Egor Filipenko:

Dette gjør han egentlig

- Vil si jeg er ganske flink.

VARIERT: «Skal vi danse»-dommer Egor Filipenko har i flere år vært å se som dommer i den populære konkurransen. Før det var han proffdanser i programmet. I disse dager fyller han imidlertid hverdagen med noe helt annet enn dans. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
VARIERT: «Skal vi danse»-dommer Egor Filipenko har i flere år vært å se som dommer i den populære konkurransen. Før det var han proffdanser i programmet. I disse dager fyller han imidlertid hverdagen med noe helt annet enn dans. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I år som i fjor sitter proffdanser Egor Filipenko (31) bak dommerpanelet i Nydalen, sammen med Tore Petterson (40), Merete Lingjærde (57) og Trine Dehli Cleve (58).

Kvartetten skal både oppfylle og knuse kjendisers ambisjoner om å, i løpet av høsten, mestre dansekunsten. Det er nok ekstra spesielt for Filipenko, som selv har stått på parketten med kjendiser.

Høsten 2012 danset han seg til topps med Hanne Sørvaag (39), og to år etter skjedde det igjen - den gang med Agnete Johnson (25).

«Hele» livet har han danset. Det var faktisk «Skal vi danse»-proffdanser Nadya Khamitskaya som sørget for at han som 16-åring flyttet fra Hviterussland til Norge, for å følge dansedrømmen.

Dansende selger

Han har, med andre ord, vært mye i bevegelse. Det har det imidlertid blitt mindre av med åra. På dagtid, når det ikke er «Skal vi danse»-sesong, har Filipenko en helt annen karriere.

- Jeg jobber med å selge biler, forteller han til Dagbladet.

I fem år, parallelt med å dømme kjendisers danseferdigheter, har han stått på Møller i Nedre Romerike og solgt biler fra produsenten Volkswagen. Egor har tidligere åpnet seg om at han i 2015 mistet lappen etter å ha kjørt i fylla.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer