Fredrik Skavlan gir seg:

Dette er Skavlans arvtaker

Svenske Carina Bergfeldt tar over talkshowet.

NY PROGRAMLEDER: Carina Bergfeldt tar over stafettpinnen. Foto: Christine Olsson / TT / NTB
NY PROGRAMLEDER: Carina Bergfeldt tar over stafettpinnen. Foto: Christine Olsson / TT / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag kom nyheten om at Fredrik Skavlan (54) gir seg som talkshow-vert etter 25 år. I et innlegg på Facebook skriver 54-åringen at høstens sesong blir hans siste. Talkshow-kongen informerte SVT, TV 2 og YLE tidligere i år om beslutningen.

Carina Bergfeldt (40) tar over som programleder, bekrefter SVT på sine nettsider. Hun har tidligere vikariert for Skavlan mens han har vært i pappapermisjon.

Bergfeldt tar over programlederrollen våren 2022.

Hun bekrefter også nyheten på sin egen Instagram-profil tirsdag.

«Jeg har blitt spurt av SVT om jeg vil gjøre en sesong til av talkshowet mitt og har gått med på det. Så får vi se. Så høsten 2021 kan du henge med Skavlan på fredagskvelder klokka 21, og på samme tid neste vår håper jeg du vil henge med meg», skriver hun i innlegget.

Bergfeldt skriver videre at hun fikk vite om Skavlans beslutning mandag kveld, da de møtte hverandre i Oslo. Hun innrømmer at hun ble paff da hun fikk høre det.

I innlegget takker hun for all støtte hun har fått fra Skavlan i tida hun har vært vikar.

KASTET UT: Da Petter Stordalen stilte noen krav til «Skavlan»-redaksjonen, gikk det ikke helt som han hadde tenkt. Lyd: Storm Productions Vis mer

«Du har vært så himla fin mot meg. Håper du får mange bra gjester i høst, men spar noen til meg», avslutter hun.

Overfor Dagbladet forklarer daglig leder i Monkberry, produksjonsselskapet bak programmet, Marianne Torp Kierulf, at talkshowet med Bergfeldt heter «Carina Bergfeldt» og ikke «Skavlan».

- Det er Monkberry og redaksjonen bak Skavlan som produserer Carinas program, så vi er selvfølgelig glade og stolte for at den helsvenske varianten av formatet vårt fikk en pangstart blant SVTs seere, sier hun.

SVT velger altså å erstatte Skavlan med Carina Bergfeldt våren 2022. Det er ikke TV 2s plan, opplyser kanaldirektør Trygve Rønningen til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer