USAS NYE FØRSTEFAMILIE: Donald og Melania Trump flytter i januar inn i Det hvite hus. Det er usikkert om alle barna følger med, men én ting er sikkert - dette er landets nye førstefamilie. F.v.: Eric Trump og kona Lara Yunaska, Donald Trump og yngstesønnen Barron, kona Melania Trump, Donald Trump jr. og kona Vanessa Trump sammen med to av barna, Ivanka Trump og ektemannen Jared Kushner, og yngstedattera Tiffany Ariana Trump. Foto: NTB Scanpix 
USAS NYE FØRSTEFAMILIE: Donald og Melania Trump flytter i januar inn i Det hvite hus. Det er usikkert om alle barna følger med, men én ting er sikkert - dette er landets nye førstefamilie. F.v.: Eric Trump og kona Lara Yunaska, Donald Trump og yngstesønnen Barron, kona Melania Trump, Donald Trump jr. og kona Vanessa Trump sammen med to av barna, Ivanka Trump og ektemannen Jared Kushner, og yngstedattera Tiffany Ariana Trump. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Donald Trump vant USA-valget 2016:

Dette er USAs nye førstefamilie

Nakenbilder, søksmål, modelloppdrag og popstjernedrømmer.

(Dagbladet): Tidlig onsdag morgen kom sjokkbekreftelsen på at Donald Trump (70) blir USAs 45. president, etter å ha vunnet valget i flere av de sentrale vippestatene.

Gjennom natta var det tett mellom Trump og demokratenes kandidat, Hillary Clinton (69), men det ble stadig klarere for dem som fulgte valget at USA ikke ville få sin første kvinnelige president.

70-åringen blir dermed verdens mektigste mann, og familien hans får tittelen USAs førstefamilie. Hans kone, Melania Trump (46), blir landets førstedame.

- Jeg elsker dere og jeg takker dere, og spesielt for at dere orket alle disse timene. Disse politikkgreiene er tøft og skummelt, sa den nybakte presidenten om familien sin fra scenen i sin takketale.

Dette er familien som skal erobre Det hvite hus i Washington D.C. på nyåret. 20. januar 2017 flytter Trump-familien inn.

Den nye presidenten er far til fem, tre sønner og to døtre, og ble nylig bestefar til sitt åttende barnebarn.

VANT: Donald Trumps seierstale. Video: CNN. Foto: NTB ScanpixVis mer Vis mer Vis mer

24 år yngre førstedame

Barna er et resultat av tre forskjellige ekteskap, der den ferske presidenten fortsatt er gift med sin tredje kone, Melania.

Trump møtte sin nåværende kone på en motefest i 1998. Da var den slovenske modellen bare 28 år gammel, ifølge The Week. Hun startet modellkarrieren allerede som tenåring, og gjorde det stort i hjemlandet.

Suksessen sørget for hennes inntog i USA, der hun har prydet forsidene til magasiner som New York Magazine og Vogue. Sistnevnte var imidlertid i forbindelse med ekteskapet til Donald Trump.

De to giftet seg i 2005, etter ett år som forlovede. Bryllupet fant sted i Palm Beach i Florida, i en kjendisspekket seremoni med blant andre Katie Couric og faktisk Hillary Clinton på gjestelista.

VIL FORHINDRE MOBBING: Under en en kampanjetale uttalte Melania Trump at hun blant annet vil jobbe mye med å forhindre mobbing på sosiale medier. Mange reagerer på dette ettersom ektemannen Donald gang på gang fremstår som et netttroll på Twitter. Video: CNN Vis mer

Året etter bryllupet fikk paret sitt første og eneste barn, sønnen Barron.

Melania Trump har vært synlig gjennom hele Trumps kandidatur, og har flere ganger uttalt hva hun vil gjøre dersom ektemannen vinner. Det har hun fått refs for, blant annet av Lady Gaga.

MOBBE-KRITIKK: Da Melania Trump, kona til presidentkandidaten Donald Trump, talte om mobbing, så Lady Gaga rødt. Video: CNN Vis mer

Som kone har hun stått ved ektemannens side gjennom hele valgkampen, og har flere ganger talt hans sak utad. Hun har uttalt at hun gjerne vil benytte anledningen som førstedame til å bekjempe mobbing.

- Det er forferdelig når det skjer på lekeplassen og det er uakseptabelt når noen gjør det på internett, gjemt bak falskt navn, sa hun i talen hun holdt tidligere i november.

Det fikk Lady Gaga til å se rødt. I en melding på det sosiale mediet Twitter gikk artisten hardt ut mot presidentkandidatfrua.

- Melania Trump, å si at du vil stå for «antimobbing» er hyklersk. Ektemannen din er en av de mest notoriske bøllene verden noen gang har sett, skrev artisten på nettstedet.

Omstridt bluse og nakenbilder

46-åringen fikk også enormt med oppmerksomhet for ett av antrekkene hun valgte å stille opp i.

Da Clinton og Trump skulle møtes til debatt, kom den nye førstedamen i en såkalt «pussy bow»-bluse. Den var fra Gucci og hadde en prislapp på nærmere 9000 kroner.

Grunnen til at blusen ble en snakkis var på grunn av Donald Trumps skandalevideo fra 2005, der han sier at han vil «klå dem i skrittet» - «grab them by the pussy» - om kvinner han gjerne vil sjekke opp.

KVINNEKRITIKK: Donald Trumps omtale av kvinner ble nok gang gjenstand for kritikk tidligere i høst, i kjølvannet av videoen fra 2005 der Trump blant annet sier at han kan «klå kvinner i skrittet». Video: CNN Vis mer Vis mer

Under valgkampen valgte avisa New York Post å publisere nakenbilder av den nye førstedama på forsida si. Bildene stammer ifølge avisa fra et modelloppdrag hun gjorde i New York i 1995, for et nå nedlagt fransk manneblad med fotografen Alé de Basseville.

Slovenskfødte Melania, som da het Knauss til etternavn, skal ha vært 25 år da hun stilte opp uten annen påkledning enn et par høye hæler.

Eldstesønnen

USAs nye president fikk sitt første barn i 1977, da han og Ivana Trump (67) fikk en liten gutt. Sønnen fikk det kreative navnet Donald Jr., sannsynligvis oppkalt etter den stolte pappaen.

Av sine søsken er det Donald Jr. (38) som så langt har gitt faren flest barnebarn. Han og modellkona Vanessa Trump (38) har to døtre og tre sønner sammen.

Donald Jr. arbeidet for sin far for første gang som 13-åring, da han var «brygge-passer» hos Trump Castle for minstelønn, ifølge Business Insider.

I 2001 gikk han inn i farens firma for annen gang, og han har sannsynligvis alt annet enn minstelønn som visekonserndirektør for The Trump Organization.

Fra modell til eiendomsmogul

Lillesøster Ivanka (35) ble født 1981, og har markert seg flere steder før hun kom seg inn i sin fars firma.

I tenårene tok hun modelloppdrag, og gikk ifølge Business Insider på catwalken for designere som Gianni Versace og Thierry Mugler.

MODELL: Ivanka Trump på catwalken for den spanske designeren Toto Comella i Barcelona i år 2000. Foto: Albert Olive / EPA / NTB Scanpix
MODELL: Ivanka Trump på catwalken for den spanske designeren Toto Comella i Barcelona i år 2000. Foto: Albert Olive / EPA / NTB Scanpix Vis mer

35-åringen har også startet sitt eget designmerke, og har fått klær, sko og tilbehør distribuert gjennom velrenommerte aktører som Nordstrom og Bloomingdale's.

Tidligere i år fikk imidlertid moteimperiet hennes negativ oppmerksomhet. Først måtte omlag 20 000 skjerf tilbakekalles fordi de kunne være brannfarlige.

Deretter ble Ivanka Trump saksøkt av det italienske designermerket Aquazzura, som hevdet at skokolleksjonen hennes kopierte en av deres mest populære sandaler, ifølge Vanity Fair.

Ivanka, som i likhet med broren er visekonserndirektør for oppkjøp og utvikling i farens milliardfirma, har holdt en lav profil i mediene.

Ifølge The Guardian kan det skyldes at hun allerede som barn måtte forholde seg til skandaløse overskrifter og et sterkt medietrykk på sin egen familie.

Da hun giftet seg med eiendomsutvikler Jared Kushner i 2009 konverterte hun til jødedommen, ifølge ABC News. De har tre barn sammen. Den yngste, sønnen Theodore, kom til verden i sommer.

Vingård og veldedighet

Eric (32) er det siste barnet Donald Trump fikk med Ivana. De to gikk fra hverandre da sønnen var sju år, noe Eric tror har styrket båndet mellom ham og søsknene.

I et intervju med New York Magazine har han tidligere sagt at storebroren er som en mentor, mens moren «oppdro ham, tok ham med på shopping og prøvde å få ham til å være kul».

I motsetning til sine eldre søsken gikk Eric rett inn i farens bedrift. Der har han samme tittel som de to andre, selv om hans nisje er konstruksjon, ifølge Business Insider. Han er dessuten eier av den største vingården i Virginia, Trump Winery, skriver Bustle.

32-åringen er gift med den tidligere personlige treneren og TV-produsenten Lara Yunaska. Han har grunnlagt en egen stiftelse i sitt navn, som samler inn penger til barn som slåss mot livstruende sykdommer ved et barnesykehus.

Så langt har stiftelsen donert nærmere 231 milloner kroner til formålet, ifølge hjemmesiden deres.

Vil bli popstjerne

To år etter at at Donald og Ivana skilte lag giftet eiendomsmogulen seg på ny, med skuespiller Marla Maples (53).

Paret holdt sammen i seks år, og fikk dattera Tiffany Ariana (22) sammen.

Tiffany er foreløpig relativt anonym, men det forandrer seg trolig med farens nye yrkestittel. Hun håper å slå gjennom innenfor mote- eller musikkbransjen, skriver Business Insider.

I likhet med storesøster Ivanka har Tiffany hatt flere modelloppdrag, og hun var praktikant hos det prestisjetunge motemagasinet Vogue mens hun gikk på videregående. I 2011 slapp hun en singel med tittelen «Like A Bird», ifølge Hollywood Reporter.

Tidligere i år avsluttet hun graden sin i sosiologi ved University of Pennsylvania, skriver Hollywood Reporter. Og i valgkampen var hun aktiv på farens lag.

Hun brukte blant annet taletiden på å forsvare farens behandling av kvinner. Tiffany har tidligere tullet med farens karakteristiske sveis, og har sagt at hun er glad at hun ikke har fulgt i hans fotspor på det området.

«Lille-Donald»

Barron (10) er Donald Trumps eneste barn med hans nåværende kone, Melania Trump. Melania har tidligere fortalt Parenting.com at sønnen elsker å bygge noe opp og rive det ned, for så å bygge noe annet.

I samme intervju kom det fram at tiåringen har sin egen etasje i Trump-leiligheten på Manhattan. Melania har også røpet detaljer om sønnens klespreferanser.

Til ABC News har den tidligere modellen sagt at Barron liker å ta på seg dress og slips - dog ikke hver dag - «sånn som pappa».

Joggebukser faller ikke i like god smak hos tiåringen, som blir kalt «lille-Donald» av sin mor.