Dronning Margrethe:

Dette har aldri skjedd før

I år blir det en annerledes jul for den danske kongefamilien.

VIKER FRA TRADISJON: Dronning Margrethe skal ikke feire med familien i år. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
VIKER FRA TRADISJON: Dronning Margrethe skal ikke feire med familien i år. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Vis mer
Publisert

Jula nærmer seg med stormskritt, og den tradisjonsrike høytida er for mange den fineste tida på året. For de fleste familier består den av juletradisjoner, god mat og kvalitetstid med familien.

Tradisjoner henger høyt også for de kongelige - men det ser nå ut til at den danske kongefamilien går en annerledes høytid i møte. Det danske kongehuset sendte onsdag ut en pressemelding hvor de annonserte at kronprinsfamilien skal feire jul i utlandet.

«Kronprinsfamilien reiser i desember på privat juleferie i Australia for å feire høytida sammen med H.K.H. Kronprinsessens familie», heter det i pressemeldingen ifølge danske Billed Bladet.

ÅPNER OPP: I et eksklusivt intervju med danske B.T. sier Prins Joachim og prinsesse Marie at barna deres føler seg «utstøtt». Foto: Bax Lindhardt / B.T. Vis mer

Ikke første gangen

Kronprins Frederik (54) og kronprinsesse Mary (50) har feiret jul i Australia før ettersom det er der kronprinsessen kommer fra.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, syns slett ikke det er merkelig at kronprinsfamilien reiser dit.

- Det faktum at kronprinsfamilien skal til Australia er ikke så rart. Dette er kronprinsessens hjemland, og hun har allerede uttalt at hun gleder seg til å feire jul med familien sin der, sier hun til Dagbladet.

Det er ifølge Vagle ikke kjent hvor prins Joachim (53) og hans familie skal feire jul.

- Hvor prins Joachim og hans familie skal er ukjent. Det faktum at det har vært kontroverser rundt titlene til barna hans, gjør jo at man lett kan tenke at stemningen mellom Joachim og mora ikke er så god for tiden. Hun har dog bedt om unnskyldning, og de var jo samlet i forbindelse med jubileumsfeiringen forrige helg.

BLODPROPP: Prins Joachim har tidligere vært innlagt på sykehus for blodpropp. Den gangen uttalte kongehusekspert Caroline Vagle at hun trodde danskene var bekymret. Video: Jeanette N. Vik / Dagbladet Vis mer

Aldri skjedd før

Det er imidlertid ikke prins Joachim eller kronprins Frederiks forestående julefeiring som vekker oppsikt. Billed Bladet melder at dronning Margrethe (82) skal gjøre noe hun aldri har gjort før.

Dronningen har alltid feiret jul på Marselisborg Slott sammen med den nærmeste familien. I år skal hun for første gang reise til Djursland hvor hun skal feire med søsteren Benedikte (78) og venner.

- I år blir jula annerledes for dronningen! Begge sønnene reiser ut av landet, og selv skal hun til Djursland på julaften. Det er foreløpig et mysterium hvor hun skal være der. Ifølge mine danske kilder har hun ingen eiendom der selv og heller ingen venner som har det. Men det finnes nok en naturlig forklaring, sier Vagle til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer