Værmelderne på TV 2:

Dette får ikke værmelderne ha på seg på skjermen

- Jeg tror det er det seerne er mest interesserte i.

KLESKODE: Værmelderne i TV 2 forteller at det også er regler hva gjelder klærne de har på seg under sending. Her er de under Gullruten i Bergen tidligere i år. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
KLESKODE: Værmelderne i TV 2 forteller at det også er regler hva gjelder klærne de har på seg under sending. Her er de under Gullruten i Bergen tidligere i år. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De siste dagene har debatten om hva man kan ha på seg på jobb i sommervarmen fått høy temperatur.

Shorts eller ikke shorts, sandaler eller tette sko? Spørsmålene har blitt stilt utallige ganger i sosiale medier.

Ifølge værmelderne på TV 2, Eli Kari Gjengedal (47), Maiken Sørdal Fosen (28), Kristina Kvistad Hustad (29) og Ane Nyrerød (47), er det imidlertid helt andre enn sjefen de bryr seg mest om hva mener om deres antrekk på jobb.

Får mange kommentarer

For det er ikke til å stikke under stol at mange engasjerer seg når det kommer til været. Hva værmelderne har på seg, skaper tilsynelatende også stort engasjement, ifølge TV 2-profilene som Dagbladet møtte under Gullruten tidligere i år.

- Jeg tror det er det seerne er mest interesserte i, sa Maiken Sørdal Fosen til Dagbladet og lo.

- Slitte jeans er ikke så kjærkomment på TV, for eksempel. Man får mange kommentarer på det. Jeg går gjerne med det ellers, fortalte Ane Nyrerød.

Kristina Kvistad Hustad kunne også fortelle om at mora hennes er en av de som ofte kommenterer hva 29-åringen har på seg.

KLESKODE: Debatten om hvordan man kan kle seg i sommervarmen har fått høy temperatur i sosiale medier og på arbeidsplasser. Hvordan er det i Aller-bygget? Video: Frida Andersen Vis mer

- Jeg kan til og med få melding av mamma som kommenterer antrekket mitt. Så sier jeg: «Men mamma, jeg har brukt en hel dag på å forberede meg til denne sendingen, men det bryr du deg ikke om». Da blir jeg litt oppgitt, sa hun og lo.

Får hjelp fra stylister

Selv om værmelderne i TV 2 ofte får kommentarer på hva de har på seg under sending, er det likevel ikke deres egen «feil» om det er et antrekk som får slakt.

- Vi får hjelp til hår og sminke, også har vi en stylist som kjøper inn klær, fortalte Nyrerød.

- Men det er absolutt slik at man får flere alternativer. Så kan man si ja eller nei. «Det passer meg, eller det passer meg ikke». Du skal ha litt av din egen stil også, fortalte Hustad.

Værmelderne fortalte at de har en hel del klær de kan velge mellom, men at de likevel må følge noen regler.

Ikke lov med grønt

- Ja, for oss som jobber i Bergen, kan man ikke gå med grønne klær. Dette er selvfølgelig fordi vi står foran green screen, og da blir man «usynlig», fortalte Hustad.

Nyrerød kunne også fortelle om enkelte plagg de har fått beskjed om å ikke ha på seg på jobb.

- De er ikke glade i masse tekst eller tekstbudskap på T-skjorter, for eksempel. Propaganda, sa hun lattermildt.

ULVETABBE: Programleder i «God Morgen Norge», Peter Bubresko, forteller hvorfor de nå har kleskode. Her sammen med sin nye makker, Desta Marie Beeder, på Gullrutens røde løper. Video: Ingrid Cogorno Vis mer

Klær de blir oppfordret til å bruke derimot er tettsittende klær. Det ser nemlig best ut på TV.

- Ja, kroppsnære klær er alltid det beste på tv, uansett. Flagrende gevanter er gjerne fint «in real life», men på tv ser man bare stor og rar ut. Så kroppsnære klær er det heteste tipset, dersom en skal se bra ut på TV, fortalte Eli Kari Gjengedal.

Får ikke beholde klærne

Selv om værmelderne får lov til å være med i klesavgjørelsen før sending, er det likevel ikke slik de går kledd til hverdags.

Når Dagbladet spør om de får beholde klærne, kommer det et unisont nei i retur. Det tar de likevel ikke så tungt.

- Det er noe med at man har én stil på jobb, og en annen privat, sa Hustad.

Maiken Sørdal Fosen sa seg enig.

- Det blir litt som uniformer. Klærne henger der på jobb, og når man kommer så ser du jo i skapet ditt og velger blant de klærne som er plukket ut til deg. Du velger selv fra dag til dag om du føler for å gå med kjole eller bukse. Når man er ferdig, henger du det tilbake og tar på dine egne klær og går hjem, sa hun og fortsatte:

- Privat liker jeg å gå med mye sleng, volanger og ting som flagrer litt. Det kan jeg ikke bruke så mye på jobb.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer