Hertuginne Kate og dronning Elisabeth:

Dette har faktisk aldri skjedd før

De oppmøtte ved London-universitetet fikk seg en svært sjelden opplevelse.

REPRESENTERTE: Tirsdag var dronning Elisabeth og hertuginne Kate på sitt første offisielle oppdrag sammen. Foto: NTB Scanpix
REPRESENTERTE: Tirsdag var dronning Elisabeth og hertuginne Kate på sitt første offisielle oppdrag sammen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Et knapt år etter at hertuginne Kate (37) og prins William (36) ble trebarnsforeldre, er hertuginnen definitivt i full sving med sine kongelige plikter igjen.

Tirsdag var hun på sitt første offisielle besøk alene sammen med dronning Elisabeth (92), hvor de blant annet besøkte det høyteknologiske universitetet King's College Strand University i London, som ligger i den britiske radio- og TV-kringkasteren BBCs tidligere lokaler.

Vanligvis representerer Kate sammen med ektemannen prins William, svigermor hertuginne Camilla eller med den yngre generasjonen, prins Harry og hertuginne Meghan, på sine offisielle oppdrag.

Denne uka fikk hun imidlertid for alvor prøve seg på sine framtidige kongelige plikter på tomannshånd med dronninga.

- Over seg av begeistring

Dronning Elizabeth ankom universitetet i en rosa kashmirkåpe fra Stewart Parvin, mens Kate var ikledd en klassisk grå kjole fra Catherine Walker, ifølge People.

Ifølge Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, er det et sjeldent syn å se hertuginne Kate alene sammen med dronninga.

- Dette er faktisk aller første gang de to har representert sammen utomhus, bare de to. I 2011 var de riktignok på en utstilling sammen, men den var på Buckingham Palace. De har også vært på to oppdrag hvor de har hatt selskap av prins Philip, og en rekke oppdrag hvor hele storfamilien har vært med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer