«Kompani Lauritzen»:

Dette gjør han egentlig

- Jeg sa at dette bare er tøys.

PSYKIATER: Årets sesong har et nytt ansikt, militærpsykiateren Jon Gerhard Reichelt. Foto: Matti Bernitz / TV 2
PSYKIATER: Årets sesong har et nytt ansikt, militærpsykiateren Jon Gerhard Reichelt. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer
Publisert

I årets sesong av «Kompani Lauritzen», som er den fjerde i rekken, har bydd på flere nye elementer underveis, blant annet flere nye ansikter i befalet.

Blant dem er militærpsykiater Jon Gerhard Reichelt (61), som altså først har vært å se i denne sesongen.

Der fungerer han som et slags bindeledd mellom befalet og Dag Otto Lauritzen (66) og Kristian Ødegård (46), skriver TV 2, som også skriver at vi så langt har fått se 61-åringen ha samtaler med deltakerne om følelser, frykter og refleksjoner rundt øvelser.

- Spennende reise

Reichelt er både lege og offiser, og tituleres derfor som militærpsykiater. Overfor TV 2 beskriver han seg selv heldig som får ha et bein i hver profesjon.

«Kompani Lauritzen»-profilen havnet i Forsvaret som 18-åring, og siden har han altså blitt. Han forteller at det var menneskene, utfordingene og mestringsfølelsen han likte aller best.

Etter hvert heiv han seg inn i psykiatrien, før han etter flere år returnerte til Forsvaret.

- (...) Da jeg jobbet med psykiatri, var det for å hjelpe folk opp av grøfta. Jeg tenkte: «Hvordan er det vanlige folk holder seg på veien, og unngår å havne i grøfta?» Det kan vi lære noe av. Da begynte jeg på nytt igjen i Forsvaret. Selvsagt med krig og elendighet, men det har vært en veldig spennende og lærerik reise der, gjennom mange år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer