Dette er våre private drømmer for 2018: - Ønsker henne vakre og smertefrie måneder

Norske kjendiser deler sine ønsker for det kommende året.

DELER 2018-DRØMMENE SINE: Blant andre Finn Schjøll, Noman Mubashir og Kathrine Sørland deler sine ønsker for det kommende året med Dagbladets lesere. Foto: Lars Eiving Bones/ Dagbladet, NTB scanpix
DELER 2018-DRØMMENE SINE: Blant andre Finn Schjøll, Noman Mubashir og Kathrine Sørland deler sine ønsker for det kommende året med Dagbladets lesere. Foto: Lars Eiving Bones/ Dagbladet, NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): For mange er nyttårsaften en dag for ettertanke og refleksjoner rundt både opp- og nedturer fra året som har gått.

Mange legger gjerne en plan eller kommer med et ønske for det nye året. Enten en vil kutte uvaner, etablere nye rutiner, gjøre mer av en ønsket aktivitet - eller mindre, er nyttårsforsett en del av tradisjonen for mange, når man igjen starter med helt blanke ark.

På årets siste dag deler noen av Norges mest kjente profiler sine håp og drømmer for 2018.

- Ønsker henne smertefrie måneder

En av dem er NRK-profil Noman Mubashir (43). Han benytter blant annet anledningen til å sende varme tanker og ord til sin alvorlig syke tante i Pakistan.

- Det er så mye man skulle ønske skulle bli bedre i verden. Mindre krig, fattigdom, kriminalitet, korrupsjon og mobbing, men på det personlige plan skulle jeg ønske at min tante, som bor i Pakistan, som har kreft og ikke har så lenge igjen å leve, skulle slippe alle smertene hun lever med, sier Mubashir til Dagbladet.

Programlederen forteller at tanten er en person han ser opp til, og understreker at han håper hun får en best mulig start på 2018:

- Hun er et fantastisk sprudlende menneske som alltid smiler og ler. Jeg husker henne fra alle feriene vi hadde i Pakistan, eller den gang hun bodde i Tyskland for mange år siden. Jeg skulle ønske hun fikk noen vakre og smertefrie måneder i 2018. Det fortjener hun virkelig, legger han til.

Noman Mubashir fikk mye oppmerksomhet i fjor høst, da han valgte å stå åpent fram som homofil i et VG-intervju etter å ha blitt inspirert av kong Haralds tale under kongeparets hagefest i Slottsparken.

Overfor Dagbladet påpeker 43-åringen at han i 2018 ønsker å hjelpe andre som er i skapet eller som sliter med legningen sin, i større grad.

- Jeg gjorde det samme i mange år, men nå som jeg er sterk og mye tryggere på meg selv, vil jeg gjerne bidra til at andre homofile får bedre livskvalitet. Spesielt homofile med flerkulturell bakgrunn. Vi lever bare én gang og ingen fortjener å skamme seg over at de er homofile, sier Mubashir.

RØRENDE TALE: Under kongeparets hagefest holdt Kong Harald en tale om nordmenn. Der formidler han et budskap om at nordmenn er oss all. «Nordmenn tror på Gud, Allah, Altet og Ingenting» Video: NTB Scanpix Vis mer

Kjærlighet, glede - og korpsmusikk

Artist og tv-profil Hanne Sørvaag (38) velger å se lyst på det kommende året, selv om hun påpeker at vi lever i en tid preget av både politiske uroligheter og klimaendringer.

- Jeg har som ønske for 2018 at det skal bli et år fylt av glede og kjærlighet, både for meg personlig og for hele menneskeheten. Det er mye forandringer på gang i den tiden vi lever i nå, og jeg tror en ny bevissthet er på vei, sier hun, og tilføyer:

- Mange jeg snakker med, og den generelle følelsen jeg plukker opp, er at folk er håpefulle for fremtiden, selv om det kan se mørkt ut noen ganger. Måtte vi ta vare på kloden vi alle bor på, og måtte alle levende skapninger være trygge og frie!

Blomsterdekoratør og tv-personlighet Finn Schjøll (69), også kjent som Blomster-Finn, gleder seg til et 2018 preget av livsglede og takknemlighet:

- Må 2018 bli som en gigantisk huskelapp om hvor fint det er å leve! lyder hans nyttårsønske overfor Dagbladet.

Stylist og «motepoliti» Jan Thomas (51) forteller på sin side at hans nyttårsforsett er å gjøre hverdagen best mulig for de han har rundt seg.

- Jeg skal fortsette det jeg kaller min revolusjon. Jeg skal spre så mye glede, kjærlighet og varme som jeg bare kan hver eneste dag, sier han.

KJENDISSTYLIST: Jan Thomas. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
KJENDISSTYLIST: Jan Thomas. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
GLEDER SEG: Jørgen Foss. Foto: Endre Vellene / Dagbladet
GLEDER SEG: Jørgen Foss. Foto: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer

Samfunnsdebattant og politiker Jørgen Foss (28) opplevde i høst å bli brutalt overfalt og ranet da han var på ferie i USA. Nå har han kommet seg etter den dramatiske opplevelsen, og røper humørfylt at et av ønskene hans for 2018 er å finne kjærligheten:

- Jeg gleder meg skikkelig til 2018! Jeg håper året blir fylt av mange opplevelser sammen med venner og familie. Jeg elsker opplevelser man kan dele! Så er jo 2018 Musikkorpsenes år i Norge, og som korpsmann gleder jeg meg til å se alle de 100.000 barn og voksne spille og drille seg gjennom hele året! Jeg håper også at 2018 blir det året man kanskje finner noen å dele livet med? Haha!, sier Foss.

Vil ta med sønnen på safari

«Luksusfellen»-ekspert Silje Sandmæl (39) har hjulpet mange nordmenn i økonomisk knipe på tv-skjermen i en årrekke. Den kjente forbrukerøkonomen forteller at 2018 kommer til å by på flere spennende utfordringer jobbmessig.

- 2018 kommer til å bli et begivenhetsrikt år. Jeg skal starte flere nye prosjekter som jeg håper vil hjelpe folk i alle aldre til å realisere drømmer, sier hun til Dagbladet.

I tillegg håper Sandmæl på at 2018 blir et år preget av fest og gode stunder i privatlivet:

- Også fyller jeg og mange av vennene mine 40 år, noe som betyr masse tid og festligheter med folk jeg er glad i. Jeg vil bruke mer tid på det som gjør meg og de rundt meg glad. Som forfatter av mitt eget liv håper jeg å skrive en vakker historie i 2018. Godt nytt år!

Sandmæls «Luksusfellen»-kollega, Hallgeir Kvadsheim (47), har også både de profesjonelle og private planene for 2018 klare:

- Jeg skal lansere spareappen Spiff og min egen nettside. Personlige mål er å lese flere bøker, og dra på teltturer med familien i Østmarka. For jeg er egentlig ikke så glad i telt, nemlig, sier han.

Hallgeir Kvadsheim intervjues om trening, fotball og livet utenfor «Luksusfellen». Vis mer Vis mer

Modell, tidligere Miss Universe-deltaker og tv-profil Kathrine Sørland (37) synes det er vanskelig å komme med bare ett ønske for 2018:

- Det er jo så mye jeg har ønsker om. Men jeg vil bli flinkere til å prioritere tiden min, både med jobb og familie og venner. Reise mer i ut i verden. Leve! Ta med meg sønnen min til Afrika og få kos av en løvebaby ! Godt nyttår! sier Sørland.

- Blir bryllupskaos og bryllupsnerver

Blogger, forfatter og samfunnsdebattant Kristin Gjelsvik (31) feirer nyttårsaften i selveste Las Vegas, og satser på at 2018 blir et bedre år enn «drittåret» 2017.

I løpet av året har Gjelsvik blant annet trukket seg fra internettserien «Skattejakten LIVE» i protest, og i høst ble klesmerket hennes, StyleConnection, begjært konkurs.

Midt oppi alt var hun opptatt med lanseringen av boka «#branok», i tillegg til at hunden hennes døde brått.

SKAL PLANLEGGE BRYLLUP: Blogger Kristin Gjelsvik og forloveden Dennis Poppe Thorsen. Foto: Geir Egil Skog/ TV 2
SKAL PLANLEGGE BRYLLUP: Blogger Kristin Gjelsvik og forloveden Dennis Poppe Thorsen. Foto: Geir Egil Skog/ TV 2 Vis mer

- Jeg har lagt opp til en mer strukturert kalender, hvor jeg faktisk vil finne tid til å følge drømmene mine - og ikke minst til å kunne fortsette å gjøre en forskjell. Jeg er en samfunnsengasjert blogger, og kommer til å fortsette å kjempe for hjertesakene mine i året som kommer. Og det blir stas å se «Camp Kulinaris», som jeg var med på innspillinegn av i høst, på tv, sier Gjelsvik.

På privatfronten blir det både nye reisemål og planlegging av bryllup med samboeren, Dennis Poppe Thorsen, legger bloggeren til:

- På «bucketlisten» står Tokyo, og denne drømmen går i oppfyllelse i mars. Japan er et spennende land, og jeg gleder meg stort til å oppleve det sammen med min kjære samboer. 2018 vil også bli året hvor bryllupsplanleggingen virkelig settes i gang, så nå er det bare til å glede seg over bryllupskaos og bryllupsnerver!

STERKT ENGASJERT: Blogger Kristin Gjelsvik har lenge vært engasjert i kampen mot kroppspress blant unge. Daglig får hun meldinger fra fortvilte barn og unge, og nå vil hun ta et oppgjør mot utseendefikseringen. Video: Ingrid Cogorno / Dagbladet Vis mer

Nyttårsforsettet til artist Carina Dal (32), som snart blir å se i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis», er å være mer mentalt til stede i alle situasjoner, men særlig i sitt eget privatliv:

- Man lever i en stressende hverdag med mange steder man skal være i løpet av en dag, en uke, en måned. Når man jobber for seg selv, jobber man døgnet rundt i hodet sitt, og jeg burde bli flinkere til å være til stede på det private plan, sier hun til Dagbladet.

TRAVEL ARTIST: Carina Dahl. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
TRAVEL ARTIST: Carina Dahl. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

I likhet med flere av de andre kjendisene, ønsker Dahl dessuten at 2018 skal bli et år preget av kjærlighet og omtanke for andre.

- Generelt sett ønsker jeg at vi sammen kjemper mot mobbing, noe jeg synes er et tema man aldri kan få jobbet nok med. Vær snill og inkluderende, aksepter hverandres ulikheter og løft hverandre opp! Godt nytt år! avslutter hun.