenske Hollywoodfruer": Gunilla Persson må flytte fra New York-leiligheten og bryter sammen. Vis mer

Til Dagbladet onsdag skrev Persson i en sms at det hele dreier seg om en misforståelse, og har ingen kommentar utover dette.

Hva slags misforståelse det er snakk om, har ikke advokaten snakket med Persson om foreløpig, ifølge den svenske avisa.

Laget en plan

Når Expressen spør advokat Murphy om dette lørdag, svarer advokaten følgene til avisa:

- Du må forstå at vi ikke vil snakke om fakta i en pågående forhandling. Vi må være veldig forsiktige slik at vi kan fokusere på å løse dette, sier han og legger til:

- Vi forsøker å ikke uttale oss om dette for å ikke «spille det ut» i media. Det tror jeg ikke er det riktige akkurat nå.

Michael Murphy synes det er uheldig at politiet har gått ut med sin versjon, og at det setter Persson i en vanskelig situasjon.

Høy strafferamme

Det skal ha vært i en gate nær butikken, at politiet stoppet Persson. I rapporten skal det stå beskrevet at hun tok opp solbrillene fra veska og satte dem på hodet, før hun hevdet det var meningen at hun skulle returnere solbrillene på et seinere tidspunkt.

Betegnelsen «grovt tyveri» skal ifølge avisa innebære et tyveri av verdier mellom 300 og 5000 dollar, altså et sted mellom 2500 og 40 000 kroner, og en dom skal ha en strafferamme på inntil fem års ubetinget fengsel.

Klipp fra TV3-programmet "Svenske Hollywoodfruer": Åsa Vesterlund kaster ut Gunilla Persson etter at hun har gått over streken flere ganger. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media