Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Dette er virkelighetens Walter White

Kokte metamfetamin i ti år uten å bli tatt.

PÅ LISTEN OVER MEST ETTERSØKTE: Virkelighetens Walter White kokte metamfetamin i ti år, før han ble tatt av politiet. Nå risikerer han livstid i fengsel. Foto: VICE / Stella Pictures
PÅ LISTEN OVER MEST ETTERSØKTE: Virkelighetens Walter White kokte metamfetamin i ti år, før han ble tatt av politiet. Nå risikerer han livstid i fengsel. Foto: VICE / Stella Pictures Vis mer

(Dagbladet): «Breaking Bad» har siden 2008 vært en av verdens mest populære serier. Den har vunnet Emmy-pris for beste drama, blitt hyllet av kritikerne, og fansen har ikke kunnet takke skaperen, Vince Gilligan nok.

Serien handler om den geniale kjemilæreren Walter White. Da han finner ut at han har uhelbredelig lungekreft, kommer White opp med planen om å koke og selge verdens reneste metamfetamin for å forsørge familien.

Sammen med den tidligere eleven sin Jesse Pinkman, spilt av Aaron Paul, bygger de et narkotika-imperium av de sjeldne i New Mexico.

Tjente tusenvis

Man skulle kanskje tro at denne historien er for utrolig til å være sann, men i USA finnes det en mann som i årevis lagde det samme narkotiske stoffet - og tjente med det tusenvis av dollar hver dag.

Og navnet hans? Jo, det er Walter White.

- Mitt navn er Walter White, og jeg er en metamfetamin-kokk. I ti år har jeg laget den beste metamfetaminen i Alabama.

Med disse ordene åpner «virkelighetens» Walter White den helt ferske VICE-dokumentaren om hvordan han som metamfetamin-kokk klarte å unngå politiet i årevis.

- UNNGIKK POLITIET: Walter White (bildet) hadde også en kompanjong som ble dømt til livstid to ganger. Foto: VICE
- UNNGIKK POLITIET: Walter White (bildet) hadde også en kompanjong som ble dømt til livstid to ganger. Foto: VICE Vis mer

- Var familiemann

På samme måte som den fiktive Walter White, hadde også han en kompanjong, og han hevder at de laget den reneste form for det narkotiske stoffet.

Familien til White sier i dokumentaren at de ikke ante noe om hva familiefaren drev med. Selv jobbet han som snekker, sammen med eldstesønnen.

- Jeg var sikkert 17-18, da jeg skjønte at han levde et dobbeltliv. Vi jobbet sammen, og jeg begynte å stusse på at han var borte flere dager av gangen. Han sa bare at han hadde noe annet han måtte gjøre, og overlot arbeidet til meg, sier sønnen i dokumentaren.

Jobbet på natta

Samtidig som den populære serien hadde premiere i 2008, ble den virkelige White arrestert etter å ha vært i politiets søkelys i lengre tid.

- Jeg jobbet hver dag og var en familiemann. Det var en god periode i livet mitt. Det å lage narkotika var bare en deltidsjobb først, men så ble forespørslene så store at jeg ville gå på min vanlige jobb på dagtid, og koke metamfetamin på natta, sier White.

I motsetning til seriens hovedrolle, er ikke virkelighetens White døende av kreft.

Han ble senere løslatt på prøvetid, men brøt betingelsene i 2012 og unnlot å møte i retten. Han ble deretter satt på listen over mest ettersøkte i Tuscaloosa County.

Omsider ble White tatt av politiet, og skal i mars til neste år i retten, hvor han risikerer livstid i fengsel.

- Dersom jeg må i fengsel, sårer jeg ingen andre enn meg selv. Familien min har sine egne jobber og eget liv, og jeg kan ikke skade dem denne gangen, sier han i dokumentaren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media