FIKK SKRYT: Ole Martin Alfsen er for mange kjent som kokken fra «4-stjerners middag» på TVNorge. Privat har ikke alt vært like koselig og enkelt som det kan virke på skjermen. Etter at han i helga åpnet seg i et større intervju, har tilbakemeldingene vært gode. Foto: NTB scanpix
FIKK SKRYT: Ole Martin Alfsen er for mange kjent som kokken fra «4-stjerners middag» på TVNorge. Privat har ikke alt vært like koselig og enkelt som det kan virke på skjermen. Etter at han i helga åpnet seg i et større intervju, har tilbakemeldingene vært gode. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ole Martin Alfsen

- Dette har vært en tøff og vanskelig periode for meg

Hyllet etter åpenheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I helga stilte kjendiskokk og «4-stjerners middag»-profil Ole Martin Alfsen (49) opp til et usedvanlig privat intervju. 2018 har vært et spesielt år for kokken, som i en årrekke har vært å se som ekspertkommentator i den folkekjære TVNorge-serien - der fire kjendiser samles til middag.

Det var til Dagbladet at 49-åringen i helga fortalte om sitt ambivalente 2018. Han kunne avsløre at han giftet seg med samboeren Anna Andersen i sommer, og at han kort tid etter måtte følge faren sin, Jan Alfsen, til graven.

Intervjuet bar preg av at kokken virkelig ønsket å legge kortene på bordet, og det ble godt lest og delt i sosiale medier. Nå kan kjendiskokken fortelle at tilbakemeldingene etter den åpne praten har vært overveldende.

- Avvæpnende

Det er på TVNorge sin vårlansering at Dagbladet møter den blide gastronomen. Han kan fortelle at han vegret seg litt for å være såpass åpen, men at han ikke angrer nå i dag.

- Det var veldig åpent og veldig ulikt meg, men dette har vært en tøff og vanskelig periode, og det ville jeg gjerne dele. Det er ikke så farlig å snakke om det som man kanskje tror. Det var avvæpnende for min del, sier han.

Alfsen var til stede for å promotere nok en sesong av «4-stjerners middag». Programmet har gått siden 2009, og kommenteres av både Anders Hatlo for humorens del og av Alfsen for profesjonelle råd. Stort sett alt som kan krype og gå av norske kjendiser har vært med, og seertallene har jevnt over vært gode for kanalen.

At den kommende sesongen gjestes av blant andre «Svenske Hollywoodfruer»-profilen Gunilla Persson, sørger for at nye seere stadig strømmer til. Når Alfsen ikke sitter i studio og kommenterer kjendisenes matlagingsevner, eller mangel på sådan, trives han med å være hjemme med gjengen sin.

Med «gjengen» sikter han til kona Anna Andresen (35), hennes datter Mia (8) og deres felles sønn, Levi (2). Han sier at også de har kommet med hyggelige tilbakemeldinger etter intervjuet:

- Intervjuet er veldig fint. Det ble jo selvsagt litt tabloidisert av den overskriften og ingressen som de valgte, men jeg er fornøyd. Det er fint å snakke om faren min, han var en bra mann. Og kona mi er en fin dame. Både venner, tilfeldige og familie har kommet med hyggelige meldinger, og det varmer, forteller han.

HVORDAN DELE EN AVOKADO: Dette er et klipp fra TVNorges serie "4-stjerners middag" med Sophie Elise. Mot slutten får du se hvordan det egentlig skal gjøres. Video: TVNorge / Per Ervland Vis mer

- Bitene falt på plass

Alfsen fortalte åpent og ærlig om sitt vanskelige år i intervjuet med Dagbladet i helga, der han blant annet åpent seg opp om forholdet han fikk til faren sin de siste åra før han døde.

- Bitene falt først på plass da jeg ble bedre kjent med ham i løpet av de siste 20 åra han levde. Vi hadde mange fine turer sammen til hytta i Risør, bare vi to. Å henge med ham der bidro til at jeg forsto mer av meg selv. Ble mer bevisst på hvordan jeg levde mitt eget liv. Han var mye borte da jeg var liten. Holdt på med sitt. Prioriterte jobb. Det var mye å kjenne seg igjen i.

Alfsen sa i samme intervju at faren var en av hans største støttespillere når det kom til kokkekarrieren. 49-åringen har jobbet som kokk siden tidlig på 1980-tallet, og har seinere også utdannet seg til å bli vinkelner.

Han har gitt ut bøker og medvirket i flere tv-konsepter. Blant annet har Alfsen ti sesonger på baken som ekspertkommentator for TVNorges «4-stjerners middag».

På tv-skjermen øser 49-åringen av matkunnskapene sine overfor kjendisene. I et tidligere intervju med Dagbladet erkjente Alfsen derimot at det ikke nødvendigvis betyr at han selv følger sine egne tips om hvordan man lager mat fra bunnen i en hektisk hverdag.

- FORFERDELIG: Ole Martin Alfsen, også kjent som «slakteren» i «4-stjerners middag», mener det var enormt underholdende å se Tommy Sharif i programmet for sju år siden. Superlativene uteblir imidlertid når det kommer til Sharifs kokkekunnskaper. Video: TVNorge Vis mer

- Hender at du kaster i deg Fjordland eller annen ferdigmat i en travel hverdag?

- Ja. Vi kokker klarer det vi òg. Og så kan man si at det er en del av researchen. Man må jo være opptatt av hva som er der ute, har han tidligere uttalt til Se og Hør.

- Det er sjelden mellom hver gang, men selvfølgelig, vi er mennesker vi også. Jeg løper gjerne gatelangs, og da er det sikkert noen som har sett meg med en pølse i hånda. Det skjer, konstaterte han.

Og som man reder, så ligger man, sies det.

For Alfsens del, som har slaktet kjendisers kokkelering i årevis, kan det å ty til ferdigmat muligens sammenliknes med det å banne i kirka.

- Ikke høy i hatten

Det kan virke som at han, som er profesjonell kokk, i alle fall ikke bør vise seg offentlig i slike sammenhenger.

- Jeg husker spesielt én episode. Jeg hadde jobbet på kontoret til rett før stengetid på den lokale sjappa, som da stengte enten klokka 22.00 eller 23.00. Jeg tenkte at «jeg kan gå hjem og spise brødskiver», men jeg var litt frossen og hadde lyst på noe varmt.

49-åringen gjorde da som mange har gjort før ham.

- Jeg tenkte at det finnes jo noen av de ferdigpizzaene som hever seg i ovnen, og at en slik kan jeg spise med litt ekstra ost på toppen.

Etter å ha plukket ut sine nødvendige varer, stilte han seg i kassakøen og gjorde seg klar til å betale.

- Jeg opplever jo veldig ofte at folk titter ned i kurven min for å se hva jeg handler, men plutselig så stilte det seg en person bak meg i køen. Han titter ned i kurven min, også ser han opp på meg og sier «Å fyyyy faen, spiser DU den dritten der?!».

- Så det er klart, da følte jeg meg ikke veldig høy i hatten. Men ja, jeg kan også spise den «dritten» der.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer