Den norske kongefamilien:

Dette gjør de i sommer

Kongefamilien ferierer sammen i nord.

SOMMERFINE: Kongeparet, kronprinsfamilien og prinsesse Märtha Louise og hennes eldste datter Maud Angelica Behn på Mågerø i 2018. Foto: Lise Åserud / NTB
SOMMERFINE: Kongeparet, kronprinsfamilien og prinsesse Märtha Louise og hennes eldste datter Maud Angelica Behn på Mågerø i 2018. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forrige måned var gjensynsgleden stor da kong Harald (84) og dronning Sonja (84) endelig, for første gang på lang tid, reiste på fylkestur igjen gjennom vestlandsfjorder med Kongeskipet Norge.

- Det er noe kongeparet har uttrykt spesifikt at de har savnet denne perioden. Jeg tror derfor «gjensynsgleden» blir stor, sa Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle da.

Også i sommer benytter kongeparet seg av skipet. De siste dagene har kongefamilien vært på ferietur i Nord-Norge og Lofton med kongeskipet. Torsdag gikk flere kongelige i land i Bodø, ifølge NTB.

Ferierer sammen i nord

I forrige uke lå kongeskipet Norge i Tromsø i flere dager, og både kongefamilien og kronprinsfamilien ble observert da de gikk om bord på skipet, ifølge Nordlys. Prinsesse Märthas Louises (49) døtre Leah Isadora (16) og Maud Angelica (18) har også vært med på tur.

Tidligere i sommer rådet kong Harald nordmenn til å ta hele landet i bruk i sommer, og han kunne røpe at de skulle ut på ferietur med kongeskipet.

Dronningen stemte i:

- Det er så mange flotte steder i Norge. Det tror jeg mange ble klar over i fjor da de fleste måtte feriere i sitt eget land. Og jeg tror mange har fått øynene opp for mange av de perlene vi har i dette landet, vi er jo eksepsjonelt heldige, sa Sonja blant annet til pressen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer