Simon Andersen:

Dette gjør såpe-stjerna i dag

Skuespilleren røper hva han har gjort siden «De syv søstre».

BLIR GJENKJENT: Simon Andersen røper at han fortsatt blir gjenkjent som rollefiguren fra såpeserien. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
BLIR GJENKJENT: Simon Andersen røper at han fortsatt blir gjenkjent som rollefiguren fra såpeserien. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Såpeserien «Familiesagaen De syv søstre» gikk på TV 2 fra 1996 til 2000 og er kanskje en av våre aller største såpeseriesuksesser.

Den homofile karakteren «Roy» ble spilt av Simon Andersen (52) og har trolig betydd en hel del for mange mennesker, ettersom det ikke var mange skeive rollefigurer på den tida.

Andersen er nå medvirkende i dokumentaren «UT» som nylig hadde premiere på TV Norge og Discovery+.

SJOKKERTE: Egyptiske Mohamed Aboutrika sine uttalelser om homofili skaper store reaksjoner. Video: beIN SPORTS / Rødt Kort. Vis mer

- Første såpeserie-homo

Da Dagbladet møtte Andersen på rød løper i forbindelse med premieren, avslørte han bakgrunnen til at han er med i serien.

- Det er vel fordi jeg i en del år var med på å gjøre historien litt synlig. Jeg var kanskje Norges første såpeserie-homo, som fikk en del oppmerksomhet, så det er nok derfor, uttaler skuespilleren.

Han legger til at han har jobbet mye innen homokulturen, og at han har vært svært åpen.

PREMIERE: Sarah Natasha Melbye og Simon Andersen sammen på rød løper i forbindelse med premieren av dokumentarserien. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
PREMIERE: Sarah Natasha Melbye og Simon Andersen sammen på rød løper i forbindelse med premieren av dokumentarserien. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Andersen blir den dag i dag gjenkjent som «Roy» fra «De syv søstre».

- Hver eneste uke, sier han lattermildt, og legger raskt til:

- Det synes jeg er veldig hyggelig.

Skuespilleren forteller videre at han får mange fine tilbakemeldinger når han møter fansen.

Hemmelighetsfull: Den norske skuespilleren Renate Reinsve gjestet det populære talkshowet: «The Late Late Show with James Corden», i anledning Oscar-utdelingen 27. mars. Video: Youtube Vis mer

- Det er mange som har et veldig sterkt forhold til den serien, og som savner den, og som spør om når den kommer ut på DVD, ler Andersen.

Dette gjør han nå

Selv om 52-åringen er mest kjent for «De syv søstre»-rollen forteller han overfor Dagbladet at han har levd av å være skuespiller siden den gang, og at det han har gjort mest av er teater og humor.

- Det jeg har vært mest kjent for er vel sikkert å parodiere Wenche Foss, sier han.

Andersen forteller at han i disse dager er i gang med et prosjekt for engelskspråklige turister som kommer til Norge, som dreier seg om Norge, nordmenn, norske fenomener og hvorfor vi er som vi er.

«DRAG ME OUT»: En av deltakerne får sjokk av å se seg selv i speilet etter å ha blitt forvandlet til en Drag queen. Video: Discovery+. Klipp: Anna Celine Hanisch. Vis mer

- Så skal jeg til Ålesund å spille i «Margot»-forestillingen til Ina Breivik, som egentlig skulle hatt premiere i januar, men som har blitt utsatt til november.

- Savner coronaen

Andersen forteller at det gjelder det meste han har holdt på med de siste to åra - det har blitt avlysninger og utsettelser som følge av pandemien.

- Hva har du brukt coronatida på, da?

- Det er fælt å si det, men jeg savner faktisk coronaen av og til. Jeg synes det har vært så avslappende og hyggelig. Mannen min Kristian og jeg har hatt lange perioder på hytta, forteller han smilende.

Skuespilleren er tydelig på at de har vært heldige stilt under pandemien.

- Vi er bortskjemte som har de mulighetene, men det har vært en ro over det som jeg faktisk har likt litt. Det trodde jeg ikke at jeg skulle si, og ingen hadde trodd det skulle vare så lenge, sier Andersen.

KOMMENTERER BRUDDET: Kjendismanager David Eriksen kommenterer bruddet mellom ham og Hedvig Glestad. Video: Luna Lea. Reporter: Henriette Eilertsen. Vis mer

- Jeg har heller ikke vært nervøs for økonomi - som jeg sikkert burde vært, legger han lattermildt til.

- Det nekta jeg

52-åringen kan også avsløre at han har vært med på å påvirke «De syv søstre»-karakteren han hadde. I starten var han «bare» en skuespiller som spilte en rolle, men det endret seg etter hvert.

- Når jeg ble litt varmere i trøya og skjønte at jeg kunne påvirke det, så var jeg med på å styre historien litt, sier han og følger opp:

- Jeg begynte å bli litt sånn vanskelig, og sa «det vil jeg ikke gjøre» og sånt.

- Hva var det du ikke ville gjøre da?

- Jeg ville blant annet ikke ha et forhold til en i kongehuset, som manusforfatterne hadde skrevet inn. Det nektet jeg, smiler Andersen lurt.

REALITY AWARDS: 23. september braker det løs! I anledning Reality Awards spurte vi norske kjendiser om deres favorittrealityøyeblikk. Reporter: Jenny Emilie Aas Vis mer

- Hvorfor ikke?

- Jeg syntes det var for kontroversielt, jeg syntes ikke man skulle blande inn de. Så det ble en politiker istedenfor, ler Simon og følger raskt opp:

- Det er ikke alt jeg kan si da.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer