Dette er programmet for Ari Behns bisettelse

Flere familiemedlemmer skal holde minneord.

OVERVELDENDE: Kunstnervenn Espen Eiborg forteller om et stort sjokk knyttet til Ari Behns bortgang. Reporter: Thea Hope. Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kl. 13 skal den avdøde kunstneren og forfatteren Ari Behn bisettes fra Oslo domkirke. Utenfor kirka har det allerede strømmet til med mennesker som ønsker å ta en siste avskjed med 47-åringen.

Fredag formiddag ble programmet for Behns bisettelse offentliggjort av nyhetsbyrået NTB.

Det var NRK som først omtalte saken.

På forhånd fikk Dagbladet opplyst av Behns manager og talsperson for familien, Geir Håkonsund, at familien ville lese opp minneord om Behn i kirka. Håkonsund fortalte også at det ville bli musikalske innslag, salmer og bønn.

SIKKERHET: Innsatsleder hos Politiet, Kristoffer Bang, forklarer sikkerhetstiltakene rundt Domkirken under Ari Behns bisettelse. Vis mer

Familie og venner skal holde minneord

Nå er det altså blitt kjent at Ari Behn og prinsesse Märtha Louises (48) eldstedatter, Maud Angelica Behn (16), skal holde minneord for faren i bisettelsen. I tillegg skal det bli sunget julesanger.

Ifølge nyhetsbyrået har dattera også tegnet et bilde av faren sin som pryder programmet for bisettelsen, sammen med et portrettfoto tatt av Behns nære venn Per Heimly (47).

Ifølge programmet, blir det tre fellessanger underveis: «Det hev ei rose sprunge», «Et barn er født i Betlehem» og «Deilig er jorda»

Sigvart Dagsland (56) og Erik Hillestad (68) skal framføre «Alt eg såg» som solosang.

Bisettelsen avsluttes med klokkespillet «Arie for Ari» av musiker og komponist Jon Håtun (46), også kjent som Jono El Grande.

Kåre Conradi (47), Dennis Storhøi (59) og Elisabeth Thorsen skal lese tekster, og Ari Behns mor og far skal også holde minneord.

Bisettelsen er åpen for publikum og ledes av biskop Kari Veiteberg.

Dagbladet vil ha en direktesending fra bisettelsen, gjennom NRK 1, og vil i forkant også ha direktesending utenfor Oslo domkirke.

TAKKER ARI: Mange har tent lys og skrevet sin siste hilsen til Ari Behn på Slottsplassen. Video: Øystein Sæthre / Dagbladet TV Vis mer

Stort oppmøte

På forhånd var det ventet et stort oppmøte i Oslo domkirke, noe som er årsaken til at familien valgte nettopp domkirken for Aris bisettelse.

At han har spilt en stor og viktig rolle for mange, både som en del av kongehuset gjennom flere år, som privatperson og som forfatter og kunstner, er det liten tvil om, og familien ønsket derfor å legge til rette for at så mange som overhodet mulig skal få sjansen til å ta farvel med Ari Behn.

BISETTELSE: Elisabeth Kallevik Nesheim og Inger Elise Kolstø har stått i kø siden klokka åtte for å delta i Ari Behns bisettelse. Reporter: Emilie Rydning. Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen / Dagbladet TV Vis mer

Rørt en hel nasjon

Familiens åpenhet rundt at Ari Behn tok sitt eget liv 1. juledag, har rørt et helt folk. De siste dagene har en kondolanseprotokoll vært tilgjengelig ved Oslo domkirke, og mange har benyttet anledningen til å ta farvel med Ari Behn i form av varme ord - om ham og til hans etterlatte.

- Jeg er knust, og er selv alvorlig psykisk syk. Jeg forstår, jeg forstår, jeg forstår, skriver blant annet en kvinne i kondolanseprotokollen, mens en annen skriver:

- Vi har alle en sekk å bære. Din ble bare så altfor tung, Ari.

Flere medier har omtalt at Behn tok sitt eget liv. Assisterende generalsekretær Reidun Kjelling Nybø i Norsk Redaktørforening mente at redaksjonene hadde tatt riktig avgjørelse.

- Det er et tydelig uttrykk for at vi har fått større åpenhet, både i samfunnet generelt og i mediene, sa hun til Dagbladet.

Nybø roste Behns etterlate for åpenheten deres.

- At de er så åpne fra første stund er prisverdig, sa hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer