Siste «Senkveld»-sending:

Dette har Harald Rønnebergs kone gjort hver torsdag i 15 år

- Det blir uvant å ha torsdagene sammen nå.

«SENKVELD»: Harald Rønnebergs kone, Sølvi Haugland, forteller hva hun har gjort hver torsdag i femten år, mens mannen har vært på «Senkveld»-innspilling. Her på den røde løperen før ektemannens siste innspilling av talkshowet. Video: Stig H. Justad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Senkveld» har for mange blitt synonymt med fredagstaco og familiehygge. Thomas Numme (48) og Harald Rønneberg (44) har i en årrekke loset nordmenn gjennom fredagskvelden, med spennende gjester og humoristiske innslag.

Men etter 15 år på lufta er det i kveld siste sending med det populære talkshowet.

SAU OG BORTFØRING: Et knippe kjendiser fortalte om sitt beste «Senkveld»-øyeblikk under den rød løperen for Thomas og Haralds siste innspilling av talkshowet. Video: Julie Solberg / Ingrid Cogorno Vis mer

Helt siden 2003 har radarparet hver uke gledet en hel nasjon fra sofaen, mens konene deres, Sølvi Haugland og Annette Walther Numme, pent har vært nødt til å finne på noe uten ektemennene de siste 15 åra.

Da Dagbladet møter Rønnebergs kone, Sølvi, på den røde løperen, må hun tenke seg litt om før hun kan svare på hva hun har funnet på alle disse torsdagskveldene.

- Ja, hva har jeg gjort? Passet familien, jobbet og trent, ler hun hjertelig, og fortsetter:

- Det blir uvant å ha torsdagen sammen nå. Bra og fint. Det gjør det, sier hun.

Saken fortsetter under bildene.

RØRT: Det ble tårevått under Thomas Numme og Harald Rønnebergs siste «Senkveld»- sending fredag. Foto: Andreas Fadum.
RØRT: Det ble tårevått under Thomas Numme og Harald Rønnebergs siste «Senkveld»- sending fredag. Foto: Andreas Fadum. Vis mer
SISTE SENDING: Det var tydelig rørte programledere som i kveld hadde siste sending av «Senkveld» sammen. Foto: Andreas Fadum.
SISTE SENDING: Det var tydelig rørte programledere som i kveld hadde siste sending av «Senkveld» sammen. Foto: Andreas Fadum. Vis mer

- Hva synes du om innsatsen guttene har gjort gjennom alle disse åra?

- Jeg er så stolt og imponert. Jeg tenker at det er to fine gutter som har vært snille i 15 år, og som har bevist at det er mulig å lykkes når man er snill.

Videre avslører Sølvi at hun har sett lite av alle sprellene ektemannen har gjort på TV.

- Jeg har faktisk ikke sett så mye på «Senkveld», for Harald vil jo ikke se på det selv. Så jeg har måttet se det på Sumo.

Saken fortsetter under videoene.

TÅREVÅTT: Det ble mye grining under siste innspilling av «Senkveld» med Thomas Numme og Harald Rønneberg. Video: Julie Solberg Vis mer
FOR SISTE GANG: Thomas Nummes kone, Annette Walther Numme, beskriver ektemannens siste innspilling av «Senkveld» som «veldig rørende». Video: Stig H. Justad Vis mer

Giftet seg på «Senkveld Surprise»

En rekke kjendiser var selvfølgelig invitert til Folketeateret i Oslo for å ta et siste farvel med den populære og sjarmerende programleder-duoen.

En av dem var Stian «Staysman» Thorbjørnsen som hadde med seg kona Tina Svestad. Den blide artisten og realitystjernen forteller at det bare skulle mangle at de ikke stiller opp her i kveld.

Saken fortsetter nedenfor.

GODE MINNER: I januar 2016 giftet Stian Thorbjørnsen og Tina Svestad seg på Senkveld. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
GODE MINNER: I januar 2016 giftet Stian Thorbjørnsen og Tina Svestad seg på Senkveld. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

- For det første så føler jeg at det Thomas og Harald har drevet med de siste 15 åra har vært utrolig fint. Det er litt trist at de skal gi seg. Pluss at vi giftet oss på «Senkveld Surprise». Så dette er på en måte en stor del av livet mitt, så her må man være, forklarer Stian og fortsetter:

- Jeg skulle ønske de holdt på i mange, mange år til. Jeg skulle ønske jeg ikke overlevde Senkveld. At jeg døde før de var ferdige. Men sånn er det ikke og det er litt trist. Men jeg tror det blir en veldig fin avslutning i dag, smiler han bredt.

Saken fortsetter under.

KJENTE FJES: F.v: Vibeke Skofterud kom sammen med Jorun Stiansen på den røde løperen. Harald Rønnebergs kone, Sølvi, var selvfølgelig på plass. Og Lene Marlin og Kåre Conradi gledet seg til å se Senkveld-avslutningen. Foto: Andreas Fadum.
KJENTE FJES: F.v: Vibeke Skofterud kom sammen med Jorun Stiansen på den røde løperen. Harald Rønnebergs kone, Sølvi, var selvfølgelig på plass. Og Lene Marlin og Kåre Conradi gledet seg til å se Senkveld-avslutningen. Foto: Andreas Fadum. Vis mer
FESTPYNTET: Modell Hanneli Mustaparta hadde med seg forloveden Stian Fintland Skaug, og kompisene Adam Schjølberg og Tore Pettersen kom sammen. Foto: Andreas Fadum.
FESTPYNTET: Modell Hanneli Mustaparta hadde med seg forloveden Stian Fintland Skaug, og kompisene Adam Schjølberg og Tore Pettersen kom sammen. Foto: Andreas Fadum. Vis mer
BLID GJENG: Petter Schjerven hygget seg med Silje Nordnes og Line Elvsåshagen. Truls Svendsen, Marte Stokstad og Hasse Hope var alle i strålende humør. Foto: Andreas Fadum.
BLID GJENG: Petter Schjerven hygget seg med Silje Nordnes og Line Elvsåshagen. Truls Svendsen, Marte Stokstad og Hasse Hope var alle i strålende humør. Foto: Andreas Fadum. Vis mer
MOR OG DATTER: Dorthe Skappel koste seg med sin yngste datter Marthe fredag kveld. Foto: Andreas Fadum.
MOR OG DATTER: Dorthe Skappel koste seg med sin yngste datter Marthe fredag kveld. Foto: Andreas Fadum. Vis mer
STILIGE: Jan Thomas, Ailo Gaup og Anne Rimmen var på plass på den røde løperen. Foto: Andreas Fadum.
STILIGE: Jan Thomas, Ailo Gaup og Anne Rimmen var på plass på den røde løperen. Foto: Andreas Fadum. Vis mer
FLOTT PAR: Kathrine Moholt med ektemannen Snorre Harstad. Foto: Andreas Fadum.
FLOTT PAR: Kathrine Moholt med ektemannen Snorre Harstad. Foto: Andreas Fadum. Vis mer

Nye tider

Det var i slutten av april at TV 2 i en pressemelding avslørte at det er TV 2-profil Stian Blipp og den tidligere snowboardkjøreren Helene Olafsen som skal overta fredagssendingene fra høsten av.

«Senkveld med Stian og Helene» skal programmet hete, noe begge synes er både spennende og skummelt.

- Jeg har vokst opp med det programmet. Jeg har benka meg foran tv-skjermene med sushi sammen med venninnene i mange år til det programmet. Den gode, lette, men ekte stemningen i programmet er så fin, så det er klart man er spent på å skulle overta «Senkveld» etter Thomas og Harald, forklarte Olafsen.

Blipp på sin side fortalte at det absolutt ikke blir en enkel oppgave å ta over, og uttrykket den forestående oppgaven noe mer dramatisk.

- Hver gang noen nevner at jeg skal overta et program som har gått på lufta i 15 år, får jeg et støt i armen som går langt nedover ryggen, flirte han før han fortsatte:

- Det går ikke an å overta 15 års erfaring, det er umulig. Det vi må gjøre er å se tilbake på hvordan Thomas og Harald var den gangen de først begynte og var litt keitete, og ble «starstruck» av gjestene.

Erfarne

Selv om de nye programlederne er spente på hva arbeidsoppgavene vil bringe, har begge god erfaring med TV fra før.

Stian Blipp har allerede skaffet seg en bred programledererfaring, og har i likhet med Thomas og Harald blant annet ledet «Idol».

Han har også tidligere vært programleder for «Norske Talenter» og «Mitt Dansecrew», i tillegg til at han de siste åra har hatt sitt eget talkshow, «Stian Blipp Show», på samme kanal.

Helene Olafsen ledet på sin side årets idrettsgalla sammen med Atle Pettersen, og var i tillegg reporter og ekspert for Discovery under OL i Pyeongchang. I 2017 stakk hun for øvrig av med andreplassen i «Mesternes mester», mens hun klatret helt til topps i «Skal vi danse» samme år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer