Kronprinsparet:

Dette falt han for

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit feirer 20 års bryllupsdag denne måneden.

20 ÅR: Kronprinsparet har denne måneden vært gift i 20 år. Nå avslører kronprinsen hva han falt for ved Mette-Marit: Foto: Lise Åserud / NTB
20 ÅR: Kronprinsparet har denne måneden vært gift i 20 år. Nå avslører kronprinsen hva han falt for ved Mette-Marit: Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Han så meg. Han forsto meg. Han var nysgjerrig. Han holdt meg.

Slik beskriver kronprinsesse Mette-Marit kronprinsen, før hun visste at han skulle bli hennes ektemann gjennom 20 år, i den ferske episoden av «Sommer i P2».

25. august 2021 er det 20 år siden kronprins Haakon (48) fikk sin kjære Mette-Marit Tjessem Høiby (48) - som da ble kronprinsesse av Norge.

Det eventyrlige bryllupet sto i Oslo domkirke i 2001 - med en celeber gjesteliste bestående av medlemmer fra kongehus fra hele Europa, samt representanter fra det offisielle Norge.

Vielsen ble fulgt av to millioner mennesker.

Dette falt han for

Kronprinsparet møttes for første gang på en privat fest i kronprinsessens fødeby på midten av 1990-tallet, og i årene etterpå var kronprins Haakon fast gjest under den årlige Quartfestivalen.

Sommeren 2000 dukket det forelskede paret opp hånd i hånd på sommerfestivalen, og da tok Dagbladet de første bildene av kronprins Haakon og det som senere skulle vise seg å bli Norges kronprinsesse.

I «Sommer i P2» forteller kronprinsen at kronprinsessen holder fast ved at de to møttes på Quartfestivalen, mens han selv sier at de møttes gjennom felles venner. Han påpeker at hans versjon trolig høres bedre ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer