FORBUDT:  Ellen Arnstad, Alexandra Joner, Marianne Jemtegård og Carina Dahl kan glemme å gå på Grammy i disse antrekkene. Foto: Stella Pictures
FORBUDT: Ellen Arnstad, Alexandra Joner, Marianne Jemtegård og Carina Dahl kan glemme å gå på Grammy i disse antrekkene. Foto: Stella PicturesVis mer

Dette hadde vært forbudt

De norske kjendisene kan glemme Grammy.

- Litt av spenningen er jo hva stjernene har på seg. Det eneste folk husker fra Grammy-utdelingen i 2000 er den grønne, dristige Versace-kjolen som Jennifer Lopez hadde på seg, sier artist Alexandra Joner til Grammy-arrangørenes nye kjolekrav.

Joner, som er kjent for sine dristige antrekk, ville ikke etterkommet pålegget.

- Det er sikkert noen stjerner som tar hensyn til den nye regelen, men flesteparten gir vel blaffen. Jeg hadde iallefall tatt på meg hva jeg vil.

Om tre dager går det som er blitt musikkbransjens mest sexy arrangement av stabelen.

«Grammy Awards» er kjent for å trekke kjendisene i dristige antrekk til den røde løperen og har tradisjonelt vært sett på som mindre formelt enn andre utdelinger som «Oscars» og «Golden Globes». Og kjendisene har gjerne benyttet denne anledningen til å vise seg fram.

- Åpen rygg kan være sexy Men når kjendisene ankommer den røde løperen på søndag, forventer CBS, arrangøren bak «Grammy Awards», at artistene kler seg mer tekkelig enn før. 

- Hva skal Rihanna og Lady Gaga ha på seg nå? Det strider litt mot en popgallas natur å nekte kløft, sier moteekspert Marianne Jemtegård til Grammy-arrangørens nye kjolekrav.

I det meget konkrete brevet krever CBS at artistene blant annet må påse følgende:

«passe på at rumper og kvinnelige bryster er anstendig dekket. Stringtruse-aktige kostymer er problematisk.» Andre ting kanalen ikke ønsker på skjermen er gjennomsiktige klær, plagg som avslører bar hud rundt kjønnsorganer

Carina Dahl er en artist som ofte opptrer i svært utforende og sexy kjoler. Men hun synes ikke at pålegget fra DBS er for drøyt.

- Jeg syns en åpen rygg kan være veldig sexy, men på en utdeling som Grammys syns jeg det kan bli gjort mer smakfullt. Det finnes mange andre anledninger hvor artister kan kle av seg. Jeg ville nok fulgt disse reglene om jeg hadde fått beskjed om det, sier Dahl.

Ville ikke skjedd i Norge Tirsdag denne uken dukket Se og Hørs sjefredaktør Ellen Arnstad opp i en svært utfordrende kjole da «Nåløyet»-utdelingen ble arrangert.

I et svart, gjennomsiktig blondeantrekk dukket 47-åringen opp på den røde løperen, og hevdet at antrekket ikke hadde blitt lagt merke til i Hollywood. 

- Ville den passert på årets Grammys tror du?

- Ha, ha! Den har fortsatt langt igjen i forhold til det vi har sett på Grammy til nå, svarer Ellen Arnstad på Dagbladets spørsmål. Til tross for Grammy-arrangørenes klespålegg, tror ikke Arnstad at artistene vil etterkomme kravet.

- På Grammy vil det fortsatt være viktig å skille seg ut og bli sett.

I Norge er det først og fremst tv-arrangement som Spellemann, Gullruten og Amanda som trekker de flotteste kjolene til den røde løperen.

Charlo Halvorsen, programredaktør i NRK tror aldri slike regler kommer til Norge.

- Jeg kan aldri tenke meg at et slikt regelverk vi komme hit. For det første fordi det moralske ullteppet som preger nasjonalt tv i USA, ikke eksisterer i Norge. For det andre har jeg klippefast tro på at norske artister og programledere kler seg passende til et program eller rød løper. Vi kommer ikke til å lage slike regler, sier Halvorsen til Dagbladet.

IKKE I NORGE: Charlo Halvorsen, programredaktør i NRK. Foto: Anders Grønneberg/ Dagbladet
IKKE I NORGE: Charlo Halvorsen, programredaktør i NRK. Foto: Anders Grønneberg/ Dagbladet Vis mer