Dette får Kate kjeft for

- Oppfør deg prinsesseaktig.

(Dagbladet): Skodesigner Nicholas Kirkwood er elsket av stjerner som Sarah Jessica Parker og Rooney Mara, og har på få år skaffet seg en dedikert fanbase.

Nå kritiserer han hertuginne Kate av Cambridge for det han mener er kjedelige skovalg.

- Fra tid til annen viser hun seg i McQueen eller noe liknende. Jeg tenker «mer av det! Du skal være en prinsesseaktig person, så oppfør deg som en»! sier Kirkwood i et intervju med The Daily Beast.

For mye kjedebutikker Etter bryllupet med prins William i april i fjor, har en hel moteverden hatt øynene rettet mot den unge hertuginnen. Kate er kjent for å gå mye med klær fra kjedebutikker, noe hun ofte høster mye ros for.

Klærne hun går med blir revet bort fra butikkhyllene bare timer etter at de første bildene av henne dukker opp på nett og i aviser.

- Det at hun støtter britiske «high street»-butikker er veldig spesielt. Dette er ikke noe vi ser hos de andre moteriktige prinsessene. Det sier meg at hun er veldig bevisst på sin rolle som prinsesse av folket, sa Marianne Jemtegård, redaktør i motemagasinet Vixen, til Dagbladet forrige uke.

Men Kirkwood er derimot ikke så begeistret for den folkelige stilen hertuginnen har lagt seg på. Han egne sko er priset fra rundt 5000 kroner, og han skulle gjerne sett Storbritannias framtidige dronning i noen av sine ekstavagante kreasjoner.

Kirkwood er ingen tilhenger av vanlige pumps, og det tok flere år før han selv laget en tradisjonell sko med høy hæl.

KIRKWOOD-FAN: Den svært motebevisste «Sex og singelliv»-skuespilleren Sarah Jessica Parker var en av de første til å omfavne Nicholas Kirkwoods spesielle sko. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Hun går med for mange ting fra kjedebutikker. Jeg vet hun prøver å være demokratisk, men hvor mange LK Bennett-par kan du gå med, sier han.

- Sosietetstante Kate ble tidligere denne uka kåret til verdens fjerde best kledde kvinne av magasinet Glamour.

Men ikke alle lar seg fascinere av den ofte konservative stilen hun går for.

- Hun har hele tida hatt en ganske voksen og «preppy» stil, men hun har helt klart blitt mer bevisst etter at hun ble prinsesse. Hun kler seg kanskje som ei sosietetstante, men ingenting er feil, har Jemtegård tidligere sagt til Dagbladet.

IKKE KATE-FAN: Nicholas Kirkwood synes hertuginne Kate av Cambridge kler seg for tradisjonelt og kjedelig. Foto: Stella Pictures Vis mer