Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Kronprinsesse Mette-Marit:

Dette har hun aldri gjort før

Mette-Marit imponerer med ny hobby.

IMPONERER: Kronprinsesse Mette-Marit har brukt corona-tiden til å lære seg nye teknikker. Foto: NTB Scanpix
IMPONERER: Kronprinsesse Mette-Marit har brukt corona-tiden til å lære seg nye teknikker. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det har nå gått seks år siden kronprinsesse Mette-Marit (46) overrasket ved å anskaffe seg en offisiell konto på det populære sosiale mediet Instagram. Den gang delte hun en god gammeldags selfie.

I åra som har fulgt har hun titt og ofte delt bilder med sine 278 000 følgere fra både hverdagen sin og offisielle oppdrag. Spesielt under corona-pandemien har hun oppdatert med gode ord og oppfordringer til folket.

I slutten av mars ga hun følgerne et innblikk i sin og ektemannen, kronprins Haakons (46), hverdag da corona-pandemien herjet som verst her til lands og mange i befolkningen ble nødt til å ha hjemmekontor.

«God fredag. Her kommer noen bilder herfra i denne spesielle tiden. Hos oss er det hjemmekontor, telefonmøter, lekser, turgåing, bading og rutiner som holder moralen oppe, var noe av det kronprinsessen skrev til bildene den gang, som blant annet inneholdt vevskunnskapene hennes».

Det ser imidlertid ut til at det ikke bare er veving kronprinsessen har drevet med på fritida sin.

KOMMENTAR: Dagbladets politiske redaktør Geir Ramnefjell om hvorfor kronprinsesse Mette-Marit nå beklager sine møter med Jeffrey Epstein. Video: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer

- Wow

Søndag avslører nemlig kronprinsessen at hun har funnet seg enda en hobby. I form av et innlegg på Instagram viser hun fram en egenlagd blomsteroppsats laget av keramikk.

«Jeg har vært på mitt første keramikkurs. Fant et bilde på Instagram med noen blomster jeg hadde lyst til å lage. Er for å si det sånn veldig overrasket over at jeg fikk det til», skriver kronprinsessen.

Innlegget inneholder flere bilder av selve prosessen og det ferdige resultatet, og det tok ikke lang tid før kommentarene strømmet inn. I skrivende stund har innlegget allerede rukket å få over 20 000 likerklikk og over 600 kommentarer.

Flere virker å være svært imponerte over kronprinsessens ferdigheter.

«Wow», skriver programleder Synnøve Skarbø (49), etterfulgt av emojier som klapper, mens Gunhild Stordalen (41) legger igjen fire emojier formet som røde hjerter i kronprinsessens kommentarfelt.

RØRENDE: En tydelig rørt kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon holdt tale for Ingrid Alexandra, under den kongelige konfirmasjonslunsjen. Video: NRK. Vis mer

Lært seg flere teknikker

Se og Hørs kongehusekspert Anders Johan Stavseng mener det er imponerende hva kronprinsessen har fått til som nybegynner.

- Det første Mette-Marit laget var en roseoppsats i keramikk, bestående av rosa roser og grønne blader. Litt av et mesterstykke for en nybegynner, sier Stavseng.

Videre påpeker han at kronprinsessen har brukt corona-tiden flittig ved å lære seg flere teknikker.

- Kronprinsessen har lært seg å veve, og har installert en egen vev på Skaugum, fortsetter han, og legger til at kongefamilien trolig kan vente seg hjemmelagde gaver i åra som kommer.

Videre forteller Stavseng at det har vært dronning Sonja og avdøde Ari Behn som har vært kongefamiliens kunstnere, og at nå kan Mette-Marit føre arven videre.

- Kronprinsessen har benyttet seg av flere lokale kurstilbud. Mange går nok med en kunstner i magen og har lyst til å gjøre det samme, fortsetter han.

Som nevnt er det ingen hemmelighet at kronprinsesse Mette-Marit er glad i sosiale medier, men alt har imidlertid ikke gått helt knirkefritt for seg.

SVARER: Slik svarte kronprins Haakon på spørsmål om at både han og kronprinsesse Mette-Marit flere ganger i perioden 2011 til 2013 møtte overgrepsdømte Jeffrey Epstein. Video: NTB Scanpix Vis mer

Instagram-blemme

I fjor delte hun delte et innlegg på Instagram sammen med eldstesønnen Marius Borg Høiby (23) og hunden hans Louise, men det viste seg at hun muligens var litt for rask på avtrekkeren da hun delte de yndige familiebildene.

Mette-Marit tagget Instagram-profilene til sønnen og hunden. Sistnevnte er for øvrig en yndig bostonterrier, som Borg og kjæresten, modell Juliane Snekkestad, ofte legger ut bilder av.

Problemet var derimot, som flere kongelige beundrere også påpekte, at kronprinsessen slett ikke hadde tagget Instagram-kontoen til sønnen. Det hadde seg nemlig slik at 23-åringens brukernavn på bildedelingsplattformen er «marius_borg», og ikke «mariusborg», slik moren hans først hadde skrevet.

FØR: Kronprinsesse Mette-Marit klarte å tagge feil Marius da innlegget ble publisert i første omgang. Foto: Skjermdump
FØR: Kronprinsesse Mette-Marit klarte å tagge feil Marius da innlegget ble publisert i første omgang. Foto: Skjermdump Vis mer
ETTER: Kronprinsessen måtte endre bildetekst, etter å ha vært litt for rask på avtrekkeren. Foto: Skjermdump
ETTER: Kronprinsessen måtte endre bildetekst, etter å ha vært litt for rask på avtrekkeren. Foto: Skjermdump Vis mer

Lett research viste at sistnevnte profil trolig tilhørte en danske, som ikke følges av noen av kongehusets medlemmer eller 23-åringens venner. Kronprinsessen følger heller ikke denne kontoen, verken fra sin offentlige konto eller fra den private «Gullfugl»-kontoen.

Det tok ikke langt tid før enkelte begynte å påpeke at kronprinsessen hadde bommet litt på navnene, og etter kort tid var den riktige Instagram-kontoen tagget.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!