Richard Dean Anderson:

Dette gjør «MacGyver» i dag

I sin storhetstid ble Richard Dean Anderson koblet til en rekke Hollywood-skuespillere. I dag lever han et helt annet liv.

IKON: Rollen som Angus MacGyver ble en enorm suksess for skuespilleren Richard Dean Anderson.Her er han avbildet i 1991 og 2019. Foto: NTB Scanpix
IKON: Rollen som Angus MacGyver ble en enorm suksess for skuespilleren Richard Dean Anderson.Her er han avbildet i 1991 og 2019. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske skuespilleren Richard Dean Anderson (69) sjarmerte en hel verden som den kløktige og oppfinnsomme agenten Angus MacGyver.

«MacGyver» ble sendt på tv fra 1985 til 1992, men har gått sin seiersgang på tv-skjermen en rekke ganger siden. Faktisk kan man den dag i dag, 34 år etter serien først ble vist på tv, fortsatt la seg imponere over agentens oppfinnsomhet på TV 2 under helge-frokosten.

Men selv om agenten med den ikoniske hockeysveisen fortsatt er å se på norske tv-skjermer, er skuespillerens liv et helt annet i dag.

Norske aner

Richard Dean Anderson, som flere ganger er blitt kåret til verdens mest sexy mann, er fra Minneapolis, Minnesota. Han skal, i likhet med så mange andre i området, ha både norske og svenske aner, og drømte opprinnelig om å bli hockeyspiller.

Slik ble det ikke, da to brukne armer sørget for at han måtte finne en annen karrierevei, ifølge hans egen hjemmeside, RDAnderson - som for øvrig er drevet av en av Andersons mange fans.

Etter å ha studert drama, fikk han sitt gjennombrudd i tv-serien «General Hospital» på midten av 70-tallet. Men selv om 69-åringen både før og etter har gjort en rekke oppdrag innen både tv og film, er det likevel liten tvil om at de aller fleste husker ham som nettopp MacGyver.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer