David Norback Pedersen:

Dette gjør «Idol»-David nå

Uendelige autografkøer, tusenvis av fans og et ungpikeidol uten like. Så ble det stille. Slik gikk det med David Norback Pedersen.

UNGPIKEIDOL: David Norback Pedersen tok Norge med storm under sin deltakelse i den aller første runden av sangkonkurransen i 2003, men så ble det stille. Foto: NTB Scanpix
UNGPIKEIDOL: David Norback Pedersen tok Norge med storm under sin deltakelse i den aller første runden av sangkonkurransen i 2003, men så ble det stille. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

17 år gamle David Norback Pedersen tok Norge med storm under sin deltakelse i den aller første runden av sangkonkurransen «Idol» i 2003.

Gutten fra Andenes i Vesterålen fikk massiv oppmerksomhet og ble raskt et ungpikeidol med en enorm fanskare. Autografkøene var uendelige, og flere titusenvis dukket opp på konserter for å se nordlendingen.

Den gang endte det med en tredjeplass for Pedersen, som måtte se seg slått av Gaute Ormåsen (37) og Kurt Nilsen (41), som havnet på henholdsvis andre og førsteplass i sangkonkurransen. Tredjeplassen stoppet imidlertid ikke Pedersen fra å bli superstjerne her til lands.

En «underdog»

I dag er han 34 år gammel og lever et betraktelig annerledes liv enn han gjorde under «Idol»-hysteriet. Den enorme berømmelsen han oppnådde den gang kan han i dag takke stemora for.

Det var nemlig hun som meldte han på, forteller Pedersen, når Dagbladet tar en prat med han - 17 år seinere.

Deltakelsen i «Idol» beskriver han som «en berg-og-dal-bane», og noe som var vanvittig annerledes enn den hverdagen han var vant med.

- Man lever i sin egen boble hvor man er inn og ut av studio, lydsjekker, intervjuer, øvinger, og imellom alt det bor man mye på hotell. Det var en helt merkelig hverdag, men en veldig spennende og utrolig gøy tid, minnes Pedersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer