«Skal vi danse»:

Dette jobber de egentlig med

De glitrer og svinger seg på TV gjennom høsten - men hva gjør de resten av året?

DANSEKLARE: Bryter Stig Andrè Berge svinger seg på parketten sammen med Norunn Ringvoll. Foto: Frederik Ringnes / NTB
DANSEKLARE: Bryter Stig Andrè Berge svinger seg på parketten sammen med Norunn Ringvoll. Foto: Frederik Ringnes / NTB Vis mer
Publisert

Den 19. sesongen av «Skal vi danse» er godt i gang, og i kjent stil har tolv spente kjendiser entret parketten. Sammen med dem har tolv stødige dansere i flere uker gjort sitt for å lære dem dans, og hjulpet dem å beholde roen.

Flere av proffdanserne er seerne allerede godt kjent med fra tidligere sesonger, men det var også flere nye fjes å se under premieren.

Disse er ferske i «Skal vi danse»-gamet, men er på ingen måte ferske på dansegulvet.

Norunn Ringwoll og Stig André Berge. Foto: Espen Solli / TV 2
Norunn Ringwoll og Stig André Berge. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

21 år gamle Norunn Ringvoll debuterer i årets sesong. Hun danser med bryter Stig André Berge. Til vanlig jobber Ringvoll, som er fra Kristiansand, som danser - hvor hun både underviser og danser selv.

Ringvoll forteller Dagbladet at hun storkoser seg med å være en del av høstens danse-eventyr.

- Jeg elsker det! Jeg synes det er så gøy, adrenalinet og bare det å lære noen å danse - det er så gøy. Krevende, men gøy, sier hun smilende.

RAPPORT: Nytt image, skremmende lyd og melding fra sjefen. «Skal vi danse» leverer! Video: Rød Løper/TV 2 Play Vis mer

Videre forteller 21-åringen at hun har blitt spurt om å være med som danser tidligere, og at hun er veldig glad for at det passet denne gangen.

- Endelig føler jeg at jeg har tid og overskudd til dette, sier hun og forklarer at hun har studert dans de siste åra, og derfor ikke hatt mulighet.

Ringvoll var heller ikke spesielt nervøs for å entre parketten for første gang under premieren.

- Jeg har aldri gjort det før, så jeg er jo litt nervøs, men det er aller mest gøy. Det er gode nerver! sa hun før premieren.

Amalie Aune og Lavrans Solli. Foto: Espen Solli / TV 2
Amalie Aune og Lavrans Solli. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Amalie Aune (20) er også ny i «Skal vi danse»-gamet, men heller ikke hun er ny innenfor dans. Til vanlig underviser hun i to forskjellige klubber, og i høst har hun danset med svømmer Lavrans Solli - fram til de røk ut som første par i program to.

- Da jeg fikk tilbud om å være med på «Skal vi danse» ble jeg kjempeglad. Det er noe jeg alltid har hatt lyst til å være med på, forteller hun til Dagbladet.

FRIERI: «Skal vi danse»-dommer Morten Hegseth mener Jan Thomas må fri til Harlem Alexander. Reporter: Nora Skavhaug. Video: Helena Ringheim Vis mer

Aune underviser også på TheZone dansestudio hos Helene Spilling (27). I tillegg tar hun privattimer i Lillestrøm og jobber på Bjørklund noen ganger i uka,

Christer Rødseth og Ida Amy Sund. Foto: Espen Solli / TV 2
Christer Rødseth og Ida Amy Sund. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Ida Amy Sund (25) debuterer som danser i norske «Skal vi danse», men har tidligere vært med i svenske «Let's dance». Hun bor i Stockholm, hvor hun underviser i dans, men har tatt turen til Norge for å lære TV-kokk Christer Rødseth å danse.

Selv om Sund har tatt turen over landegrensene for sesongen, forteller hun at hun ikke har hatt noen store problemer med det nye språket.

- Jeg forstår norsk, men ikke de fra Bergen! Det er litt vanskelig. Men det har egentlig gått bedre enn jeg trodde - og så lenge jeg forstår Christer går det bra, det er det viktigste, ler hun.

STIKK: Proffdanseren Amalie Aune er å se på «Skal vi danse» med dansepartner Lavrans Solli denne høsten. Men det er en helt annen dansevideo på Tiktok som har fått mest oppmerksomhet den siste tiden. Reporter: Jonas Hammer. Video: Klaus Fjellro/ Rød Løper Vis mer

Jone Snilstveit (23) bor i Bergen, og er også med på «Skal vi danse»-eventyret for første gang. 23-åringen bruker mye tid på sportsdans, hvor han både konkurrerer selv og underviser i dans. I tillegg studerer han et ingeniørstudie i Bergen.

- Det er siste året på studiet nå, så jeg skal forsøke å kombinere studiene med «Skal vi danse», så får vi se hvordan det går! sier Snilstveit til Dagbladet.

Hadia Tajik og Jone Snilsviet. Foto: Espen Solli / TV 2
Hadia Tajik og Jone Snilsviet. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Han forteller videre at han ikke kjenner så mye på nervene før sendingene.

- Jeg er ikke så bekymret for selve dansingen, jeg er vant til å konkurrere og danse foran folk. Det som er nervepirrende er at det er på TV, at det er live, og eksponeringen man får, men jeg er mer spent enn nervøs - jeg gleder meg, jeg, uttrykker han.

Snilstveit danset med politiker Hadia Tadjik, og røk ut av konkurransen forrige lørdag.

Bulgareren Vyara Klisurska (31) entret også «Skal vi danse» for første gang, men selve konseptet er ikke ukjent for henne. Hun har nemlig tidligere vunnet «Skal vi danse» i Vietnam. I høst har hun tatt steget ut på parketten med Fritz Aanes, fram til de måtte trekke seg på grunn av en skade.

Danseren bor nå i Oslo.

Fritz Aanes, og Vyara Klisurska. Foto: Espen Solli / TV 2
Fritz Aanes, og Vyara Klisurska. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

- Det føles fantastisk å være i norske «Skal vi danse». Nå som jeg bor her i Norge er det et perfekt sted for meg, har hun tidligere uttalt.

Klisurska har riktignok ikke en tom timeplan når hun ikke danser på TV, og kanskje har flere faktisk sett henne opptre før, på en godt kjent cruisebåt som går mellom Oslo og Kiel.

- Jeg jobber som danseinstruktør i Oslo, og jeg både koreograferer og opptrer på showene om bord på MS Color Fantasy, forteller danseren.

TÅREVÅTT: Jan Thomas ble rørt da han så kjæresten Harlem opptre i «Skal vi danse». Reporter: Thea Hope. Video: Kine Falch Vis mer

31-åringen legger til at hun ikke nødvendigvis er nervøs - heller gira - før opptredenene, men at hun derimot gleder seg til neste sending.

I tillegg til debutantene, byr høstens sesong også på et gjensyn med flere kjente og kjære dansere.

De fleste «Skal vi danse»-fans kjenner igjen Jørgen Nilsen (33). Han er samboer med programleder Helene Olafsen, og jobber som helikopterpilot når han ikke svinger seg i dansestudioet.

Jørgen Nilsen og Myra Tucker. Foto: Espen Solli / TV 2
Jørgen Nilsen og Myra Tucker. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Nilsen danser med rapper Myra Tucker denne sesongen.

24 år gamle Ole-Thomas Hansen fra Kristiansand danser med artist Alexandra Joner. Dansen preger Hansens hverdag i stor grad, også når han ikke danser med kjendiser på TV. Selv har han uttalt over for TV 2 at han «lever av å danse».

Catalin Mihu (29) jobber som dansetrener til vanlig - har viet denne høsten til å undervise Trude Vasstrand i de forskjellige dansestilene. Forrige lørdag røk de imidlertid ut, som andre par i år.

Alexandra Joner og Ole-Thomas Hansen. Foto: Espen Solli / TV 2
Alexandra Joner og Ole-Thomas Hansen. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Når Tarjei Svalastog ikke svinger seg på parketten, denne sesongen med Ulrikke Brandstorp, jobber han i Norges Danseforbund - så han tar på ingen måte fri fra dansen resten av året.

Catalin Mihu og Trude Vasstrand. Foto: Espen Solli / TV 2
Catalin Mihu og Trude Vasstrand. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Tidligere i år har han også vært å se i TV 2-programmet «Forræder».

Tarjei Svalastog og Ulrikke Brandstorp. Foto: Espen Solli / TV 2
Tarjei Svalastog og Ulrikke Brandstorp. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Santino Mirenna (29) jobber også, som mange av de ovennevnte, med dans og undervisning. Denne sesongen svinger han seg med NRK-profil Selma Ibrahim.

Marianne Sandaker er en erfaren «Skal vi danse»-danser, men de siste åra har hun ikke vært å se i programmet. Nå er hun derimot tilbake, og skal kjempe om seieren med Aslak Maurstad. Til daglig jobber hun i Blåkläder.

Santino Mirenna og Selma Ibrahim. Foto: Espen Solli / TV 2
Santino Mirenna og Selma Ibrahim. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

- Jeg har fått enda et barn siden sist, så nå har jeg to. Jeg har savnet dette fryktelig, så nå er jeg veldig glad for at jeg er tilbake igjen i «Skal vi danse»-sirkuset, har hun uttalt til Dagbladet.

Aslak Maurstad og Marianne Sandaker. Foto: Espen Solli / TV 2
Aslak Maurstad og Marianne Sandaker. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Helene Spilling (27) har vært å se på parketten de siste sesongene, og i år er hun på plass igjen - denne gangen sammen med Harlem Alexander. Til vanlig er hun daglig leder og instruktør ved et dansestudio.

Harlem Alexander og Helene Spilling. Foto: Espen Solli / TV 2
Harlem Alexander og Helene Spilling. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
KØDD: Fritz Aanes og Stig André Berge skal begge være med i årets sesong av «Skal vi danse», noe som ikke var helt planlagt fra førstnevnte. Video: Rød Løper. Reporter: Jonas Hammer. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer