Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Harald Rønneberg:

Dette gjør han nå

- Nå hadde livet plass til et slikt prosjekt.

NYTT PROSJEKT: Harald Rønneberg har tatt fatt på nye prosjekter etter «Senkveld». Her sammen med kona Sølvi Haugland under Gullruten i fjor. Foto: Espen Solli / Se og Hør
NYTT PROSJEKT: Harald Rønneberg har tatt fatt på nye prosjekter etter «Senkveld». Her sammen med kona Sølvi Haugland under Gullruten i fjor. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nylig delte Harald Rønneberg (45) et bilde på Instagram der han avslørte et stort prosjekt han har drevet med i tida etter at han ga seg som programleder i TV 2-programmet «Senkveld».

- Drømmer må realiseres, folkens!! Jeg har alltid hatt en drøm om å utvikle og designe hytter for salg. Nå står to stykker klare på toppen av Uvdal Alpinsenter og det er så syyykt spennende, skriver han til bildet.

Med seg på laget har 45-åringen fått kona Sølvi Haugland (46), arkitekt Simen Forsberg (45) og interiørdesigner Halvor Bakke (48), kjent fra TV3-programmet «Eventyrlig oppussing».

Sammen har de til nå satt opp to hytter i Numedal i Buskerud, i samme område som Rønneberg og kona selv har hytte.

Der har ekteparet sammen med sønnen Ludvik feriert siden 2015.

Det å jobbe sammen med kona på et såpass stort prosjekt, liker han godt.

- Vi er et godt team og har det veldig gøy sammen. Det er vel en grunn til at vi fortsatt er gift på 18. året, sier han.

Nytt eventyr

Rønneberg forteller til Dagbladet at tidspunktet var perfekt for å kaste seg ut på et nytt eventyr nå som han ikke lenger leder «Senkveld».

- Nå hadde livet plass til et slikt prosjekt, når ikke hver uke går med til å lage talkshow. I tillegg ble dette området tilgjengelig for utvikling. Så det passet egentlig perfekt.

TAKKET FOR SEG: Harald og Thomas fikk hedersprisen under Gullruten i fjor. Foto: Espen Solli / Se og Hør
TAKKET FOR SEG: Harald og Thomas fikk hedersprisen under Gullruten i fjor. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer

I innlegget på Instagram skriver Rønneberg at hytteprosjektet var perfekt å gjøre nå, da han snart skal returnere til tv-skjermen. Hva han nå skal gjøre i tv-sammenheng ønsker han ikke å røpe overfor Dagbladet, men han har følgende å si om tida fremover:

- Thomas og jeg jobber med nye konsepter for TV 2, og gleder oss til å komme tilbake på skjermen etter hvert. Men vi ville ikke løpe rett inn i det første og beste etter 15 fantastiske år med talkshowet.

- Båret mye plank

Rønnebergs nye fritidsprosjekt er et resultat av godt teamarbeid, der alle har stått for det de selv er gode på.

- Simen er hjernen bak designet, og Sølvi og Halvor har vært helt rå når det kommer til den siste finishen, sier Rønneberg, og legger til hva hans egen rolle har vært i prosjektet:

- Jeg har ment litt om alt, men er vel mest han som har satt det hele i gang. Og så har jeg lempet mye plank!

Hvorvidt det kommer flere hytter, vil tida vise.

- Det hadde vært veldig gøy, men vi får først se hvordan dette går. Jeg krysser alt jeg har, sier den tidligere «Senkveld»-programlederen.

Venner av kronprinsparet

I kveldens episoden av «Senkveld med Helene og Stian» har forbrukerøkonom Silje Sandmæl sett hvor mye penger programleder Stian Blipp årlig bruker på Fortnite. Og det er sjokkerende mye penger. Vis mer

Det var kronprinsparet som først introduserte ekteparet for Uvdal.

Haakon (45) og Mette-Marit (45) kjøpte to hyttetomter i området Brostrudlie i 2007, og året etter sto kronprinsfamiliens nye hytte klar. Etter å ha intervjuet de kongelige ved flere anledninger har Harald Rønneberg utviklet et nært vennskap med Norges tronarvinger.

- Jeg ble først kjent med Uvdal gjennom kronprinsparet, fortalte Rønneberg - som falt pladask for fjellområdet - til Se og Hørs tirsdagsutgave nylig.

Vant hederspris

SAU OG BORTFØRING: Et knippe kjendiser fortalte om sitt beste «Senkveld»-øyeblikk under den rød løperen for Thomas og Haralds siste innspilling av talkshowet. Video: Julie Solberg / Ingrid Cogorno Vis mer

I mai 2018 gikk den aller siste utgaven av «Senkveld» med Rønneberg og makkeren Thomas Numme (48) på tv. Da kunne duoen se tilbake på hele 30 sesonger av fredagsprogrammet.

Arbeidet med talkshowet gikk ikke ubemerket hen, og under Gullruten i 2018 mottok Rønneberg og Numme den gjeveste prisen av dem alle, nemlig selveste hedersprisen.

Året før var det «God Morgen Norge»-kokk Wenche Andersen som fikk prisen.

- Vi er stolte over det vi og gjengen vår har oppnådd, for vi har på ingen måte gjort dette alene. Det er fristende å ta snarveier i denne bransjen, for å få oppslag og oppmerksomhet. Men vi har alltid forsøkt å være det hyggelige fredagsprogrammet man kan slappe av til, fortalte Rønneberg til Se og Hør etter å ha mottatt prisen.

Duoen ledet programmet i 15 år, etter at de tok over for Hans Christian Andersen og Tommy Steine, som var de første programlederne i 2001. I dag er det Stian Blipp og Helene Olafsen som har tatt over stafettpinnen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!