Prinsesse Delphine:

Dette har aldri skjedd før

Den ferske prinsessa gjorde sin kongelige debut denne uka.

KONGELIG OPPDRAG: I fjor ble prinsesse Delphine prinsesse av Belgia - denne uka deltok hun på sitt første kongelige oppdrag. Her er hun sammen med ektemannen James O'Hare under seremonien. Foto: Reuters / NTB
KONGELIG OPPDRAG: I fjor ble prinsesse Delphine prinsesse av Belgia - denne uka deltok hun på sitt første kongelige oppdrag. Her er hun sammen med ektemannen James O'Hare under seremonien. Foto: Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I fjor høst vant belgiske Delphine Boël (52) retten til å kalle seg prinsesse av Belgia. Den 52 år gamle kunstneren viste seg nemlig å være datter av landets tidligere konge, Albert II (86) - som følge av en affære på 1960-tallet.

En DNA-test slo fast slektsforholdet - til tross for at eks-kongen i lang tid nektet for at Boël var dattera hans. Nå er den nokså ferske prinsessa kommet godt inn i den kongelige varmen - med både prinsessetittel og en skokk halvsøsken med på kjøpet.

Denne uka gjennomførte hun også sitt første kongelige oppdrag. Sammen med ektemannen James O'Hare overvar hun onsdag kongefamiliens årlige seremoni der de minnes familiemedlemmer som har gått bort.

Den tradisjonstunge begivenheten har funnet sted i den kongelige krypten i Notre-Dame-kirka i Laeken i Brussel 17. februar hvert år siden 1935. Da gikk dronning Astrid bort i en bilulykke, bare 29 år gammel.

Dronning Astrid fikk tre barn med kong Leopold, deriblant prinsesse Delphines far, eks-kong Albert II. Han var også til stede under seremonien, sammen med kona eks-dronning Paola (83).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer