Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Taylor Swift og tallet 13:

Dette kryptiske tallet bruker Taylor Swift i alt hun gjør

Årsaken bak de «hemmelige» beskjedene. 

- LYKKETALL: Taylor Swift har i en årrekke brukt tallet 13 på både konserter, som en del av brukernavnet i sosiale medier, samt i andre sammenhenger. Det er det ifølge artisten en god grunn til. Foto: NTB Scanpix 
- LYKKETALL: Taylor Swift har i en årrekke brukt tallet 13 på både konserter, som en del av brukernavnet i sosiale medier, samt i andre sammenhenger. Det er det ifølge artisten en god grunn til. Foto: NTB Scanpix  Vis mer

(Dagbladet): Den mest ihuga fanskaren til superstjerna Taylor Swift (27) har trolig for lengst registrert at hun har en enorm fascinasjon for tallet 13.

I helga la Swift blant annet ut en hyllest til artisten Lorde på Instagram, hvor sistnevntes ferskeste låt var satt på pause etter 13 sekunder. Tilfeldig, vil nok noen påstå.

Band aids don't fix kitchen knife-related injuries.🔪

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift) on

Likevel er tidligere hyllester til artister som Ed Sheeran, Kings of Leon, Rachel Platten og Børns konsekvent satt på pause også etter 13 sekunder.

Fansen påpeker stadig de «hemmelige» beskjedene i kommentarfeltet på stjernas mange innlegg. Likevel råder det forvirring blant andre.

- Veldig rart

I et intervju med MTV har Taylor Swift tidligere forklart hvorfor tallet 13 betyr så mye for henne, og årsaken til at hun blant annet alltid maler nummeret på hånda si før en konsert.

- Jeg maler tallet på hånda mi før hver enkelt konsert. 13 er lykketallet mitt av mange ulike grunner. Det er veldig rart, forklarte artisten.

Selv om tallet 13 som oftes assosieres med ulykke for folk flest, har det en stikk motsatt betydning for Swift.

- Jeg ble født den trettende. Jeg fylte 13 år fredag den 13. Mitt første album solgte til gull på 13 uker. Min første sang hadde 13 sekunders intro. Hver gang jeg har vunnet en pris, har jeg sittet på rad 13 med samme stolnummer, påsto hun videre.

Ikke så heldig

Også i brukernavnet på Twitter har Swift innlemmet sitt lykketall.

Flere ivrige brukere i sosiale medier påpeker imidlertid at tallet gjerne ikke er knyttet med mye lykke som Swift gjerne påstår.

Første gang det oppsto en såkalt klinsj mellom popartisten og rapper Kanye West var nemlig 13. september i 2009, da sistnevnte kapret Swifts takketale under utdelinga.

Siden har duoen vist gjentatte ganger at de ikke kommer altfor godt ut av det med hverandre.

Ifølge MTV havnet Swift også i retten i 2015, da hun ble bekyldt av selskapet Lucky 13, for å ha kopiert deres produkter.

About to play in Austin, Texas.

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift) on

Totally counts.

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift) on

Just got to Vegas.. My luggage tag...

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift) on

My dressing room.

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift) on

OH MY GOD OKAY ITS HAPPENING EVERYBODY STAY CALM

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift) on

g2g brb just gonna make up an interpretive dance to this magnificent bop for the ages ELLA I LOVE YOU

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift) on

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media