Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Kirsty Bertarelli:

Dette er Storbritannias rikeste kvinne

Kirsty Bertarelli gikk fra å være missedronning til å bli Storbritannias rikeste. 

RIKESTE KVINNE: Kirsty Bertarelli er Storbritannias rikeste kvinne. Foto: NTB Scanpix. 
RIKESTE KVINNE: Kirsty Bertarelli er Storbritannias rikeste kvinne. Foto: NTB Scanpix.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Storbritannia er kjent for sine styrtrike verdensstjerner - men landets rikeste kvinne er imidlertid forholdsvis ukjent for mange.

Kirsty Bertarelli (45) er kona til Ernesto Bertarelli (51), en inflytelsesrik businessmann. Den britiske 45-åringen topper listene som Storbritannias rikeste kvinne med en formue på 11,5 milliarder britiske pund, noe som tilsvarer omtrent 130 milliarder norske kroner.

På sin Instagram-profil deler den tidligere Miss Storbritannia flittig bilder fra sin luksuriøse hverdag.

  • Se flere bilder nederst i saken

Det ser imidlertid ut til at 45-åringen vil kunne leve godt i nærmeste framtid også. Hun har nemlig økt formuen med omtrent 20 milliarder norske kroner det siste året.

Dette gjør at hun også passerer den verdensberømte «Harry Potter»-forfatteren J.K Rowling.

Giftet seg rik

Kirsty Bertarelli vokste opp i middelklassen i Staffordshire, og ble i sine ungdomsår kåret til Miss Storbritannia. Da hun flyttet til London begynte hun å skrive musikk på fulltid og ble signert av musikkselskapet Warner Records.

A post shared by @kirstybertarelli on

Allerede i 20-årsalderen gjorde hun suksess som låtskriver, hvor hun blant annet skrev «Black Coffee» for All Saints, som senere ble en verdenshit.

Først i 30-årene møtte hun Sveits sin rikeste mann, Ernesto Bertarelli, som ble hennes ektemann og far til parets tre barn. Paret giftet seg i 2000.

Bertarellis enorme formue later til å komme fra salget av legemiddelvirksomheten, Serono og deres andel i Santher, en annen virksomhet. Dette skriver Independent.

Ernesto Bertarelli grunnla i 2000 Team Alinghi. En seilforening han i 2003 og 2007 vant den amerikanske seilercupen med.

I de senere årene har Kirsty Bertarelli prøvd å opparbeide seg en karriere som artist. Hun har kommet med en rekke sanger og har blant annet fremført for prinsen og prinsessen av Monaco.

Saken fortsetter under bildet.

SEIER: Erneste Bertarelli vant i 2003 den amerikanske cupen i seiling. Her får han seiersklemmen av kona. Foto: Reuters / NTB Scanpix. 
SEIER: Erneste Bertarelli vant i 2003 den amerikanske cupen i seiling. Her får han seiersklemmen av kona. Foto: Reuters / NTB Scanpix.  Vis mer

De rikeste mennene

På listen over rikeste mann i Storbritannia er det imidlertid to brødre som topper listen. Sri (81) og Gopi (77) Hinduja har en kombinert formue på omtrent 182 milliarder kroner.

Brødrene driver Hinduja-gruppen og toppet listen for første gang i 2014. Selskapet deres investerer i ulike sektorer som blant annet olje-, gass-, bil-, IT-, bank-, eiendom- og helsesektoren.

De eier også et luksuriøst femstjerners hotell i London.

Den rikeste under 30

Den verdensberømte artisten Adele (29) Storbritannias rikeste under 30 år.

Den britiske stjerna har nemlig økt formuen sin med nesten 450 millioner i løpet av de siste tolv månedene. Hennes siste verdensturné og salget fra den siste platen hennes «25», har gjort at 29-åringen nå sitter trygt på tronen som den rikeste under tredve.

Adele reiste verden rundt på turné, men til tross for millioninntektene er hun usikker på om turnélivet er noe for henne.

I mars bekreftet hun nemlig på tampen av et show i New Zealand, at dette mest sannsynlig ble hennes siste turné noensinne. Det skrev blant annet The New Zealand Herald.

- Jeg vet ikke om jeg noen gang skal turnere igjen, sa artisten foran et publikum på over 40 000 mennesker.

29-åringen fortalte fra scenen at hun ikke gjorde dette for seg selv, men for fansen.

Av de britiske artistene som gjorde det best i 2015 var Adele uten tvil en av dem. Med sitt album «25», solgte hun flest album internasjonalt. Det inkluderer LP-plater. Det tjente hun mer på enn Youtube-avspillinger, om vi skal tro tallene.

A post shared by @kirstybertarelli on

A post shared by @kirstybertarelli on

A post shared by @kirstybertarelli on

A post shared by @kirstybertarelli on

A post shared by @kirstybertarelli on

A post shared by @kirstybertarelli on

A post shared by @kirstybertarelli on

A post shared by @kirstybertarelli on

A post shared by @kirstybertarelli on

A post shared by @kirstybertarelli on