Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Lady Kitty Spencer levde skjult fra rampelyset hele barndommen:

Dette er prinsesse Dianas «ukjente» niese

27-åringen har bemerket seg som modell de siste åra.

BLE SKJERMET: 27 år gamle Lady Kitty Spencer bodde mesteparten av barndommen sin i Sør-Afrika, der «ingen» visste hvem hun var. Foto: NTB scanpix
BLE SKJERMET: 27 år gamle Lady Kitty Spencer bodde mesteparten av barndommen sin i Sør-Afrika, der «ingen» visste hvem hun var. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den siste tida har mange sperret opp øynene for den britiske modellen, Lady Kitty Spencer (27), etter at hun gikk på catwalken for designerduoen Dolce & Gabbana under moteuka i Milano.

Men det er ikke bare hennes slående skjønnhet som har sørget for all nysgjerrigheten rundt henne. For om man ikke er rojalist, er det nok ikke alle som vet at hun er niesen til avdøde prinsesse Diana - eldstedattera til Dianas bror, jarl Charles Spencer (53).

Lady Kitty Spencer var for øvrig kun seks år gammel da prinsesse Diana døde i en tragisk bilulykke i Paris siste dagen i august 1997.

Hun rakk derfor ikke å oppleve mange minner med tanta si, men de få minnene hun husker, holder hun kjært.

- Jeg var så ung da Diana døde. Det er bare noen få minner, men de er spesielle og fine. Jeg er så heldig som har de, har hun sagt i et lengre intervju med Vanity Fair.

Vokste opp utenfor rampelyset

I 1995 flyttet Kittys foreldre, Charles Spencer og Victoria Aitken (52), fra London til Cape Town i Sør-Afrika med henne og søsknene hennes, tvillingene Amelia (25) og Eliza (25) og broren Louis (23).

Grunnen var at de ønsket å beskytte barna fra all medieoppmerksomheten de fikk som følge av prinsesse Dianas popularitet, skriver The Telegraph.

- Vi levde ikke et liv i rampelyset i Sør-Afrika. Jeg tror ikke noen der visste noe særlig om familien min. Det var fantastisk å vokse opp i et miljø der folk bygget hverandre opp, har hun fortalt til nettstedet.

Foreldrene hennes skilte imidlertid lag i 1997, noe som førte til at Charles Spencer flyttet tilbake til London mens hun selv ble værende i Cape Town med mora. De har begge giftet seg på nytt siden - faren to ganger, og mora én gang.

I seinere tid har 27-åringen også valgt å flytte tilbake til London. Der har hun planer om å bli, har hun røpet til Vanity Fair.

- Jeg har aldri følt at jeg må ofre noe bare fordi mamma bor i Sør-Afrika og pappa bor i London. Nå elsker jeg å være i London, og det gir mening for meg å være der. Det er et spennende sted å bo i 20-åra, har hun sagt til nettstedet.

NYE KLIPP: Se traileren for «Diana: In Her Own Words» her. Dokumentaren blir sendt på Channel 4 6. august. Video: Channel 4 Vis mer

Taus om sin kongelige familie

Ifølge The Telegraph har Lady Kitty Spencer et nært forhold med sine to kongelige fettere, prins William (35) og prins Harry (33), men hun snakker sjelden om sin rojale familie i media.

- Av respekt for dem så kan jeg ikke snakke om dem. Beklager. Slik har det bare alltid vært, sa hun i 2016.

Det var for øvrig i bryllupet til prins William og hertuginne Kate (36) at Spencer og hennes to yngre søstre for alvor ble oppdaget. Mange ble nemlig nysgjerrige på de tre vakre blondinene som satt ved siden av hverandre i kirken under bryllupsseremonien.

SØSTRE: Lady Kitty Spencer (t.h) sammen med søstrene Amelia (t.v) og Eliza i bryllupet til prins William og Hertuginne Kate i 2011. Foto: NTB scanpix
SØSTRE: Lady Kitty Spencer (t.h) sammen med søstrene Amelia (t.v) og Eliza i bryllupet til prins William og Hertuginne Kate i 2011. Foto: NTB scanpix Vis mer

Siden har den eldste i søskenflokken vært mer og mer synlig i media og i sosiale medier, og i 2015 hadde hun sitt store gjennombrudd som modell, da hun prydet forsiden av bladet Tatler.

Omtrent på denne tida ble hun også signert at det anerkjente modellbyrået Storm, som blant annet oppdaget Kate Moss i 1988.

- Jeg har et avslappet forhold til modelljobben. Jeg setter pris på at den tar meg nye steder og at man kan kle seg i vakre antrekk og leve litt i en eventyrverden for en dag, har hun sagt til Vanity Fair.

I et intervju med Hello! Magazine har den vakre briten uttalt at hun ofte er inspirert av sin avdøde tante når det gjelder klesveien.

Det er jo ingen hemmelighet at prinsesse Diana var kjent for sin unike klesstil, og blir av mange moteeksperter omtalt som en av historiens best kledde kvinner.

- Jeg synes hun var et ikon, og det er fantastisk at hennes påvirkning innen mote fremdeles lever i dag. Hun var en fantastisk ambassadør for britisk mote, har hun sagt.

Engasjert

Sant skal sies, Dianas niese er mye mer enn et vakkert ansikt. Hun har alltid vært skoleglad, og har tidligere påpekt at i motsetning til søstrene sine som elsker sport, graver hun seg heller ned i bøker.

Hun har studert både psykologi, politikk og engelsk litteratur, og i tillegg har hun en mastergrad i luxury brand management ved Regent's University London.

I likhet med sine kongelige familiemedlemmer, er også Spencer engasjert i flere veldedige formål. Hun er blant annet ambassadør for Centrepoint, som jobber for å fikse husly for unge hjemløse i London.

Prins William er beskytter for organisasjonen, noe også prinsesse Diana var før hennes død, ifølge organisasjonens nettsted.

Hun slår også gjerne et slag for å øke unge jenters selvtillit, og ønsker å stå fram som et godt eksempel når det gjelder kroppspress.

Flotte bilder fra en flott dag! ❤️💍😭 Vi gratulerer! 📷 NTB Scanpix

A post shared by Dagbladet (@dagbladet) on

- Vi hadde aldri en badevekt i huset. Jeg er takknemlig for at mamma beskyttet meg fra det. Jeg tror jeg aldri kunne brydd meg vekten min selv om jeg ville, det er for kjedelig, har hun sagt til The Telegraph.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!